Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nlkvhodhvbdsnvf

Nie-/regularność cylki po porodzie/ zakończeniu karmienia piersią

Polecane posty

Gość nlkvhodhvbdsnvf

Witam, kiedy synek miał 7,5 miesiąca wprowadziłam karmienie mieszane 1,5 miesiąca później dostałam pierwszego okresu po porodzie od 2-3 dni syn (10 miesięcy) "odstawił" pierś. Pytanie Mamusie jak to było z Waszymi cyklami po porodzie/ zakończeniu karmieniem piersią? Czy były takie same jak przed porodem? Czy przez kilka miesięcy cykle się "regulowały"? Zawsze okres miałam co 27-28dni. Przed ciążą coś się pozmieniało i średnio co 25 dni miałam okres. Dziś 30 dc. Test negatywny. a może te ostateczne zakończenie karmienia wpłynęło na cykl.. kurcze pogubiłam się w tym wszystkim. Pomóżcie!

Ja dostałam pierwszą @ cztery miesiące po porodzie, karmiłam do 10 miesiąca. Córka ma teraz prawie 15 miesięcy i dalej mam nieregularne cykle 27-46 dni. Aż takie różnice miałam, a przed ciążą zawsze 31-32. I też cały czas czekam aż się w końcu uregulują.

Gość mama od 14-tu miesięcy
dziecko karmiłam do 9-go miesiąca pierwszą @ dostałam 6 miesięcy po porodzie poprzedzona była bardzo ewidentnym dniami płodnymi i owulacją; u mnie tylko pierwszy cykl był długi, bo trwał 45 dni (dni płodne zaczęły się dopiero w 28 dniu cyklu), a potem już wszystkie cykle do teraz były normalnej dla mnie długości 28-32 dni

Gość mama od 7 miesiecy
Karmilam piersia niecaly miesiac. Pierwsza @ dostalam rowne 2 miesiace po porodzie i pierwsze 3 cykle byly 26-28 dniowe. Potem zaczelo cos wariowac, juz w 4 cyklu wydaje mi sie, ze owulacje mialam opozniona, okres tez sie przesunal o prawie tydzien automatycznie. Kolejny w porzadku a teraz...22 dzien cyklu a ja mam wlasnie koniec dni plodnych, owulacja byla mniej wiecej przedwczoraj. Wiem bo uzywam Lady Compa,rowniez objawy owulacji sa bardzo czytelne u mnie.

Ja karmilam 8,5 miesiaca, odstawialam dziecko od piersi stopniowo i razem z tym dostalam okres. Poczatkowo w miare regularny a teraz czekam 40 dzien i nic, bol podbrzusza jak na okres, temp. ciazowa i test ujemny. Chyba wszystko sie pokielbasilo.