Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o rente

renta rodzinna

Polecane posty

Gość o rente

witam. próbuję zdobyć rentę rodzinną od ponad roku, jednak ciężko mi to idzie. Ale zacznę od początku. Mój ojciec zmarł w maju 2008. byl rozwiedziony z moja matka z 10 lat, mieszkał w innym mieście z inna kobieta. od 2006r. chorował na raka. i to są wszystkie informacje, jakie o nim wiem. Nie mam pojęcia, czy pracował, czy pobierał pieniądze na leki, nie wiem nic. I ponoć jest możliwość, aby złożyć podanie do zusu w moim rodzinnym mieście, aby oddział zusu w mieście mojego ojca sprawdził, czy mają go w bazie. To by mi wystarczyło, bo wtedy wiedziałabym gdzie uderzyć po dokumenty odnośnie jego pracy/leków. I tutaj powstaje moje pytanie: w jaki sposób napisać to podanie, aby zostało dobrze zrozumiane? Totalnie nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Mam 18 lat.

Gość o rente
w polsce ciezko jest oplacic studia i utrzymac sie pracujac po liceum.

Gość ojaoaja
wiesz co nie wiem czy ci pomoge ale moj ojciec tez zmarł i sie wczesniej rozwiódł z moja mamą juz z pare lat, zmarła tez na raka, brał leki, miał operacje usuniecia jednego płuca, wczesniej kiedys pracował zanim zachorował. mam rente przyznaną w drodze wyjątku przez prezesa ZUS...

Gość o rente
ojaoaja no wlasnie, a ja nie wiem czy on pracowal przed chorobą. Totalnie nie wiem jak się tego dowiedzieć, bo nie mam kontaktu z jego tamtejszymi znajomymi. Chyba znowu przejdę się do ZUSu, aby mi coś podpowiedzieli, bo tak czy siak jakiś grosz zawsze się przyda. Dziękuję za odpowiedź :)

Gość jakajaka
prosze;) mam nadzieje ze Ci przyznają bo wiem jak ona sie przydaje;) Pozdrawiam

Gość jakajaka
poprawiam zmarł tylko moj ojciec wczesniej wkradła sie literówka moja mamusia zyje i ma sie swietnie;)

Gość o rente
tak wlasnie myslalam :D