Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość acenak

pomozcie

Polecane posty

Gość acenak

Może zaczne od pozcatku mam nie regularne miesiaczki tzn cykle s roznej dlugosci bardzo się boje L ostatni okres mialam 3wrzesnia i skonczyl się 8 był normalny tzn 3 dni takie naprawde intesnsywne a pozniej normlane . moje zmartwienie polega na tym ze tydzie temu doszlo do stosunku do wytrysku doszlo na zewnatrz martiwe się ze mogę być w ciazy nie wiem co zrobic a tabletek nei mam :( czy mogę być w ciazy ? jedna rzecz która mnei martwi to to ze często chodze chce mi się „siku” czy to już objawy ?

Gość kkkkkkllljiugyufy
ajjj... mozesz byc w ciazy, ale nie musisz.. ja czesto robie siku przed okresem;p

Gość acenak
bardzosie boje..:( a jakie szansesa na to ze moge byc w iazy ? jak w ierwszym tgodniu moge to auwazyc ? sa jakies typowe objawy ?

:( szanse sa, ale raczej znikome... rozumien Twój strach.. w tyg.od zapłodnienia objawy sa nie do uchwycenie. Zrób test w dniu planowanej miesiaczki-jesli Ci sie spóźni.

Gość kwiatuszeeeeekkkkkkk21
Rozumiem twoje zaklopotanie , napewno jestes mloda dziewczyna , tez zawsze sie tego obawialam . powiem tak prawdopodobienstwo zajscia w ciaze jest w tym przypadku znikome, bo z tego co slyszalam to plemniki ktore wydostaja sie na zewnatrz od razu obumieraja, zeby zajsc w ciaze to facet musial by ci sie spuscic bezposrednio do cipki- wtedy jest najwieksze prawdopodobbienstwo zajscia w ciaze:) cociaz musze ci powiedziec ze ostatnio kolega mi mowil ze dochodzi do bardzo wielu wpadek przy zakladaniu przererwatywy- bo jezeli facet bedzie mial stycznosc z jakas tam wydzielina przedejakulacyjna ( juz dokladnie nie pamietam dokladnej nazwy) i ona zostanie przeniesiona na reke i on bedzie ta dlonia zakladall gumke i potem wsadzi penisa do waginy to jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze- bylam w szoku jak to uslyszalam, ale podobno to jest potwierdzone, dlatego uprzedzam na przyszlosc;) a ty na ten moment nie masz czym sie przejmowac, skoro wytrysk byl na zewnatrz - to ryzyko zajscia w ciaze jest znikome. w koncu jakby tak lawo mozna bylo zajsc w ciaze to dzisiaj by nie bylo nizu demograficznego a ludzie miesiacami nie starali sie o dzieci:)

zgadzam sie z viki jezeeli bedzie ci sie spoznial okres to zrob test - ale uwazam ze nie bedzie takiej potrzeby i lada chwila bedziesz miala iesiaczke:) milej niedzieli zycze:)

acenak- znalazlam w internecie w artylule : czeste oddawanie moczu jest to objaw dopiero pomiedzy 6- 8 tygodniu po zaplodnieniu.

Gość acenak
dziekuje wam bardzo troszke mnei uspokoiliscie naprawde duzo mi daja takie rozmowy niestty nie mam z kim normalnie porozmawiac..:( tak cyz inaczej jestem bardzo niespokojna .. a co do tej wydzieliny to tak wiem ale ten stosunek byl bez zabezpieczenia..:( dlatego tak bardzo sie martwie :( a dopiero po zaistnialej sytuacji zaczelam myslec o konsekwencjach :(:(

acenak- rozumiem to ze jestes poddenerwowana , ja tez kiedys przeywalam takie chwile i tez nie mialam z kim o tym porozmawiac, pamietam ze wtedy wertowalam ksiazki od bilogii:) Ale mowie najwieksze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze to wewnetrzny wytrysk, jezeli nie ma tego wytrysku no to wtedy szanse zajscia w ciaze sa znikome. Jeszcze dla wiekszej pewnosci spytalam sie mojego przyjaciela - ojca 2 dzieciakow - odpowiedzial ze jest to niemozliwe zebys byla w ciazy:) A bardzo czytalam o tym, ze wlasnie czasami okres sie moze spozniac ze wzgledu na stres - przez to ze dziewczyna sie denerwuje ze mogla zajsc:) Spokojnie, glowa do gory:) my wszystkie sluzymy tutaj pomoca;)

No i jeszcze jedno musisz zadbac o to zeby juz nigdy wiecej nie uprawiac sexu bez zabezpieczenia-musisz przeprowadzic rozmowe ze swoim facetem, mysle ze to lekkie poddenerwowanie jest dla ciebie dobra lekcja:) bedziesz juz wiedziala na przyszlosc jak postepowac i napewno ta sytuacja nigdy sie nie powtorzy- dzieki temu oszczedzissz sobie nerwow a w tym miejscu bedziesz mogla zajac sie innymi sprawami;)