Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwemn

poród

Polecane posty

Gość qwemn

Właśnie obejrzałam film z porodu naturalnego. I naprawdę nie wiem, co za czort mnie podkusił żeby to zobaczyć. Jestem przerażona, bo mnie czeka to samo. Mam nadzieję, że z punktu widzenia kobiety rodzącej inaczej to wygląda. Bo tak patrząc z boku, to wygląda to strasznie.

Gość sexi - flexi
kochana z punktu kobiety rodzącej wygląda to jeszcze gorzej bo czuje ten cały ból i ja rozrywa, byłam przy siostrze jak rodziła chłopak ją zostawił ale to nie o to pytasz, zemdlałam dwa razy chociaż to nie ja rodziłam więc nawet nie marzy mi się dziecko

ee to zalezy tez od psychikiiii....zobacz ja raz przezylam, te filmy ogladam i drugie dziecko mam zamiar urodzic sn, myslisz ze sie nie boje...oj boje sie jak kazdy aby wszystko dobrze poszlo:) ale martwic to sie bede przy porodzie .... hehe

a i z takiego powodu bym z dziecka w zyciu nie zrezygnowalaa:O a potem zalowac ze dla paru godzin bolu zrezygnowalam z macierzynstwa:O:O

Gość sexi - flexi
pare godzin? a to że na ciele pozostawia to ślad? tyle meki caly poród...

Gość qwemn
No właśnie...psychika. Czasami jestem bardzo optymistycznie nastawiona. Boję się, ale staram sobie racjonalnie to wytłumaczyć i jest dobrze. Ale czasami wpadam w panikę, bo jestem przerażona. Boję się, że braknie mi sił, że w trakcie porodu wpadnę w histerię.

Gość dlatego wolę dać sie
pokroić niż rodizć siłami natury.

Gość dlatego ja wole
nie rodzic wcale, nie mieć dzieci TRUDNO sie mowi

Gość jak bede wwww
ciazy to tylko cesarka!!jezeli jest taka mozliwosc to powinno sie korzystac z cesarki. Dziwne, ze wszystkie gwiazdy i zony lekarzy maja cesarki ciekawe czemu :))

Gość martucha1979
Ja urodziłam dwie córeczki starsza ma 8 a młodsza 2 latka więc cos tam jeszcze pamiętam.Tydzien po porodzie jak ktoś by mnie spytał to poród wydawał mi się czymś okropnym ale teraz z perspektywy czasu to nie było tak zle wiadomo ze boli ale jak juz dostaniesz bóle to nie masz czasu na strach chcesz jak najszybciej urodzić.Kiedyś mi ktoś powiedział że bóle przy porodzie to BÓLE MIŁOŚCI i w 100% się z tym zgadzam.A tak wogóle wolałabym urzodzić piatke dzieci niz zeby mnie raz boał ząb Pozdrawiam

Gość jak tylko bede wwwww
bole milosci???????????pierwszy raz o takim czyms slysze. Nigdy bym tego nie nazwala bolami milosci :)

Gość nie ma co upiekszac
koszmarnych bóli porodowych i ubierać je w szatki "bólów miłości".

Gość przyszła mamuska
ehh..jakos każda kobieta to przezyła, nasze matki to przezyły, wiec my tez damy radę....to w końcu nasz e przeznaczenie;)

Gość martucha1979
A co do cesarki to wcale nie takie miody bóle masz tak samo a po cięciu o wiele dłuzej sie dochodzi do siebie i rana na brzuchu bardzo boli

Gość nie no rozbrajają
mnie teksty, ze skoro inni to przezyli to my tez musimy bo takie nasze przeznaczenie...:o czyli mamy rodzić w bólach jak za starych czasów zamiast korzystac z udogodnien cywilizacji?:O

Gość Ale majac do wyboru
sn lub cc wybieram cesarkę...zniose bóle po cięciu ale rozrywanego krocza nigdy, brrrr!:O

Gość jak ja bede wwww
nie no mnie tez rozbijaja takie teksty i jeszcze w dodatku , ze to nasze przeznaczenia hahahahaha dlaczego ma byc naszym przeznaczeniem lezec w bolach???!!!nie rozumiem. No i to, ze nasze matki przezyly i my tez przezyjemy bardzo ciekawe teorie. Nie kupuj sobie pralki tylko pierz recznie nasz babki przezyly tak to i my tez przezyjemy :))))))

e tam wszystko da sie przezyc i kazdy porod inny :) nie zawsze kobieta peka albo jest nacinana ;) - wiem to z autopsji :) ja urodzilam 2x sn i moglabym urodzic tak 3x wg mnie lepszych wrazen niz porod nie ma :)

Gość dIviencia
wiecie co ja tez ogladam ostatnio na youtube te filmu. maskara. jak krzyczą i wogole ta krew to jak ciagną te dzieci i rozrywają matke a ona tak cierpi. szok

Gość jak ja bede wwww
ja rowniez wybieram cesarke wole dochodzic do siebie tydzien niz zeby mnie rozrywalo!!!ahh kobiety , ktore urodzily naturalnie probuja na sile wcisnac wszystkim kobietom, ze to cos normalnego i nic strasznego, a prawda jest calkiem inna!!!!!!!!!!

Gość sama sie boje mego kiedys
porodu :O jak tylko glowa troch eboli zaraz wpierniczam apapa :O a co przy takich bolach :O:O:O nie wiem umre chyba :D boze wyobrazic nie potrafie sobie :D chce miec 2 dzieci cesarki w gre wchodza , choc chcialabym sn bo to inne przezycie ;) az sie boje pomyslec :D:D :O

Gość martucha1979
Co do cesarki to szfagierka dochodziła miesiąc do siebie .A jak robia cesarke to i tak masz normalnie bóle także za wiele was nie ominie bo sam moment jak dziecko wychodzi to nie jest tak bolesny jak skurcze a co do rozrywanego lub rozcinanego krocza byłam tez nacinana 2x to masz to gdzieś w tym momencie chcesz jak najszybciej urodzić .

:O:O kurcze i co tu wybrac tak zle i tak nie dobrze :D a ja lubie na youtube filmy z porodu zobaczyc :D mnie to nie przepraza :d fakt faktem ze szybciej sie dochodzi raczej po sn niz po cc ? :D:D

Gość boje sie kiedys mego
przeraza *

Gość martucha1979
To normalne że się boimy ja teraz jak bym miała rodzic tak samo bym się bała .Ale jak teraz popatrze na moje kochane urwisy to niczego nie załuje chociaz moje porody do najłatwiejszych nie nalezały

Gość LiyahAaliyah
Dziewczyny nie panikujcie, owszem boli ale bez przesady, rodziłam 3 razy i wolałabym rodzic jeszcze 10 razy niz mieć cesarkę ;) poród to nic strasznego i wcale nie wyglada tak strasznie ;)

Gość l.ook
Mam wrazenie, ze zapomnialyscie o jednej rzeczy, mianowicie o znieczuleniu. Dlaczego rodzic w bolach, skoro mozna sobie ich oszczedzic? Myslicie, ze jak bedziecie rodzic w bolach, to osiagniecie wyzszy stopien wtajemniczenia?:O

Gość martucha1979
do LiyahAaliyah dla mnie tez poród nie jest czymś strasznym ale że nie wygląda zle to się z tym nie zgodze .Dla mnie tam nic piekneo nie ma do ogladania :)

:O boje sie :D ale pewnie wszystko da sie przezyc :)