Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o pomoc.

male zdanie z angielskiego

Polecane posty

Gość l.ook
Kotus, widzisz gdzies tu meke?:D Meka jest wytlumaczenie osiolkom nie majacym pojecia o jezyku, ze sie myla:D

Gość I think you could
take/get me wrong. Tak jest ok :) amen

Gość proszę o pomoc.
moge jeszcze prosić zdanie: Dziękuję za odprowadzenie mnie (na przystanek ) Thank you for accompagning me?? Pewnie znowu zle?:)

Gość l.ook
Nastepny specjalista:D to get sb wrong to understand sb/sth wrongly Period.

Gość kondtrukcje
could have done would have gone itd oznaczaą, że coś się nie wydarzyło, nie zostało zrobione itp.

Gość Prosim
Thank you for walking me (to the bus stop).

Gość pati z wati
i w ogóle... gdzie wy się ludzie anglika uczycie??? Toż to proste potoczne zdanie było jak w piosence prawie: "don't get me wrong" :D Proste jak budowa cepa I think you could get me wrong - strzał w 10 reszcie dzinnkować :D

Gość proszę o pomoc.
:) jeszcze raz dziekuje za pomoc;) milej nocy Wam wszystkim zycze.

Gość l.ook
I think you could get me wrong Widze, ze niektorym debilom sie nie wytlumaczy, ze to zdanie odnosi sie do terazniejszosci, nie przeszlosci. Ja sie poddaje:O

Gość do look
nie masz racji na konstrukcjach to ja zęby zjadłam ucząc dzieciaków, więc luzik :D A i mnie w studiach z tego przez rok anglista maglował ha he

Gość na studiach miało być
bye :D

Gość pati z wati
could have got me wrong - mogłeś mnie żle zrozumieć, ale (np. na szczęście) nie zrozumiałeś could get me wrong - mogłeś - nie jestem pewna, czy tak było

Gość l.ook
Wiem, ze mam racje, ale az sprawdzilam i oczywiscie okazalo sie, ze sie nie mylilam. Czas odswiezyc wiedze pani nauczycielko. Jesli mowimy o konkretnej, jednorazowej sytuacji, to NIE mozemy uzyc could w zdaniu odnoszacym sie do przeszlosci.

Gość l.ook
Jesli zas chodzi o konstrukcje 'could have', to mozna jej uzywac jesli chcemy wyrazic przypuszczenie odnosnie wydarzenia z przeszlosci. Who sent those flowers? I'm not sure. It could have been your mother. Oznacza to, ze: It is possible that those flowers were sent by your mother. You could have uderstood me wrongly=It is possible that you understood me wrongly. Rozmowca nie wie czy tak faktycznie jest, ale wyraza taka mozliwosc.

Gość could vs be allowed to
mieszasz pojecia chodzi ci zapewne o zestawienie "could" z "be allowed to" ale nie mam czasu już w to wnikać poczytaj dokładniej :) pa!

Gość l.ook
chodzi ci zapewne o zestawienie "could" z "be allowed to" Nie, nie mieszam, to zupelnie inna kwestia. Zamiast wierzyc w swoja nieomylnosc, zajrzyj do porzadnej gramatyki i przeanalizuj rozne przyklady, bo nie masz racji.

Gość a ciełki nie moge
LOL you might got me badly powinno być

Gość Poprawnie jest tak...
Zgadzam się z Lektorką, właściwa forma to: I think you got me wrong. Proponuję jeszcze inne: I think you could misunderstand me. I think you misunderstood me. (na 100%) Konstrukcja z "wrong" niezbyt ładnie się tu prezentuje.. Pozdrawiam "Wojowniczki" ;)

Gość cala prawda.......
Lektorka ma racje. jakie k... anglistki. pewnie jednego zdania nie potrafia poprawnie z siebie wykrztusic. I think you got me wrong brzmi najlepiej i juz.