Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martusss

Błagam pomóżcie !! nie wiem czy wziąść tabletke PO

Polecane posty

Gość Martusss

witam dziewczyny ! bardzo bylabym wdzieczna za jakakolwiek porade otoz bralam tabletki antykoncepcyjne yasmin od ponad roku.. niestety ukasil mnie kleszcz i zostalam zakazona boreliozą.. chcąc tą chorobę wyleczyc musialam odstawić tabletki. odstawilam je 2 tygodnie temu. 2 pazdziernika mam termin do szpitala tylko pojawil sie problem.. otóż podczas stosunku z nazeczonym pekla nam prezerwatywa niestety cala zawartosc zostala "we mnie" i co teraz? obliczalam ze jest to moj 11 dzien od rozpoczecia ostatniej miesiaczki czyli wychodzi na to ze powinnam byc bezpieczna.. nawet jesli zostane mamą uciesze sie ale boje sie o ciaze i o moje dziecko do szpitala na leczenie mnie nie przyjmą jesli bede w ciazy a moj stan zdrowotny bardzo sie pogarsza wiec musze sie leczyc.. problem w tym czy powinnam brac tą tabletke poronną. prosze o rady !! z gory dziekuje

Gość kpisz czy o droge pytasz
oczywiscie ze wziac tabletke po, to NIE JEST TABLETKA PORONNA wlasne zdrowie jest najwazniejsze

Gość Martusss
dziekuje za odpowiedz ! tylko ze po tą tabletke musze zapisac sie do ginekologa a u mnie niestety w zabrzu jest niewiele poradni a jesli juz maja odlegle terminy myslicie ze lekarz wyda mi recepte tak o jak poprosze? bo jesli nie to nie mam pojecia co z tym wszystkim zrobic...

ja mieszkam nie daleko ciebie i moge ci poradzic ze po recepte mozesz bezposrednio isc do jakiegokolowiek szpitala gdzie jest oddzial ginekologiczny i poprosic o recepte powiedziec co sie stalo i od reki ci wypisza:)

Gość tabeletkę to nie wiem
czy powinnaś wziąć, ale na pewno słownik ortograficzny:O

Gość tabletke to nie wiem
Złotowłosa88-------> to powinien czy nie? zdecyduj się albo sprawdź zanim ponownie użyjesz słowa, którego znaczenia nie znasz:O

Gość Martusss
hej dziewczyny ! dziekuje wam za odpowiedzi na moją wiadomość. poszłam do lekarza, człowiek był straszny zero zainteresowania a sądze że lekarz a zwłaszcza ginekolog tak jak kardiolog czy inny powinien sie zainteresować moim stanem albo zadac jakies pytania ... NIC wypisał w ciągu minuty escapelle nic nie wyjasnij tylko kazał zawołać następną kobiete z kolejki..mniajsza z nim teraz czekam na okres mam nadzieje ze sie wkrótce pojawi i wszystko wróci do normy.. nie zycze takich przejść żadnej z was pozdrawiam gorąco :*

Jesli idziesz do szpitala z powodu boreliozy to uprzedz o tym lekarzy bo beda ci robic mnustwo badan, miedzy innymi tomograf glowy etc ;] Sama mam borelioze, a lekarze mnie splawiali w szpitalu ponad 2 tygodnie i mnie nie leczyli... Z artykulow w necie niestety wiem ze matka mozezarazic dziecko jesli jest w ciazy :( ale nie koniecznie :) Ale wez to pod uwge ze jesli borelioze masz na 100% to zastanow sie czy dasz sobie rade jesli oby czasem urodzisz chore dziecko...?

Gość inkkkkkkkka
nie pytała sie bo nie chciał Cię pewnei krępowac:) uwazam ze jak leczyłas sie na borelioze to nie masz prawa teraz zachodzic w ciaze,Twoja decyzja była słuszana,zreszta nie wiem czemu Ty opisujesz tabletkę po tak demonicznie.jest to normalna tabletka niedopuszaczajca do zapłodnienia,jak juz kobieta jest ciazy i wexmie to napewno nie spowoduje to poronienia.

Gość inkkkkkkkkkkka
po tabletce "po" może pojawic sie okres szybciej ale czasami pojawia sie znacznie później,wiec spokojnie.To jest spora dawka hormonów ,moze zaburzyc cykl miesiaczkowy,ale na krótko.