Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sierotka Marysia bez krasnala

SKM Gdańsk

Polecane posty

Muszę jechać z Gdańska do Gdyni SKM niebawem. Tylko, że nie wiem co i jak 😭 Widziałam jakieś automaty na dworcu pkp przed wejściem na peron. Do czego one są? Gdzie kupić bilet i gdzie skasować? U mnie nie ma SKM, więc zlitujcie się.

Gość bezczelna marisha
ach te nowe technologie 😭

bilet możesz kupić w okienku w tunelu.Bilet kasujesz przed wejsciem na peron,koło schodów prowadzących na peron wisi taka tablica z kilkoma otworami,poznasz ja latwo bo duzo ludzi kasuje,natomiast jeśli kupisz bilet w automacie to juz nie musisz go kasować,ale uważaj jak kupujesz by nie wybrać opcji biletu z powrotem(oczywiście jeśli nie zamierzasz wracac skm-ka do gd).Jak coś jeszcze to pytaj

Dzięki ludziki :D Zamierzam też wrócić SKM. Mam zajęcia w Gdyni w jednym instytucie, jakby nie można było w Gdańsku wszystkiego zrobić.Jeszcze nie wiem co i jak :O

Gość gość
to kazde bilety trzeba kasowac??? A co ja mam zrobic jak kupie sobie bilet na skm na drugim koncu Polski i dostane go na normalnym blankiecie biletu kolejowego. To juz nic nie rozumiem.

Gość gość
mozesz kupic bilet na pociag skad tam mieszkasz do Gdyni przez Gdansk, wtedy jedzisz ale lepiej nie SKM, a takim typem, na ktory masz bilet. Np bilety TLK na Skm nie dzialaja. Ale prosto kupisz w kasie w tunelu ( nie wchodzisz na dworzec) i kasujesz w automcie. Ostatecznie możesz kupic u konduktora tylko wsiadaj w I wagon i od razu kupuj.