Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaH

Kto zna język angielski??? - tłumaczenie

Polecane posty

Gość mamaH

bardzo proszę o przetłumaczenie poniższego tekstu. Jest to przepis na ciasto cytrynowe:) Mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto będzie to potrafił.. z góry dziękuję! -2 lemons -3 medium aggs -200g fructose -55g plain flour -200g ground almonds 1 tsp baking powder 1. Put the lemon in a saucepan cover with water and bring to the boil. Raduce the heat and simmer for 1 hour. 2. Halve the lemon, remove the pips then puree in a blender, skin and all 3. Preheat the oven to 170C. Oil a 20 cm round springform cake tin and line with a disc of baking parhmen 4. Beat the eggs and sugar thogether until pale and thick. 5.Fold in the flour baking powder almonds and lemon puree 6. Pour into the tin ang beake for one hour until the top is golden. 7. Do keep an eye on it for the last 15 mins as fructose sugar is slightly more likely to catch. The cake will be fairly dark though. 8. Leave to cool for 10 minutes, then turn out on to a rack and col complety.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zainteresowana bieganiem
widzę, że oglądałaś gotuj i chudnij :) tam dziewczyny robiły to ciasto i wyglądało pyyyycha..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamaH
mam!!!~tak oglądałam ten program i właśnie świetnie to ciasto wyglądało:) muszę tylko gdzieś dopaść fruktozę i na pewno je zrobię. Myślicie że dostanę taki cukier w zwykłym spożywczym?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamaH
czarna dziękuję za podpowiedź! rzeczywiście tam bez problemu przetłumaczyło cały tekst. Super!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A moge wiedziec gdzie znalazlas ten przepis? Bo ja wczoraj tez widzialam tez program i bardzo spodobal mi sie przepis na ryz smazony z jajkiem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eMMMMa
Fruktozę można kupić w każdym większym sklepie :) na dziale ze zdrową żywnością :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamaH
teraz nie mam za bardzo czasu ale obiecuję że wieczorem podam adres tej strony z przepisami. Dziękuję za wiadomość o fruktozie! odezwę się wieczorem. pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 cytryny 3 srednie jajka 200g fruktozy 55g czystej maki 200g zmielonych migdalow 1 lyzeczka proszku 1 ctryny do garnka, zakryte woda, doprowadz do wrzenia, zmniejsz fire i trzymaj przez godzinka 2przepolow cytryny, usun pestki i zmiksuj razem ze skorka itp 3 nastaw piekarnik na 170. naoliw foremke 20cm i wywal bulke tarta 4 ubij jajka i cukier razem na jednolita i gesta mase 5 dodaj make, proszek, migdaly i cytrynowa paciajke 6 wsadz w tin ang beake (nie wei mcoto) na jedna godzine az gora sie zezloci 7obserwuj przez ostatnie 15 min bo fruktoza szybciej sie karmelizuje i ciasto moze byc ciemne 8odstaw do ochlodzenia na 10 min, a potem obroc to a rack?? i ostudz komletnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamaH
dopadłam fruktozę:) będzie ciasto:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamaH
no właśnie ja też na diecie:P to ciasto ma 156kcal w jednej porcji a z podanych proporcji składników ma wyjść 16:) powiedzmy że jest to ciasto które można jeść bardziej bezkarnie niż zwykłe z dodatkiem białego cukru. pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×