Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam nadzieje na wynik

Wczesna ciąża i grypa-jak się leczyć?

Polecane posty

Staramy się od dziecko, niewykluczone, że już mogę być w ciąży. Okres mam dostać za 4 dni. Dziś zrbiłam test ale wyszedł negatywny. Pro blem w tym, że jestem okropnie preziębiona. Lekarz kazał leczyć się domowymi sposobami. Piję więc sok z cebuli, z cytryny, z malin. Do tego czosnek, Bobofruty i grzeję się. Co jeszcze mogę zrobić?

halo?

Gość Kto pyta nie błądzi...
Idź do apteki tam Ci podpowiedzą co możesz zażywać. Są różnego rodzaju leki homeopatyczne, tzn. ziołowe itp, które można zażywać w ciąży.

Gość jk.k.k
oscillococcinum, na bolące gardło tantum verde

Byłam u lekarza. Kazał leczyć tylko i wyłącznie domowymi sposobami. Więc o nie pytam. Jakie jeszcze macie sposoby DOMOWE na grypę we wczesnej ciąży?

Gość grypa....
tantum verde ma rozne opinie, nie kazdy lekarz poleci. propolki na bol gardla, syrop dla kobiet ciezarnych. mozesz sie smarowac vickiem na klatce na wygrzanie i duzo lez i wygrzewaj sie syrop z cebuli tez.

Gość grypa....
paracetamol na zbicie goraczki jest ok w ciazy. nie mozna goraczkowac w ciazy - to niebezpieczna dla dziecka. zapytaj gina tez. na forum bym nie polegala w 100%

Tak jak mówię u lekarza byłam. Pilnuję by nie bylo gorączki.

Gość grypa....
to malo Ci tez lekarz powiedzial. Jak bylam w ciazy chora to mi gin powiedziala, co moge. herbate z owocow malin (nie z lisci), herbate z lipy (na goraczke) ale tez sa zdania podzielone. Niestety u mnie rozwinelo sie w zapalenie oskrzeli. dbaj o siebie!

Dbam, dbam. Poszłam na L4 bez mrugnięcia okiem choć gdyby wzrok mógł zabijać to leżałabym martwa przed szefem:) Ale cóż każdy ma swoje priorytety. Grzeję wodę do termoforu, niech się zapocę.

Gość przeziębienie to nie grypa
!!!! Pij herbate z malinami i cytryną, ząbek czosnku, nasmaruj się Amolem i to wszystko. Profilaktycznie witamina C. Ewentualnie pomarańcze lub kiwi, ewentualnie jeżyny, bo są jeszcze. I starczy

Gość sssssssssddddddddddd
Ja w czasie ciąży kilka razy byłam chora, oto czym się leczyłam: - przede wszystkim leżenie w łóżku - herbata z lipy z sokiem z malin, cytryną, imbirem i miodem - na noc ciepłe mleko z czosnkiem i miodem - przy katarze inhalacje z wody z solą - gardło płukać wodą z solą i sodką, wodą z wodą utlenioną (na butelce jest przepis) lub szałwią (ja miałam po niej odruch wymiotny) Jak nie będzie poprawy i będzie coraz gorzej to nie wstrzymuj się z lekami, są bezpieczniejsze niż gorączka i paskudny wirus - bezpieczne preparaty: rutinoscorbin, tantum verde, propolki do ssania, syrop prenalen- specjalny dla ciężarnych, homeopatyczne oscinococcinum i syrop stodal na kaszel na gorączkę paracetamol

polecam też kiwi i actimelki profilaktycznie i jak ktoś napisał maść vick waporub do smarowania albo do inhalacji- łyżka na wodę gorącą

U mnie 2x skończyło się antybiotykami- raz duomox, raz bioparox- obydwa bezpieczne. Synuś urodził się duży i zdrowy

Gość midooo
Popytaj lekarza jakie leki są bezpieczne w ciąży ja brałam sambucol immuno forte i po kilku dniach poczulam sie znacznie lepiej ale mowie bez konsultacji lepiej samemu nie wybierac.

Gość gość
Tylko i wyłącznie urynoterapia(poczytaj na forum o zdrowie i uroda), nie wolno brać żadnego antybiotyku,ani leków,bo są toksyczne, a dziecko cały czas ma kontakt z krwią,do której przenika każdy lek i domyśl się jaki to może mieć wpływ

Gość gość
Urynoterapia? Puknij się w czółko

Gość gostś
Bardzo dobrze leczy moczem kobiety w ciąży. Ma cudowny skład ,antygeny na wirusa grypy, THC oraz masę witamin,minerałów .Cudowny nektar zarówno do leczenia jej własnej jak i udostępnienia innym osobom,szczególnie polecany dla mężczyzn jako suplement diety. Wypróbowane, przetestowane,potwierdzam. Mam znajomych którzy gotowi byliby zapłacić 10zł na butelkę takiego moczu

Letnia herbata z miodem i sokiem z malin. I pij dużo wody, zwłaszcza jak masz gorączkę lub stan zapalny gardła.