Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

L O R N A 22

Jestem rozczarowana swoim związkiem i swoim mężczyzną . Jest ktos jeszcze ?

Polecane posty

[16.09.2009] 07:38 [zgłoś do usunięcia] L O R N A 22 Ja właśnie dziś rano podjęłam decyzję . Odchodzę . Za dużo wszystkiego się uzbierało , niestety samych złych rzeczy . też się boję , strach jest chyba całkiem normalny . Moje zycie przewróci się do góry nogami , a ja muszę być silna . Mam synka , który ma niespełna osiem miesięcy . Potrzebuje silnej mamy . Powodów jest za dużo , żeby wymieniać . Kiedy już podjęłam decyzję , chcę zrobić to jak najszybciej , nie zwlekać , bo będzie jeszcze trudniej . Rozmawiałam z mężem o tym , najpierw mówił żebym przestała się wygłupiać , potem , że jeśli odejdę on wyjedzie za granicę i już go nie zobaczę , ani żadnych pieniędzy na dziecko . Powiedział mi wprost , że nie będzie płacił alimentów . Na początku pomogą mi rodzice , mam jednak nadzieję , że szybko stanę na nogi . Jest mi wstyd wracać do rodziców . Dwa lata temu wyjechałam z dnia na dzień na drugi koniec Polski rzucając pracę . Zakochałam się i myślałam , że to jest to czego pragnę w zyciu , a teraz z tych marzeń został tylko mój synek . Mój mały kochany chłopiec . Kończę , bo łzy ciekną mi ciurkiem , jeszcze jakies spięcie będzie w laptopie [21.09.2009] 18:11 [zgłoś do usunięcia] L O R N A 22 Witajcie , po moich ostatnich przeżyciach zastanawiam się dlaczego mężczyźni twierdzą , że to kobiety mają skomplikowaną naturę skoro nie są lepsi . Powiedziałam mężowi , że odchodzę , tego samego dnia kiedy podjęłam decyzję . Był zaskoczony kiedy wrócił do domu i zobaczył , że pakuję moje i dziecka rzeczy . Prosił , przepraszał , klękał , zapewniał o miłości , o tym , że nie wyobraża sobie bez nas życia . Mówił , że tak bardzo kocha . . . a gdzie była jego miłość przez ostatnie miesiące ? Dlaczego oni tacy są ? Powiedziałam , że jeszcze raz to przemyslę . Może nasze , życie się zmieni . Mąż bardzo się stara . Jesteśmy małżeństwem dwa lata , moze warto dać sobie szansę . Czym więcej o tym myslę tym wiekszy mam mętlik w głowie . Pozdrawiam wszystkich . [23.09.2009] 20:00 [zgłoś do usunięcia] L O R N A 22 Zawsze pragnęłam miłości na całe życie . Małżeństwo moich rodziców nie było udane , mimo tego cały czas są razem . Mieszkają razem , ale tak naprawdę żyją osobno , nic oprócz wspólnego dachu ich nie łączy . Nigdy tego nie rozumiałam i zapewne nigdy nie zrozumiem . Ale mniejsza o tym , nie chodzi przecież o moich rodziców . Postanowiłam dać szansę mężowi . Czy jest to słuszna decyzja ? okaże się w przyszłości . To była bardzo trudna decyzja , bo gdyby chodziło tylko o mnie . . . ale muszę myśleć o dziecku . Ze względu na nie dałam szansę . Mąż się stara ,skłamałabym gdybym twierdziła , że nie sprawia mi to przyjemności . Dużo więcej zajmuje się dzieckiem , pomaga w domu , chociaż to wychodzi mu raczej nie poradnie . Dzis dostalam kwiaty bez okazji . Zanim wyszedł rano do pracy przygotował mi śniadanie . Nie pamiętam ostatniej takiej sytuacji . Zdaję sobie jednak sprawę , że z jego strony jest to wymuszone sytuacją , a nie np . bezinteresownością , czy zwykłą chęcią okazywania miłości . Czuję się rozczarowana swoim związkiem , jestem rozczarowana mężczyzną , z którym się związałam . A jednak próbuję to sklejać . Nie chcę się zastanawiać nad sensem , po prostu to robię .

Gość smutna twarz w lustrze
przejebane wiedziec i zyc w swiadomosci ze ktos jest z toba czy robi cos dla ciebie pod presja, z leku... przejebane jest wiedziec ze jest sie nie kochanym... przejebane jest wiedziec ze jest ktos obok ale doslownie obok-obok a nie obok-razem przejebane jest patrzec na kogos kto "nagle" zaczal traktowac cie powaznie....

Gość smutna twarz w lustrze
-przejebane jest przytulac sie do kogos i zastanawiac sie jeszcze czy on cie przytula bo chce czy tylko dlatego ze musi.... -kocha sie z toba a nie wiesz czy tego pragnal z serca czy tylko dla rozladowania "emocji" -patrzy na ciebie i nie wiesz co mysli.... -jest z toba a ty zastanawiasz sie czy nie na sile...z obowiazku... .... i pomimo ze jest ty i tak jestes nieszczesliwa bo jest tak jak nie powinno byc u ludzi ktorzy sie kochaja...

Gość -bin laden-
Dawaj męża teraz i przeczytajmy jego wersję... i poradzimy wtedy coś. ;)

Gość agata 26
lorna, ja tak odchodziłam jak ty( pierwszy raz jak dziecko miało ok. 3 miesięcy) i za kazdym razem po powrocie bylo super,a jednak potem znów się wyprowadzałam... zawsze coś było nie tak, jakieś zgrzyty, kłotnie, raz na 2-3 mies większa akcja, która kończyła sie znów wyprowadzką... i mam identyko sytuacje jak ty rodzice, którzy od początku nie widzieli sensu tego związku... wiesz u mnie powód to trochę inna bajka chyba, u Ciebie jasne ze ejst nadzieja ze juz bedzie ok...moze na tej jednej wyprowadzce się skonczy jeśli będzie ich więcej niz 2-3 to juz potem będzie tak w kółko jak u mnie... ale jeśli juz jestes rozczarowana tym związkiem to raczej bedziesz coraz bardziej- przynajmniej u mnie tak było, choc tu nie ma reguły może to rozczarowanie to impuls do zmian na lepsze... zycze by tak było

Gość sok wisniowy
podnoszę