Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina82r.

Ataki bólu oka prawego

Polecane posty

Gość karolina82r.

Witam. Proszę o pomoc. Mam chorego syna(8lat).Od lutego narzeka na ból oka prawego.Leczyliśmy go prywatnie u okulisty-wykazało wadę wzroku.Ból natomiast utrzymywał się.Okulista stwierdził alergiczne zapalenie spojówek.Odwiedzaliśmy regularnie tego lekarza,gdyz bóle mimo leków utrzymywały się-lekarz kazał nawet do końca wakacji podawać krople,ponieważ tak działa alergia(diagnoza bez testów alergicznych)Nie czekałam do końca wakacji. Będąc na urlopie-syna bóle i popłakiwanie na prawe oko zamieniło się w ataki bólu i krzyk(trwało to od 10-20)min.Krzyczał nagle i pocił się-na twarzy występowały rumieńce a oko było zaczerwienione-ból był taki ze krzyczał nie zależnie od miejsca i pory,nie dał się dotknąć ani sobie pomóc....atak mijał i wszystko wracało do normy.Wróciłam z urlopu i poszłam do pediatry aby zrobił jakieś badania bo nie możliwe jest to aby ból spojówek był tylko na jednej gałce(prawej) i żeby towarzyszyły mu takie silne ataki.Pediatra skierowała syna na Neurologię-zanim położyliśmy syna chcieliśmy całowicie wykluczyć chorobę oczu i udaliśmy się do prywatnej kliniki okulistycznej w Bydgoszczy.Tam wykluczono choroby związane z okiem nawet to niby(zapalenie spojówek)Na neurologii miał robione badanie EEG-które wyszło dobrze-rezonans magnetyczny również i tak tez z niczym wróciliśmy do domu.Migrena w mojej rodzinie występuje od lat-tak też została mu przypisana.Nie dawało nam nadal to spokoju-czytaliśmy na różnych forach i zarzadaliśmy od pediatry zrobienie wymazu z oka.Dziś dostaliśmy wynik. "PAŁECZKA ROPY BŁĘKITNEJ"++.....Czy ta bakteria mogła powodować takie ataki?Które najpierw były mniejsze i delikatniejsze a w wakacje przerodziły się w silne ataki i ból? Co się z tym robi i jak leczy?A głównie chodzi mi o to czy to może być ta przyczyna bo oczy,głowa jest wykluczona a na migrene mi to też nie wygląda...Proszę o pomoc.Pozdrawiam Karolina.

Gość ciało szkliste
Chyba tylko zwiększenie ciśnienia i obrzęk w ciele szklistym oka może powodować taki ból. Często obrzęk uciska przez ujście nerwu wzrokowego do wnętrza czaszki.

Gość karolina82r.
Więc jak to sprawdzić?