Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarnulkaania

opłata za prawko

Polecane posty

Gość czarnulkaania

Mam takie pytanko , czy po zdaniu egzaminu z jazdy od razu się płaci za wyrobienie dokumentu w ośrodku egzaminacyjnym i ile, a jak się nie zda to czy za poprawkę też się płaci od razu czy mozna po czasie?

Bez opłaty nie umówisz kolejnego egzaminu więc lepiej zapłacić od razu jak się nie zda. A odnośnie opłat za prawko to się płaci w starostwie w wydziale komunikacji (idzie się po jakiś 3-5 dniach od zdania egzaminu)

Gość mufkaa
płacisz za egzamin w ośrodku egzaminacyjnym, a za odebranie prawka w urzędzie miasta. za poprawkę płacisz wtedy gdy ustalasz nowy egzamin.

Gość czarnulkaania
tzn jest tak: w poniedziałek mam egzamin,(już opłacony) tylko nie mam teraz kasy i chodzi mi o to czy w przypadku jak zdam będę musiała od razu zapłacić za wyrobienie dokumentów, a jak nie zdam to za poprawkę? I ile się płaci za dokumenty może ktoś wie? Leviatan, dzięki, tak myślałam że samo prawko to już w starostwie się załatwia, tylko ktoś mnie w błąd chyba wprowadził że w ośrodku muszę zapłacić a w urzędzie odebrać

Gość mufkaa
jeśli zdasz to za dokument płacisz przy odbiorze w starostwie czy tam urzędzie, jesli nie zdasz to nie musisz od razu ustalać nowego egzaminu tylko przyjsc do osrodka egzaminacyjnego kiedy bedziesz miala kase i wtedy ustalic.

Gość mufkaa
a opłata za dokument wynosi ok 70 zł

Gość czarnulkaania
mufkaśliczne dzięki wiem teraz wszystko co chciałam wiedzieć. :-) Pozdrawiam

Gość mufkaa
powodzenia na egzaminie:) i szykuj te 70 parę złotych.

Gość mufkaa
ja akurat poszłam, imię i nazwisko, kwitek do zapłaty do ręki, do kasy i z potwierdzeniem z powrotem i prawko dostałam. ale różnie to bywa.

Gość _lulu
Ja płaciłam 70zł w dniu odbioru prawka, a było to jakieś 12 dni po zdanym egzaminie :)

Gość mufkaa
miałam identycznie;p