Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczona 29

ciaza i porod uk pomozcie prosze

Polecane posty

nczym ty sie dolujesz kobieto, na kazdego przychodzi pora, kiedy rto sam czuje sie na to gotowy.....zoba moj znajomy 6 lat w zwiazku i 2 lata po slubie, wzial rozwod , dzieci zero i zara po rozwodzie poznal kobitke , 3 spotkania i juz w ciazy jest...cieszymy sie jak diabli bo dobry czlowiek z niego jest i wreszcie bedzie mial rodzinke:) a 30 przekroczyl a ona chyba w twoim wieku jest i chce miec trojeczke hehe

Gość niedoswiadczona 29
wazka... czyli np jak meza siostra zmarla po porodzie bo wykryto zes downa nie jestem pewna co tokladnie jej bylo, to alezy jak najbardziej powiedziec?co masz na mysli infekcje w kroczu??

i tak bedziesz miala na to badania...mje podpisało 17 lekarzy ze jest bardz niske prawdopodobienstwo jesli wyjdzie wysokie wtedy pytaja czy zgadzasz ise na zrobienie badania wwnatrz macicy nie wiem jak sie to nazywa infekcje typu gprzewlekłe grzybiczne zapalenie,kila rzerzaczka itp nie liczy sie jedna infekcja na 10 lat ;)

jakies infekcje, choroby weneryczne ..., czy czesto cie cos dopada, jakas bakteria i czy nie masz z tym problemu..lepij od razu takie rzeczy mowic bo w ciazy czesto cos mozna lapac...ph jakos chyba sie zmienia co do siostry meza , to ona zmarla przy porodzie czy dziecko ze downa:( mialo? nie zakumalam pytania

Gość niedoswiadczona 29
sliczne te Twoje malenstwo:) rzeczywiscie da sie zauwazyc podejscie do dziecka:) uwazacie ze powinnam cos jeszcze wiedziec??

abraja ma 100 %racje, pisze o tych infekcjach ciagle sie powtarzajacych i tych wenerwycznych jak chlamydia rzezaczka

Gość niedoswiadczona 29
meza siostra zyla ok 14 miesiecy,

dzieki ale po porodzie to on jak kosmita wygladał teraz to jest piekny ;) mówie ci prd w uk to cs zajebistego mozesz pprsc zdjecie z usg chyba 2 funty ksztuje nagranie nie pytaj o plec bo ci nie powiedza mi powiedzieli dopiero w 36 tygodnu i to tez po prosbach wczesniej wiedzialam ze to dziewczynka bedzie bo w polsce se zrobiłam usg a tu pani do mnie ze chłopak \debiałam chłopak sie urodził a dzs ma 18 miesiecy i smiga w te i wewte

Gość niedoswiadczona 29
czyli moja biedna grzybiczka powtarzajaca sie srednio co kilka miesiecy....moj odiweczny problem i lekarz nie potrafi mi powiedziec dlaczeo..jak bylam mlodsza nie majac jeszcze partnera sexualnego zlapalam pewne swinstewko zwane klykcinami to pewnie tez bedzie wazne???co prawda zaszczepiono mnie i nie mialam nigdy nawrotow ale slyszalam ze to wazne jak sie jest w ciazy..?

yyy a mialam robione dzis usg w Londynie i polozna powiedziala, ze zdecydowanie wyglada na dziewczynke:) mam nadzieje, ze ma racje

Gość niedoswiadczona 29
hahah kosmita ale mnie rozbawilas:) rowniez zamierzam latac do Polski w celu robienia badan ale dla mnie najwaznejsze zawsze bylo i jest zdrowie dziecka nie wazne co sie urodzi;)

lepiej powiedz!!! abraja to chyba roznie z tym czy mowia, mnie lekarz 10 min meczyl ale dzidzia nozki skrzyzowala i po ptakach, moze dowiem sie w 20tyg. chodz dziwczynki mowily ze moge miec problem z dowiedzeniem sie ale coz to chyba tez od lekarza zalerzy:)

to bardzo wazne i musisz powiedziec pamietaj jeszcze kilka rad przed porodem jak beda ci dawac cos do jedzenia to sie najedz na zapas ;) ja bylam w trakce tak głodna ze myslalam ze zwariuje i wtypiłam z 5 litrów wody w trakcie ;) po porodzie w trakcie wydalana łozyska bedziesz se okropnie trzesla myslałam ze zmarzne to tez normalne ;) i pytaj pytaj pytaj wszystko ci powiedza mi lekarz powiedzial ze w trakce pordu sie spoce pokzycze i juz bede zajadac kanapke ;)

