Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Susu...

Moi rodzice kontrolują moje wydatki!!! Pomocy!!!

Polecane posty

Gość Susu...

Mam już tego serdecznie dość, moi rodzice (zwłaszcza mama) uważają, że poza bazarem i ciucholandami sklepy nie powinny istnieć. Ja osobiście wolę kupić porządne buty za 150 zł, w których przechodzę całą zimę, niż kupić u żółtków za 20, żeby mi się rozkleiły po trzecim użyciu... Ale jak tylko zauważą, że kupiłam ubranie w "normalnym" sklepie to urządzają mi awanturę :( Jak ich przekonać, ze nie robię niczego złego?

Gość salomonka
zacząć się samofinansować :)

Gość rgret
Susu...:-) wolisz kupic buty za 150 zł w ktorych przechodzisz cała zime :-) Ja wole wydac 150 zł na buty w ktorych pochodze ze 3 zsezony zimowe:-)

Gość Susu...
Tak, wyobraź sobie, że straszne :O Ciekawa jestem jakbys ty się czuła, gdyby rodzice sprawdzali ci ceny wszystkich twoich rzeczy :O

Gość paula666
ile masz lat ? ubrani kubujesz za swoje pieniadze ?

Gość Susu...
Wiecie, to chodzi o sam fakt, ja nie kupuję sobie drogich rzeczy, ale wolę kupić jeansy za około 100 zł, które mi się nie rozciągną po kilku dniach noszenia :O

Gość Susu...
Mam 20 lat, oczywiście, że kupuję ubrania za swoją kasę.

Gość gyugyug
no nie pokazuj im nowych ciuchow i juz, moze sie nie skapna..

Gość Susu...
Normalnie masakra i jeszcze mi awanture robią, że im kase z portfelów kradnę, ale przecież muszę za coś żyć, a oni nie rozumieją moich potrzeb

Gość Susu...
Niestety, oni tak węszą, że musiałabym chyba przychodzić z zakupów jak śpią, żeby się nie skapnęli :O Poza tym często zamawiam rzeczy przez internet i listonosz je przynosi akurat, jak mama jest w domu a mnie nie ma :O

Gość Susu...
A finansować się nie mogę, bo nie mam pracy na razie

Gość Susu...
To wyżej z tym kradnięciem z portfela to marny podszyw oczywiście.

Gość paula666
sorrry ale co im do tego na co Ty wydajesz WŁASNE pieniadze ?

spróbuj teraz, cwany podszywaczu :P No właśnie, co im do tego? Nie wiem, gdyby nie ten problem to byłoby wszysktko ok, a przez to są ciągłe kłótnie :(

Gość ghostintheshell
mam tak samo tylko ze ja mam 17 lat i nie zarabiam wiec ja nie mam wyboru. najgorsze jest to ze oni w ogole mi prawie nie chcą kupować ubrań dopiero jak mi się coś podrze itp. wkurzają się ze chodze "z nerkami na wierzchu" a ja po prostu mam juz wszystkie bluzki przykrótkie ;( i ciągle chodzę w tym samych trzech parach spodni bo jedyne jeszcze na mnie jakoś wyglądają. masakra. a najlepsze jest to że wcale nie jesteśmy jacyś biedni, rodzice non stop kupują jakieś meble (bratu, który ich nie chce ;x) a mi dwóch szafek nie chcą kupić. mamy w domu trzy telewizory, laptopa i peceta, jeden nowy samochód i jeden stary. na wakacjach byłam w chorwacji, w pradze z nimi i jeszcze po polsce jezdzilismy. czy to troche nie przegiecie? zwłaszcza ze nie napalam się na zadne adidasy pumy itp preferuje sklepy typu h&m czy new yorker gdzie jest raczej tanio.

może nie przywiązują wagi do ubran? Moi chyba tak mają... P.S.: od kiedy wakacje w Chorwacji są wyznacznikiem luksusu?! :D Ja rozumiem Barbados na przykład... :D

Gość paula666
masakra ja mam 15lat, ostatnie buty kupilam za ok 250 zl, spodnie za ok 200, bluzeczki ok 180 a co moi rodzice na to ? - ciesza sie ze ubieram sie w ubrani ktore starcza mi na dlugo a nia na 2 tygodnie jeli bym byla na twoim miejcu to bym oszalała ;/

Gość salomonka
pod pojęciem samofinansowanie ja rozumiem utrzymanie się samodzielnie - od opłaty za mieszkanie przez jedzenie i papier toaletowy do ciuchów, ksiażek i opłat za sieciówkę... Póki oni płacą za twoje potrzeby póty mają prawo do kontroli twoich wydatków. I tyle w temacie PS - w życiu nie kupiłam sobie jeansów za 100 zł i jakoś nie uważam, że jestem z tego powodu specjalnie pokrzywdzona ani że moje portki sa gorsze. Buty za 150 zł starczają mi na kilka sezonów

Gość muchaplujka
zmień rodziców :)

Gość ghostintheshell
a czy ja chcialam pokazac ze jestem bogata? :( to nie miał być wyznacznik luksusu :O chciałam pokazać że nie jesteśmy biedni, no bo całkiem biednych ludzi chyba na to nawet nie stać. btw. w zeszłym roku była grecja i włochy a wcześniej austria ;)

salomonka- jakim prawem oskarżasz mnie o wydawanie pieniędzy rodziców?! Od ponad roku pracuję i uczę się by mieć pieniądze na wszystkie swoje potrzeby, studia i wszelkie opłaty. Nie jestem pasożytem, który żeruje na rodzicach :O

Gość salomonka
jakim prawem oskarżasz mnie o wydawanie pieniędzy rodziców a w którym miejscu kochanie? Póki co nie napisałaś co finansujesz sobie sama i czy w jakikolwiek sposób korzystasz z pomocy rodziców...

ghostintheshell- no bo widzisz, trochę mnie dowartościowałaś ;) Ja byłam w wielu krajach także poza Europą, a jakoś zawsze uważałam, że jesteśmy mniej niż średnio majętni :P

Pisałam, że kupuję wszystko za swoją kasę. Dla mnie np. kieszonkowe to nie jest moja kasa, tylko rodziców. Moje pieniądze to tylko te, które sama zarobię. :)

Gość salomonka
no, ok pisałaś wszystko... tylko to "wszystko" może dla ciebie oznaczać 1. "wszystkie potrzebne mi ubrania, książki i kosmetyki" ale może także oznaczać 2. "to co powyżej plus jedzenie, czynsz, media itd" I mam wrażenie że to twoje "wszystko" to 1. a nie 2... Osoba która finansuje sobie rzeczywiście wszystko zapomina o takim haśle jak "kieszonkowe" - chyba, że jest to kieszonkowe dawane własnym dzieciom. No i zwykle wyprowadza sie od rodziców, a wtedy choćby z racji odległości mają oni ograniczoną możliwośc zaglądania jej do siatek z zakupami ;)

Gość gwiazdeczka8d
wyprowadź się :)

Nie, nie mam możliwości wyprowadzenia się, przynajmniej przez najbliższe trzy lata. Tym bardziej byłoby to głupie, skoro na uczelnię mam 10 minut, a do pracy 5 ;)

Gość muchaplujka
rodzice dają ci kasę więc mają prawo wiedzieć na co idą ich pieniądze