Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Komediant

Spirala - środek wczesnoporonny.

Polecane posty

" nosiłam" spiralę przez ponad 1.5 roku gdyż prawdę mówiąc nie wiedziałam do końca jak ona działa!prawdy doczytałam sie na jednym z tych oto forum i usunęłam ją natychmiast!

Gość gość
Oczywiście, że spirala powoduje poronienie. Dochodzi do niego cżęsto podczas stosunku kiedy kobieta przeżywa orgazm. Silne skurcze macicy powodują przebicie pęcheżyka i krwawienie. Stąd są właśnie te" dodatkowe krwawienia" przy spirali. Kobiety ze spiralami często odczuwają mdłości i mają wymioty. To są właśnie ciąże kończące się poronieniami w takich przedłużających się okresach i spóżnionych miesiączkach. Kupując test ciążowy okazałoby się że wynik byłby pozytywny ale niestety ciąża w toalecie taka jest prawda i zarodek zabity przez plastik. Drugi sposób działania spirali jest taki,że zapalenie macicy od miedzi przenosi się na jajowody. Zarodek zanim dotrze do macicy kilkadzeiąt razy dzieli się w jajowodzie i przesuwa. Spirala spowalnia to przesuwanie i zarodek dosłownie umiera z głodu w jajowodzie. Jeśli jednak nie umrze to rozwija się w macicy i ginie różnie po dwóch albo i 6 tygoniach zabity plastikiem.

Gość gość
jakim plastikiem?????????

Gość gość
A jeśli jest wczesnoporonna to o z tego? ludzie, porzuccie te katolickie idiotyczne ograniczenia!

Gość nikita1981
nie mogę czytać dosłownie waszych wpisów że kobieta mając założoną spiralę dokonuję aborcji albo morduję swoje nienarodzone dziec**** pierwsze prawie każda forma antykoncepcji nie jest uznawana przez kościół oprócz kalendarzyka ,pomiaru temperatury i innych tzw naturalnych metod antykoncepcji.więc nie rozumiem o co tyle szumu wokół wkładki.ja uważam że lepiej się zabezpieczać spiralą niż oglądać informacje w ,których mówią że matka urodziła i zakopała w ogródku lub beczce swoje niemowlę.ile dzieci biednych jest w domu dziecka lub innych placówkach.przeciwnicy świata nie zbawią i niech przestaną wypisywać głupoty.

Gość gość
jestem za lepiej sie zabezpieczac i,zapobiegac ciazy niz pozniej szukac spospbow na poronienie czy nielegalnych aborcji albo ukrywac ciaze a dziecko zabic

Gość gość
Trzeba słuchać premiera,on rodzinom z dziećmi pomoże/

Gość gościu jestem
Zarodek i zygota to synonimy. Jeśli dojdzie do połączenia plemnika i jaja, to mamy zarodek/zygote czyli zaplodniona komórkę. A więc nowe życie. I spirala nie chroni przed zaplodnieniem. Nie pozwala tylko,by to nowe życie się zagniezdzilo i rozwijało. Zatem obumiera. ERGO - spirala to z pewnością środek wczesnoporonny. Nie oceniam. Uswiadamiam tylko.

Gość gościu jestem
Jeszcze tylko dodać trzeba, że nie wiedząc o niczym z naukowego punktu widzenia większość kobiet mająca regularne życie seksualne poronila, często o tym nie wiedząc. Dalej - w najwczesniejszym stadium większość ciąż jest mnoga, a dopiero później któryś z płodów "wygrywa". Dlatego natura wcale aż tak bardzo nie otacza wczesnych zarodków/zygot troskliwoscią. To tak trochę piszę dlatego, by trochę te najbardziej rozdarte sumienia uspokoić. Tyle o tym nauka. A cała reszta w waszych rękach.