zalezy, piswze jak kosmita hehe abraja jak sie umyje to zaczyna wygladac jak czlowiek hihi ale to zart oczywiscie

abraja a w polsce to nie pozwalaja pic w trakcie porodu no chyba ze sie cos pozmienialo,, co do dreszczy mi bylo zimno od poczatku do koncaaa..hehe

jestem ale widze że dziewczyny juz cie uspokoiły i wszystko opisały ... ja moge jeszcze od siebie dodac ze mialam porod z komplikacjami zakończył sie cc na koncu ... niunia tez sie urodziła w kiepskim staniei biedactwo miało sepse i nie jadło wiec ja przezsonde karmili zreszta ze mna tez nie bylo najciekawiej i coz śmiem twierdzic że niestety w polsce mojej krolewny by nieuratowli , a ze mna byłoby kiepsko a tak jest zdrowym brzdacem i straszna śmieszka a zajada az jej sie uszka tzresa.. :)

Gość niedoswiadczona 29
dziekuje wam bardzo za porady:) a jak tu sprawa wyglada z lewatywka hehe? tez tu ja robia??

wazka85 ja mówie do meża jezu ale on brzydki a mąz kobieto ja to nagrywam ;) no i nagrał

abraja no co ty slicznyyyyyy:):) hehe fajna pamitake macie, ja to nic o tym nie pomyslalam aby cos nagrac wrrrrr

abraja to moga tego nie zszyc, i jak ci sie ladnie zagoilo ta gpa najlepsza hehe

wiesz co slicznie mi sie zagoło i nic nie bolało czyli moga nie szyc widcznie ja nawet nie krwawilam

nowego nie nowego ja akurat mam problem z nerkami od zawsze i na pierwszej wizycie u gp to powiedzialam i dlatego mialam czeste badania i wiecej wizyt niz standardowo i nie tylko u poloznej ale wlasnie u ginekologa i wiecej usg zeby sprawdzac jak sie corcia rozwija a i mi bez problemow mowili płeć :) choc najwazniejsze i tak było aby była zdrowa wiem ze w polsce zeby miec taka opieke mosialabym prywatnie chodzic a tutaj na nhs. a i dostalam tabletki na poczatku jak krwawilam co do chorobowego w pracy to chyba zalezy od pracodawcy jak masz w umowie bo u mnie jest w zaleznosci od lat przepracowanych a chyba od26 tc mozna juz isc na maciezynskie jak chcesz ( nie jestem pewna tygodnia ale napewno po 25 )

Gość niedoswiadczona 29
a moge wiedziec co masz nie tak z nerkami?? ja jako dziecko czesto chorowalam na nerki teraz juz jest lepiej tzn pozostaly problemy z bolacymi jajnikami jak przemarzne pecherz i czasami tylko mnie bola nerki ale nic powaznego boze jak ja im powiem co mi wszystko dolega i dolegalo to beda spisywac mnie pol dnia hehe

Gość niedoswiadczona 29
a jak ma sie sprawa z wynikami badan z Polski???chodzi mi glownie o tarczyce i cisnienie, mialam podejrzenie niedoczynnosci nie przepisano mi tabl a jedynie czeste badania kontrolne wynik na dolnej granicy(?). nie wiem czy dobrze napisalam bo sie kompletnie nie znam:) az wstyd

a maciezynski mozesz isc najwczesniej 11 tygodni przed porodem. Jesli wczesniej cos Ci bedzie dolegalo i nie bedziesz mogla pracowac to pracodawca moze ten okres ten zaliczyc juz jako maciezynski. Ale to zalezy od firmy. Niewiem jaki rodzaj pracy wykonujesz ale pracodawca powinien podpisac z Toba tzw Risk of Assesment. Czyli to co Ci wolno robic a czego nie. I jesli wymaga tego sytuacja to przeniesc cie na inne stanowisko.

ja mam wade wrodzona to jest kielichowe rozdwojenie układu miedniczkowego wiec musiałam byc pod scisłą kontrola nie tylko gina ale i urologa