Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczonaaaa

MAM PYTANIE DO MAM

Polecane posty

Gość niedoswiadczonaaaa

za dwa miesiące urodzę swoje pierwsze dziecko i mam pytanie. będę miała cc . Czy bobas po urodzeniu będzie ze mną na sali cały czas???? czy ktoś pokaże mi tam jak trzeba przystawić dziecko do piersi??? i czy można mnie będzie odwiedzać na sali??? proszę o odpowiedź...

Wszysto zalezy od tego w jakim szpitalu bedziesz, bo co szpital to obyczaj. Ja w jednym corke dostalam od momentu jej wyjscia z brzuszka i tak juz zostalo wlasciwie, a syna rodzilam w innym miejscu i dostalam go po 6 godzinach od porodu (rodzilam naturalnie) W tym drugim szpitalu kobieta byla po cesarce na mojej sali i dostala dzieco zaraz jak poczula sie lepiej, czyli znieczulenei przeszlo itd, ale za to zaczął sie ból, dzieciem musiala zajmowac sie sama, nikt jej nic nei poazal z pielegniarek, wrecz na psyche jej wjezdzali jak o cos zapytala. Takze my (pozostale mamy na sali) jej pomagalysmy

Gość to zalezy od szpitala
ja po cc dziecko dostalam dopiero po 24 h. Fakt przynosili mi je do karmienia ale zaraz potem zabierali bo niby jak masz sie zajmowac dzieckiem skoro 24h trzeba lezec nie ppodnooszac glowy. Wydaje mi sie ze w wiekszosci szpitali tak jest. Niemozliwoscia jest opieka nad dzieckiem skoro sama soba nie bedziesz potrafila sie zajac.

popytaj sie w jakim szpitalu w Twoim miescie najlepiej rodzic, chyba ze juz wybralas. Ja w tym pierwszym szpitalu to mialam super opieke przy porodzie ale juz po to musialam kompletnei sama sobei radzic i strasznei mialam poranione piersi po przystawianiu córci samodzielnie. No niestety, ale sa szpitale gdzie opieka jest calkiem fajna i pielegniarki czy polozne znajduja chwile na tlumaczenia, albo prosi sie panią od laktacji

Gość niedoswiadczonaaaa
a ja myślałam że bobasy przynoszą tylko do karmienia...a potem zabierają .. a czy będzie mnie mógł ktoś odwiedzać na tej sali po porodzie???

znajoma po cesarce mogla przyjmowac gosci na tej salce gdzie lezala z dwiema innymi paniami, ale pojedynczo i na krótko. Naprawde co szpital to obyczaj; musisz popytac kogos kto rodzil w danym szpitalu