Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SILVER FOX

ROMAN POLANSKI- przestepca czy ofiara?

Polecane posty

Gość SILVER FOX

jak myslicie kto jest winny ? czy sex z nieletnia zasluguje na wiezienia?

Gość oczyeewiście
przestępca, niby ofiara czego?

Gość ddddddddddddddddddddd
Po 30 latach to zbrodnie wojenne, morderstwo, szczególnie perfidny gwałt i gwałt. A w USA to co on zrobił czyli seks z nieletnią najpewniej jest to GWAŁT. To wszystko podciąga się jako gwałt. To wcale nie musiał być gwałt sensu strikte - to był po prostu seks z nieletnią. Pytanie dla każdego normalnego - co ta nieletnia robiła w wielli Jacka Nicolsona - to było przyjęcie. Wiecie co - to wygląda jakby została w lesie zgwałcona wieczorem, za włosy wywleczona. Chyba się żona mści na Polańskim, że ma ją w tyłku. Albo o coś tam chodzi. Żeby jej dał więcej kasy pewnie bo wszystkie konta jej zamknął w Szwajcarii. Bez sensu :(

Gość ddddddddddddddddddddddd
I czyja to wszystko wina? Głupiej Bachledy oczywiście. I teraz francuska żona obrobi tyłek Polańskiego - chyba, że go wypuszczą z więzienia. No zależy co bedzie dalej. Jak umrze to wszystko przejdzie na nią, a tak... pewnie nie zna testamentu itepe. Przecież to normalne świństwo jest. Tyle.

Gość wrrrrrrrrrrrrrrr........
ofiara!mam nadzieje ze sie nie zbłaznia i go wypuszczą,tez kiedys byłam zgwałcona jako dziecko i nie chciałabym zeby ten ktos co mi to zrobił poszedł siedziec,Bo mu wybaczyłam poprostu,NIENAWISC NISZCZY!

Gość oczyeewiście
jest przestępstwo - jest kara! jeśli jest ofiarą - to miał tyle lat, żeby zadbać o oczyszczenie, ma kasę, pozycję... a on krył się, uciekał - czy tak robi ofiara?

Gość SILVER FOX
wybaczenie...hm...chyba tylko nielicznych na to stac, zwlaszcza gdy moze chodzic o pieniadze lub zemste

Gość Moim zdaniem ofiara
Ofiara nieludzkiego prawa. Są kraje gdzie legalnie można od 12 rż. Spójrzmy prawdzie w oczy: 13 wiosen to już wiek zdecydowanie poborowy! :) I jestem pewnien że żadnego gwałtu tam nie było - ta laska pewno szmaciła się na ulicy od 8 roku życia. To u kobiet normalne...

włos się jeży na głowie, jak się to czyta... tego pedofila bym sama zajebała... a Ci u góry, co go bronią, pewnie sami czują pociąg do gorących 8- latek.. jesteście chorzy

Gość werfghn
ukarać ,be ale

"Ofiara nieludzkiego prawa" :D to, jakby ktoś nie wiedział, u nas w kraju prawo jest równie nieludzkie ;) tzn. do 15 r.ż. - prokurator się nie zastanawia, czy dzieciak chciał/nie chciał sexu ; to, że gówniary bywają durne i wyuzdane nie znaczy, że dorośli mogą przestać się zachowywać jak dorośli...

kiedys gdzies slyszalam ze ona dawno mu wybaczyla. dostala kase bo o ktora walczyla jej matka. teraz jest dorosla kobieta i wcale nie chce ukarania jego. sama ma duzo do stracenia gdy wyjda na jaw jej dawne wybryki.

ani ofiara ani oprawca, faktem ejst ze bzyknał sie z nieletnia, ale nie był tp gwałt tylko było to za jej zgoda i ona tego chciała, wtedy tak powiedziałą bo jej matka kazałą bo liczyły na kase , po latach przeciez ta kobieta, odwołała oskarzenie, jakos rok dwa latat temu ja bym mu odpusciała...moze nakreci jakis dobry film jeszcze wiecie co jestem w szoku, i mam nadzieje ze dadza mu spokój , po tylu latach go zgarneli masakra i to jescze jak nagrode odbierał w szwjcarii, naprawde nie wiem jak to sie stało

