Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwemn

poród

Polecane posty

Gość martucha1979
jasne ze wszystko da się przezyć najważniejszy efekt końcowy no a teraz na chwilke znikam obowiązki matki polki wzywaja trzeba pranie jedno zciągnąc i drugie wywiesić

Gość do martucha
co ty pieprzysz że jak masz cesarkę to masz skurcze? Jak masz planowane cc to idziesz na dany termin i masz robioną operację a nie żadne skurcze:O Chyba że cesarka jest nie planowana ale to co innego bo dziewczyny tu pisały o cesarce planowanej. I wcale po cesarce nie trzeba dochodzić miesiąc do siebie równie dobrze to samo może być po porodzie naturalnym.

Gość qwemn
Z drugiej strony tak sobie myślę, że skoro Bóg wymyślił sobie, że to kobiety mają rodzić dzieci, to chyba da nam na to siłę:) Tak sobie myślę...:(

Gość to wez sobie
znieczulenie :D super sprawa :D

Gość dokladnie zazwyczaj
cesarka jest planowana na dany termin wiec obywa sie bez skurczów porodowych...no chyba, ze ma byc sn ale w trakcie trzeba ciąć. To ja sobie wolę zaplanować z lekarzem poród na wtedy i wtedy i dam sobie nawet pociąć brzuszek i jakos przeboleję te kilka dni niz gdybym miala sie meczyc w koszmarnych bolach przez kilka-kilkanascie godizn i w dodatku miec rozerwane krocze.

jak prawda by byla calkiem inna to za drugim razem rodzilabym cc proste, a kobiety raz przeszly porod sn i tak dalej decyduja sie na ta sama droge porodu....niby dlaczego bo bolalo:O

Gość bo wydaje im sie że tak trzeba
by być idealną matką-Polką.:P pelno bylo takich topikow gdzie mamuski probowaly wmawaic matkom cc, ze są mniej wartościowe bo nie rodzily sn w bólach.:D w koncu idealna matka ma cierpieć dla dziecka!:D

tak jak napisalam ludzka psychika dziala cuda, kiedys sie nie ogladalo, kiedys i cc bylo minimum bo sn bylo rzecza naturalna to i kobiety inaczej do tego podchodzily....oczywiscie ze trzeba korzystac z tych dobr ktore pozwola nam mniej cierpiec jesli mozna ale zeby dla takiego powodu rezygnowac z macierzynstwa, a te Panie ktore chca sie ciac nic tylko to ich sprawa, i nie znaczy ze po cc bedzie sie dluzej dochodzilo to zalezy wszytsko od organizmu, przebytej operacji czy wszytsko sie ladnie i szybko zagoi...a rownie dobrze zle moze sie goic rana cieta krocza..wszytsko jest mozliwe....zawsze trzeba wybierac i nie zawsze ma sie pewnosc ze bedzie tak jak chcemy aby bylo...dlatego pozytywne myslenie jakos pozwala nam to zniesc...wiecie ze moja znajoma plakala strzasnie bo od poczatku miala zaplanowana cc przy 3 dziecku,( miala przypaklanie szyjki macicy jesli dobrze pamietam) tak bardzo sie bala ze na przemian biegunka z wymiotami bo jakas tam jej znajoma sie po narkozie nie wybudzila i ludzie jej nagadali ze ile to komplikacji po tym jest..........wszystko to nasz psycha

Gość qwemn
Myślę, że to chodzi też o pieniądze. Nie każdego stać, żeby zapłacić za cc i to wcale nie w prywatnej klinice, tylko w państwowym szpitalu. Przecież jak nie ma wskazań do cc, to żaden lekarz nie zrobi zabiegu tak dla,, widzimisie'' kobiety.

nastepan pomaranczka wyjezdza z matka polka:P:P:P to juz nie jest normalne ze tylko to niektorym siedzi w glowie, jeju jak to mozna komus w glowie zasiasc, ma sie ta moc hehe

Gość ale cesarki
wykonuje sie nie tlyko pod narkozą ale też przy znieczuleniu, gdzie czlowiek jest swiadomy co sie dzieje

dlatego aktorki i piosenkarki i bog wie kto jeszcze z przyplywem nieszlej gotowki na to sie decyduja:) i lekarza moga miec tez najlepszeg itd. chyba w jakims damianie kosztuje 6tys zl cc ale nie wiem czy podaje dobre informacje, gdzies mi sie o uczy obilo

Gość niestety ale są
niestety ale do planowanego cc potrzebne są skurcze, mam cc niedługo 2 godziny przed cc mam mieć podaną oksytocynę by wywołać skurcze małe po to by macica zaczęła sie kurczyć i nie było dużego krwawienia podczas cięcia ...TO NORMALNA PROCEDURA

Gość można w panstwowym
sobie "zalatwic" cc na zyczenie i wyjdzie to taniej niz w prywatnych:P

hmm moja matula urodzila 5 cioro i mowila ze przy mnie przedostatniej czula sie najgorzej, nasdluchalam sie jak to moja siora przy porodzie cierpiala bo rozwarcie miala tyle o ile...i co strach byl ale pod koniec to juz mialam dosc brzuszka bo nawet wstac nie moglam i tylko o porodzie myslalam aby wreszcie kruszyne zobaczyc...w koncu nie musiala mi sie przydazyc historia siostry co nie:)

Gość qwemn
Tak czy inaczej urodzić trzeba będzie:) Nikt za nas tego nie uczyni:) Teraz już nie ma odwrotu.

