Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EricaBadu

Fazy miłości.

Polecane posty

Do założenia tego topiku zainspirowała mnie audycja, którą słyszałam wczoraj w radio. Była w niej mowa o miłości. Co najbardziej utkwiło mi w głowie to stwierdzenie, że miłość można porównać do pór roku. Najpierw jest wiosna- kiedy wszystko rozkwita, okres westchnień, uniesień, romantyzmu, totalnego ogłupienia na punkcie drugiej osoby. Następnie przychodzi lato- okres gorący, lecz czasem burzowy, jesień- kiedy czujemy cisze, wydaje nam się to smutne, ale jesień ma też w sobie cos pięknego. Na końcu oczywiście jest zima, kiedy sądzimy, że uczucia w nas się już kompletnie wypaliły. Pocieszający w tej teorii jest jednak fakt, że jak wiemy pory roku występują cyklicznie, a więc po zimie znów nadchodzi wiosna. Lecz w miłości to my decydujemy czy takowa nastanie... Napisałam o tym, gdyż wielu ludzi uważa, że koniec fazy romantycznej w związku, to koniec miłości. Trzeba jednak pamiętać, że miłość ewoluuje, nie może mieć cały czas koloru różowego. Naukowcy twierdzą, że okres "zakochania" (romantyzmu, zapatrzenia w drugą osobę) może trwać do 4 lat. I co potem? Szukać kolejnej osoby, z ktąra przeżyjemy wiosne? czy pozostać z kochaną osobą i przeżywać razem kolejne pory roku?...

uczucie, ktore nazywamy miloscia jest tak samo dynamiczne jak wszystko inne w naturze.

Gość w RADIU..blagam
...NIE W r a d i o !:p ..dosc rusyfikacji Bleee!!

Gość w j.polkim tez sie odmienia
do S.....syna:D:P

Gość przestancie sie klocic
..Wracac do tematu..juzz!!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość mądre to
nawet