Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masło shea

jak stosować masło shea?

Polecane posty

Gość masło shea

Kupiłam masło shea, bo słyszałam o jego dobroczynnym wpływie na skórę. Nałozyłam niewielką ilość na twarz, jednak nawet po 2h się nie wchłonęło, tylko pozostawiło tłustą warstwę. Tak powinno być? Czytałam, że można masło shea stosować zamiast kremu, jednak jakoś mi się to nie widzi..

Gość masło shea
podnosze

Gość blondina
hej ;) no ja używam masło Shea już chyba z 5 lat ;) Ponieważ mam tłustą cerę, także masło jako krem odpada, ale za to uwielbiam go używać jako balsam do ust - szczególnie jesienią i zimą ;) Super nadaje się do masażu. Od kilku miesięcy kupuję masełko w Mydlarni u Franciszka, bo mają też balsamy z masłem Shea w różnych wariantach zapachowych (na jesień uwielbiam pomarańczę z chilli).

Gość fanatyczkayogi
ja tez stosuje zamiast kremu, ale owszem nie wchlania sie, ja po pol godzinie scieram nadmiar chusteczka :)) stosuje je tez jako ochrona na usta, potem są mieciutkie ze ahh ... tutaj tez jest wiecej zastosowan: http://wieczniemloda.com/maslo-shea-wlasciwosci-i-zastosowanie-w-kosmetyce-5472/ chcialabym wg tego stosowac na wlosy ale boje sie ze sie nie zmyje...

Gość malgosia123
Hej dziewczyny Czytając wasze komentarze mam wrażenie że NIE trafiłyście na 100% nierafinowane masło shea tylko jakąś pochodną, których jest pełno na rynku na naszą niekorzyść Prawdziwe masło doskonale się wchłania, nie pozostawiając żadnego tłustego filmu na skórze i owszem można stosować na dzień, ale jak jest rozrobione z czymś innym niestety traci swoje właściwości. Wszelkie specyfiki typu zapachy maści itp zawierają jedynie masło shea w składzie ale nim nie są :(

Gość gość
mylisz się- uzywałam wielu czystych 100 % olei i maseł z wiarygodnych źródeł z certyfikatami. masło karite nierafinowane tez miałam i to się absolutnie nie wchłania, siedzi na skórze aż sie nie zetrze i tyle. jak nałozysz cienka warstwę, to masz co najwyżej wrażenie, że to wsiąkło

Gość gość 50
ja słyszałam ze masło shea nie wchłania się i tak powinno być

Gość gość
To zależy od skóry, jednej się wchłania, innej nie, tak samo jak z wszystkimi olejami. Nawet u tej samej osoby może się to zmieniać, mi np. olej kokosowy czasem się szybko wchłania a czasem w ogóle, zależy od dnia.

Gość Agnieszka20347
Kupiłam świetny produkt Konopną Maść Baby - produkt organiczny !! Maść ma wszechstronne zastosowanie, będzie bardzo pomocna w czasie przewijania niemowląt, pomaga na odparzenia, poparzenia, zaczerwienienia i podrażnienia skóry u dziecka, leczy potówki u dziecka a także na ukąszenia owadów, Dzięki połączeniu naturalnych składników jest odpowiednia dla skóry wrażliwej, także u osób dorosłych w celu pielęgnacji ust lub powiek. Podstawą maści jest masło Shea wraz z ekstraktem z Konopi oraz BIO olejkami. Maść nawilża,odżywia, zmiękcza i chroni skórę. Zawiera ważne Cannabinoidy obecne Konopiach, w tym CBD, które mają wyraźne działanie antybakteryjne, przeciwbólowe oraz przeciwzapalne, a także korzystne oraz odżywczo wpływa na skórę. Konopna maść dla dzieci Baby jest następcą maści uniwersalnej Carun, lecz jako nośnik zamiast wazeliny kosmetycznej, zastosowano tutaj BIO nierafinowane Masło Shea oraz nie dodano olejków eterycznych z mięty, cytryny i lawendy.Zalecana jako codzienna, kojąca ochrona skóry u dzieci. łagodzi podrażnienia brodawek sutkowych u kobiet karmiących piersią Co więcej, zawarty ekstrakt z rozmarynu działa jako naturalny antodyksant. więcej przeczytacie o tej maści na www.konopiafarmacja.pl

Gość Martynaxx
Codzienna pielęgnacja skóry jest stałym rytuałem każdej kobiety, która chce zachować jak najdłużej młody wygląd. Ponieważ żyjemy w środowisku pełnym zanieczyszczeń, to musimy chronić się przed wolnymi rodnikami, które przyspieszają starzenie się skóry. Kremy, masła i balsamy, doskonale nawilżają i chronią nasz naskórek.http://monikaszot.pl/kosmetyki-z-maslem-shea/