Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zastanawiam się . . . .

O co chodzi ??? Dot. Olejku Rycynowego

Polecane posty

Gość Zastanawiam się . . . .

Często słysze o cudownych własciwościach olejku rycynowego. No więc zachęcona licznymi pozytywnymi opiniami na temat jego oddziaływania na włosy poszłam do apteki i poprosiłam o ten cudowny (podobno) preparat. Dostałam, zapłaciłam (1,99 - cena - nie powiem - wywyłała uśmiech na mojej twarzy) i wróciłam do domu. Dodam jeszcze tylko, że zdecydowałam się na zapuszczenie brwi - a jak się dowiedziałam, jest często polecany przy tego typu działaniach. I tak wyciągam to cudo z torebki, oglądam i tu moje zdziwienie ... na buteleczne napisano, że jest to lek przeczyszczający, wskazany w częstych zaparciach O_O !!! No więc dziewczyny, jak to jest z tym olejkiem??? Są rozne rodzaje tego preparatu??? Nie znalazłam nic na ten temat w necie. W dodatku pomyslałam, że jesli byłoby kilka jego odmian, pani w aptece zapytałaby mnie na co chcę go stosować? Czy ten mój (na przeczyszczenie :D:D) to ten sam, który Wy stosujecie do włosów? Wiem, wiem, można to było napisać w dwóch zdaniach :):)

Gość miałki
tak, to ten sam olejek, też byłam zdziwiona jak to przeczytałam. ze swojej strony mogę ci polecić zrobienie super maski na włosy. Trzeba rozbełtać 2 żółtka i powoli dolewać podgrzany olejek rycynowy tak, aby zrobił się majonez. Ja dodatkowo dolewam nafty kosmetycznej, bo nie mam po niej żadnych problemów ze skórą głowy. Jak dolewasz nafty, to musisz bardzo szybko mieszać ten "majonez" bo on się tak jakby rozwarstwia, a jak szybko wymieszasz to się ładnie łączy. Używałam tej maski przez rok regularnie i nie dość że wyleczyłam moje beznadziejne włosy, to nabrały one takiego balsku, ze wyglądają jak z reklamy :-) powodzenia