Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nauczycielkamatematyki1234

błagam problem informatyka microsoft office word

Polecane posty

Bardzo potrzebuję Microsoft Equation jest to podobno edytor równań matematycznych, lub czegos podobnego. Mam Worda 97 ( :O) Nie mam płyty, zginęła mi gdzies, czy można sam ten program jakoś ściągnąć? Dokłądnie to potrzebuje go do zrobienia ułamka zwykłego w Wordzie. Dajcie linka, pomóżcie!!

dodam iż szukałam w google, wiec nie piszcie mi ze nie gryzie i nie znalzłam, ale ja w tych sprawach nie jestem zbyt dobra więc może ktoś kto ma wielkie serce mógłby mi pomóc :O

jako nauczycielki zatrudnionej na 14 godzin tygodniowa mającej niezwykle skromną pensję nie stać mnie na kupienie nowego pakietu office`a :(

o Boze i co ja teraz zrobie?? Przeciez musi być jakiś sposób na zrobienie tego cholernego ułamka :(:(:(:( Może są jakieś inne metody jeszcze? :(

Gość piekny umysl
jesli nie masz takiej mozliwosci to ja proponuje stary ale jary sposob: wpisz w gogle ułamek literowo n. jedna trzecia i poszukaj na stronach jego zApisu, albo w grafice i normalnie skopiuj do pliku wordowskiego.

piekny umysl - wlasnie o tym już tez myślałam ale nie moge nigdzie znalezc takiego zapisu ułamka w wordzie. Wszedzie albo wszyscy zapisują te ułamki używająć zwykłej skośnej kreski: / albo są te ułamki zapisane w postaci jakichś plików graficznych, których się nie da zmienić :( Może znalazłbyśmi taką strone z takim ułamkiem i dał linka? Byłabym wdzięczna :(

Gość piękny umysł
to podaj mi ten ułamek

3/5 ; 3/2 ; 12/13 ; 4/5 ; 3/4 ; 3/5 ; 5/12 ; 5/4 ; 2/3

proste - zrobiłam tak jak każesz i kompletnie nie wiem co dalej. Otworzyło mi się jakieś okno tylko :(

ale włąśnie chodzi o to że nie mogę :(

proste z tym eq może rzeczywiscie by sie dało coś zrobić tylko ja nie wiem jak :O

Gość jak już nic nie pomoże to
zawsze mozesz zrobićułamek w tabelce -> wstaw tabela - zmniejszasz ją do odpowiednich rozmiarów, w górym wierszu wpisujesz np. 1, w dolnym 3 i masz 1/3. oczywiscie musisz odznaczyć odpowiednie krawędzie tabeli, żeby nie było ich widać (zostaw tylko krawędź między górnym rzędem a dolnym - czyli kreskę ułamkową.

Gość proste
To już pomagam, za chwilę napiszę prościej krok po kroku jak odpalę winda.

Gość proste
Zaczynasz jak poprzednio: -kliknij w wordzie na: wstaw -potem kliknij na: pole -potem kliknij na: równania i formuły. Potem po prawej stronie wybierasz: - Eq - klikasz na opcje, po lewej stronie w tym samym okienku - pojawia Ci się okienko z napisem: Przełączniki - wybierasz przełącznik \F(,), klikasz dodaj do pola, potem klikasz ok -wyskakuje Ci poprzednie okienko i masz tam opis: EQ \F(;) -w nawiasie umieszczasz te liczby, które chcesz żeby były w ułamku: np (2;3), czyli ma to wyglądać: EQ \F(2;3) -klikasz ok i ułamek gotowy!

proste - dzięki, czekam :) jak już nic nie pomoże to - właśnie się motam z tą tabelką tylko za bardzo nie wiem jak te krawędzie poodznaczać (mam worda 97, wiem, że w exelu się fajnie odznaczało krawędzie tabel, to umiałam :P) Jeśli spodób proste nie pomoże (mam nadzieje że pomoże :P ) to się będę motać z tymi tabelami :) Tylko jak się te krawędzie odznacza?? Heh, dziękuję wam wszystkim :)

PROSTE O BOZE TO DZIAŁA DZIĘKUJĘ :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

Gość proste
To cieszę się, że pomogłam. Przy okazji też się czegoś nauczyłam.

Gość dziwne....
proste..............dzięki Ci bardzo. Przy okazji ja też skorzystałam. :D:D