Przestępca - choćby ta 13-latka błagała go o sex nie powinien jej tknąć - bo to zwykła pedofila :)

jak czytałam ksiazke biografie polanskiego, to on myslał ze ona jest starsza, ze ma 16, czy iles lat, zreszta on sie nigdy ne wypierał ze z nia spał tylko ze nie zrobił tego siła i ze tak naprawde nie wiedział ile ma lat

Gość tgbv yujik
domszczerej" jak ty mozesz pisac BZYKNĄŁ SIĘ Z DZIEWCZYNĄ???jesteś pedofilem? przeciez to dziecko, wczuje sie w jej rolę , wiesz co to znaczy?

Gość eee eeeeeeeeeeeeeeee
A dlaczego niby ma nie opdowiadać za to, co zrobił? Przecież był żonaty- może o tym najpierw pomyślmy:) Mając żonę bez skrupułów zerżnął inną, która okazała się niepełnoletnia. Los bywa przewrotny:) Nie zazdroszczę mu osobiście sytuacji, ale bez względu na swoją pozycję społeczną i artystyczną powinien odpowiedzieć za swoje czyny. Prawo każdego z nas się tyczy!

Gość ofiara własnego instynktu
Faceci niestety przelecą wszystko co się rusza i na drzewo nie ucieka, a później powiedzą, ze wcale nie wyglądala młodo i ich zachęcala. oczywiście nie wszyscy :)

Powinni już dawno go osądzić i zamknąć. Myślał, że jak zwieje do Europy, to mu się upiecze. Mam nadzieję, że go wykastrują, a współwięźniowie odpowiednio się nim zajmą.

Przecież był żonaty- może o tym najpierw pomyślmy Mając żonę bez skrupułów zerżnął inną, która okazała się niepełnoletnia. -- możesz podać z kim był w- tym czasie- żonaty?(jeśli już o tym piszesz)

Gość ofiara własnego instynktu
Skoncz już z tą żoną!!! Chodzi o to, ze uprawial seks z 13latką, nie widzisz w tym nic zdrożnego? Tylko wyskakujesz ze zdrada, ktora o ile mi wiadomo przestępstwem nie jest.

Osąd Polańskiego pozostawiam innym. Chcę zadać jedynie pytania: GDZIE w tym czasie była matka tej dziewczynki? DLACZEGO świadomie wkręcała własne dziecko w ten filmowy światek?

Skoncz już z tą żoną!!! -do mnie piszesz? Osobo,ochłoń nieco. Osąd człowieka to jedno,podawanie prawdziwych faktów,to drugie.

Gość tomasz.....zzzzzz
matoły on w tym czsie nie mial zony, rozwiódł się duzo wczesniej a z francuska jest od 10 lat

Gość ludzie jak wy czytacie
to zdarzenie bylo 30 lat temu. Sam Polanski ma teraz 75 lat, wiec stoi juz nad grobem jedna noga. lekki zawalik i po nim. Takich ludzi juz nie powinno sie sadzic i straszyc wiezieniem. Zawinil ewidentnie ale ukarac winno sie go po tym czynie od razu, a nie po 30 latach, kiedy to przypomniano sobie o jego winie. To chore; chora jaet praca takiego sadu. Wymiar sprawiedliwosci w tym wypadku dal dupy i osmieszyl sie przed calym swiatem.

Gość Looooser
Mnie to najbardziej śmieszy ten cały hałas, jakieś oświadczenia artystów, a najbardziej działania polskiego i francuskiego msw. O co ten cały szum i po co?! Popełnił przestępstwo, to niech się odbędzie proces i tyle.

Gość Looooser
MSZ, sorry.