Gość albingata
Każdy poród jest inny. Rodziłam dwa razy sn. Pierwszy ze znieczuleniem - koszmar, wyciskali dziecko ze mnie bo byłam tak oszołomiona, że nie miałam siły przeć; drugi bez znieczulenia (tak na marginesie bliźniaczy) bez problemu. Wiem jednak jedno, że gdyby nawet ktoś chciał mi zapłacić za cc nigdy nie zgodziłabym się na cięcie na życzenie.

Ja polece na zywiol. Silami natury bez znieczulen i cesarek na zyczenie :D Wrazenia opisze juz po... ;P

Gość hehe a ja juz sobie
wbiłam do głowy, ze będe rodzic przez cesarkę i nie biore innej mozliwosci pod uwagę...nie iwem jakimi sposobami ale dopnę tego:D

Dianka no to czekamy z niecierpliwoscia, takie podejscie mi sie podoba hehe ja tez nie chce byc cieta, chodz raz to przeszlam u super przeszlam to nie chce miec z macicy nie wiadomo czego:O

Ogolnie porodu sie doczekac nie moglam, a jak sie dzis zaczelo zaczynac to sie wydygalam :D Ale jakos dam rade :) Wazne, ze juz niedlugo bede przytulac mojego pisklaka i bede mogla sie ubrac nie w worki po ziemniakach :D:D:D

do hehe a ja juz sobie hehe tak jak pisalam kazdy robi tak jak uwaza i na ile go stac zreszta nikt nie da nikomu gwarancji ze tak czy tak sie super wszystko skonczy... to i to niesie ryzyko i taka jest kolej rzeczy..ale mysl pozytywna jest tu niezbedna..bo przeciez musi BUC DOBRZE nieprawdaz:)

Dianka mysl tylko o malnestwu to daje sile, i mysl tez o tym ze oo juz 2 h skurczy minelo jest coooraz blizej heheheh odwortu nie ma

Dianka taka mysl najlepsza, ja miedzy skurczami to sie cieszylam ze juz niedlugo ze juz 3 h wytrzymalam, ze tyle za mna ...tak mnie polozna pocieszala, wiadomo trudno jest ale bez pracy nic za darmo nie dostaniemy:)

Ale to jest tak, ze ja teraz urodzic nie moge :D Wlasnie chlopak wyszedl na nocke i najwczesniej moge wyjsc do szpitala o 7 rano, poniewaz rodzimy razem :) Mam nadzieje, ze corka zrozumie i zadnego numeru mi nie wytnie! :D

tyle kobiet rodzilo sn a pozniej decydowaly sie na kolejne dzieci i tez rodzily sn-wiec jakby sn byla taka ble to zadna z nas drugi raz nie rodzilaby sn kazdy porod jest inny ;) jedne krwawia wiecej inne mniej, jedne bardziej boli inne mniej itd ale wszystko da sie przezyc a te chwile kiedy zaraz ma dziecko sie urodzic, ta radosc i lzy jak juz jest na swiecie w naszych ramionach-niezapomniane przezycia my z mezem wyszlismy z zalozenia ze cc tylko w razie problemow a tak nie mam blizny ani na dole ani na brzuchu :) ps nie wiem jak swiadomie mozna decydowac sie na cc sugerujac sie tylko filmem :-/ a ogladala ktoras film z operacji-cc?

Gość mrożona pomarańcza
nie ma tak że zrobią cesarkę,rozetną i już z głowy.kobiety rodzące naturalnie cierpią przed porodem a te po cesarce po porodzie.leżą plackiem 24 h z wielkim nacięciem od biodra do biodra

Dianka heh to moze byc roznie moja corka zrobila nam akurat psikusa :-P jak maz byl w domu to nigdy nic sie nie dzialo, a jak tylko mial jechac w delegacje i zostalam sama z synkiem to mala postanowila akurat w tym dniu przywitac wszystkich :-D zycze lekkiego porodu :)

Gość Ej no ale nie krytykujmy
wyboru innych. Jedne chcą sn inne cc. Ważne by matka i dziecko były zdrowe.

dziewczyny, no wlasnie, przeciez dzis juz nie jestesmy w dawnych czasach i jest cos takiego jak znieczulenie ;) tylko trzeba rodzic w miejscu gdzie to znieczulenie daja regularnie, a nie raz do roku i od swieta, bo zle wydozowane znieczulenie to katastrofa, jak jedna z historii opisanych powyzej