Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alexia1211***

Kolczyk w pępku ***

Polecane posty

Gość Alexia1211***

siemka ... mam 14 lat i chcę sobie zrobić kolczyk w pępku, wiem, że trzeba to robić na lato itp. ale chciałam się dowiedzieć dokładniejszych danych. Jak go potem pielęgnować, u kogo najlepiej zrobić, czy chłopacy lubią kolczyki w pępku? Czy to dobra decyzja? ... plisss pomóżcie

Gość esterye
chłopacy może i lubią, ale mężczyźni nie

najlepiej w jakims profesjonalnym salonie tatuazu albo u kosmetyczki. Tam tez powiedza CI jak pozniej dbac zeby ranka szybko sie zagoila.Musisz uwazac zeby nie zahaczac paskiem. I pierwszy raz slysze, ze w lecie sie przekluwa pepek. Przeciez wtedy nie mozesz plywac w basenie ani w rzece bo masz rane

Gość Alexia1211***
no tak, ale w lato mam na sobie "mniej ubrań" i nie zachaczam kurtką zimową czy swetrem ...

koniecznie idź do profesjonalnego i sprawdzonego studia. tam masz pewność, że będzie bezpiecznie. poza tym, zwykle wymagają zgody rodziców od osób niepełnoletnich. najlepiej więc przyjść z rodzicem. ja robiąc kolczyk w nosie w wieku 17 lat musiałam iść z mamą :P o pielęgnacji Ci powiedzą po zabiegu, ale myślę, że podobnie jak z kolczykami w innych miejscach, czyli przemywać solą fizjologiczną itp.

Gość LadyMorgana*****
dostalam od kosmetyczki taki prepart do sparowania malutka buteleczka, a jak nie to wrazie ropienia spamuj maśćia tribiotic -mała saszetka ok2 zł w aptece

Kolczyk w pepku, jest ogolnie lubiany ;) Nie koniecznie musisz robic go latem , ja robilam we wrzesniu 3 lata temu moja kuzynka z koleji w styczniu. I zagoil sie w 3-4 miesiace. Pamietaj zeby wymienic ´kolczyk na tak z dluzsza sztanga (po miedzy kulka a skora nie mze byc ciasno bo nie bedzie dochodzilo powietrze) Przez 7 dni nie mozesz miejsca myc / kompac sie Przemywaj sola salic. , woda mineralna i antybiotykiem rano i wieczorem , przed wf i po. ( w trakcie wf, zaklej plastrem przez pierwsze 2 tyg) Chodz do piercera po to zeby sprawdzil jak sie goi . Ja mialam z znieczuleniem miejscowym, wstrzykiwanym no wiec nic nie czulam, moja kuzynka miala bez i tez malo co czula ;) WIEC nie jest zle powodzenia pozdrawiam

Pamietaj ze piercingi jak i tatuaze uzalezniaja :) Ja zrobilam w pepku w wieku 15 lat , mialam w nosie , w wardze (WYCIAGNELAM bo tandeta) obecnie od roku mam w jezyku;) Tatuaz mam jeden, gwiazde na nadgastu ale polanuje kroliczka playboya na podbrzuszu ;)

ja kolczyka w pępku zrobiłam w wieku 13 lat a moze i nawet 12.. no nie pamietam, w kazdym razie robilam u kosmetyczki zwyklym pistoletem do uszu.... smarowalam tym tribiotikiem i nic wiecej... po 2 tyg juz sobie zmienilam na taki kolczyk jaki chcialam i nic mi nie bylo, wcale tego az tak nie pielegnowalam i bylo ok ale dwum moim kolezankom sie nie przyjelo:/ poprostu zaczol im gnic ten pepek i musialy wyciagnac :/