Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie humanistka

Facet poznany przez Internet a błędy ortograficzne.

Polecane posty

Gość nie humanistka

Powiedzcie czy też tak macie, że jak poznacie jakiegoś faceta przez Internet i on robi błędy ortograficzne to was to razi. Ja humanistką nie jestem, filologii nie studiowałam, ale no po prostu razi mnie to jak chłopak robi takie błędy.

:-o mnie to bardzo wkurza( w końcu niepoprawnie napisane wyrazy są automatycznie podkreślane!) ale rozmowy nie przerywam

Gość tresjolie
Tak razi i to bardzo, a jak zaczyna sie tlumaczenie dysleksja, to juz w ogole facet jest skreslony.

Gość nie humanistka
W moim przypadku to wygląda tak, że też nie przerywam, ale raczej ktoś jest u mnie na straconej pozycji. Ostatnio nawet zwróciłam komuś uwagę, że w końcu w nowej wersji gg jest automatyczne podkreślanie błędów ( zresztą w Mozilli też jest, co za tym idzie wypowiadając się na kafeterii też można kontrolować co się pisze), to się dowiedziałam, że mu się nie chce tego poprawiać.

Gość tresjolie
Dokladnie Czarna Dalia, w tej chwili kazda przegladarka posiada funkcje sprawdzania pisowni, ale po co ja wlaczac, skoro mozna napisac 'mam dysleksje' i miec wszystko w dupie:O

Gość dka mnie każdy kto robi błędy
ortograficzne i na dokładkę bardzo się denerwuje na zwróconą uwagę - automatycznie jest skreślony. Z głąbami nie zamierzam utrzymywać kontaktów

Gość nie humanistka
Ja rozmawiając z kimś z szacunku do niego staram się pisać poprawnie i używać wielkich liter kiedy trzeba ( np. Ty), niestety sporo osób tego nie praktykuje. Ale to dobrze, że tak uważacie, myślałam, że ja jestem jakaś dziwna.

Gość Cóż - to się zdarza
Ale nie wszystkim kobietom przeszkadza. Moja suka żoneczka korespondowała z takim przygłupem a ja miałem niezłą polewkę widząc, jakie błędy on sadzi! :))) Ale jej to nie przeszkadzało nic a nic bo była zaślepiona i o wiele bardziej od jego zdolności ortograficznych interesowały ją inne... ;) Ale fajans został namierzony i ukarany. Na razie nie może pisać... z błędami czy tez bez. :D No i żoneczka smutna - a taki był fajny internetowy przyjaciel... BUHAHAHHAHAHHAHAHHA

Gość tresjolie
Pierwszy wolny nick, podkresla Ci wszystkie wyrazy, bo masz pewnie wlaczony angielski slownik.

Gość No i kto tu się musi uczyć
Autorko, ale Twój nick także zawiera błąd ortograficzny. Powinno być napisane "niehumanistka", gdyż "nie" z rzeczownikami piszemy łącznie:) Pozdrawiam!

Gość a ja bleduw nie popelniam
bo ludzieie normalnieeeeeee zaopieraa;a;adajkdada ma kalwiaaturze i nie wieeedacs nic a cni a.a.a ot c oc,.a.a ai jak tu sie saznowac:D:D:D:D afksmhuiwyefjkbrwfdsgtrhgfhjgyfh

Gość nie humanistka
Niekoniecznie jest to błąd ortograficzny. Rzeczywiście z reguły nie z rzeczownikiem piszemy razem, ale...są wyjątki "W połączeniu z rzeczownikiem w mianowniku — w funkcji orzeczenia przeczącego (bez czasownika posiłkowego jako łącznika)» Tyle zarobić — to nie bagatela. To nie Anglik, choć mówi po angielsku." Moje określenie moim zdaniem spełnia to założenie. Choć na pewno można się co do tego kłócić. Jak już napisałam polonistką nie jestem, więc mogę się mylić co do interpretacji. Na przyszłość będę mądrzejsza i napiszę NIE JESTEM HUMANISTKĄ

Gość McD
Rozumiem, że można z pośpiechu wkleić literówkę, czy zrobić błąd. Ale bez przesady, jeżeli ktoś bez przerwy pisze z błędami i nawet nie chce mu się ich poprawiać - bo co, lenia ma? To niech ruszy swoje cztery litery i trochę poczyta choćby gazet, to może coś mu w głowie zostanie. Nie mówię, że ja nie robię żadnych błędów - jeśli tylko mogę, kontroluję to co piszę - nie tylko pod względem ortograficznym, ale także składniowym i interpunkcyjnym. Taki mały nawyk ze szkoły, gdzie lubiłem pisać wypracowania. I tak mi zostało. Ale naprawde, jeżeli ktoś robi błędy co drugie słowo, to już przesada...

Gość frentii
Problem polega na tym, ze ludzie ktorzy wala straszne byki maja ten fakt w glebokim powazaniu i nie odczuwaja potrzeby, aby cos z tym problemem zrobic. Przez takie osoby coraz czesciej musze zagladac do slownika, bo czesto mam watpliwosci, ktorych kiedys nie mialam. 'Dysleniwcy' natomiast nawet nie wpadna na to, aby zainstalowac sobie slownik w przegladarce, no bo po co?

Zgadza się. Gdy ktoś strzela ortografy notorycznie, oznacza to, że najprawdopodobniej nie czyta książek... a to już źle świadczy o jego mentalności. Z doświadczenia wiem, że nigdy nie było warto rozmawiać z panienkami, które podczas pisania robiły błędy.

Gość no tak myslę ze jesli
napisałabyś :" Ania to nie humanistka tylko matematyk", byloby ok, ale jako nick, nazwa - powinno byc chyba razem . Ale czegos takiego bym sie nie czepiała . Mnie najbardziej razą blędy typu z kąd, dekold, umią, ja rozumię, perfum, apropo, podobam sie dziewczynĄ, błedy gramatyczne, stylistyczne - skreslam faceta. Natomiast kompletnie nie przejmuję sie literówkami.

Gość Nie jestem humanistką
Zmieniłam nicka:) Tu nie chodzi o to, że na kafe siedzi śmietanka intelektualna, ale o to, że jakieś podstawowe zasady pisowni powinien znać każdy z nas. I zgadzam się, że takie ewidentne błędy świadczą o tym, że ktoś w ogóle nie czyta.

Gość No i kto tu się musi uczyć
No to Pani Niehumanistko - honor uratowany:) A tak poważnie - domyśliłam się, że chodziło Pani o to, że NIE JEST PANI HUMANISTKĄ!:) Dobrej nocy:)

Gość zapraszam panie
na pogaduszki gg: 9173866

Gość godunow
Mnie denerwuje jak delikwent nie stawia anie przecinków, ani kropek. Kilka zdań bez kropek i już kompletnie nie wiadomo o co chodzi. Oczywiście on nie widzi potrzeby ich stosowania. Zamykam okienko ...