Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monalisa74

bl po kanalowym leczeniu zeba!

Polecane posty

tak po paru ok.10 min:) strasznie Ci wspolczuje:( pamietam jak boli zab:O i to po wizycie u dentysty:O

dziekuje za wpölczucie, chociaz ty jedna, bo w domu nikt mi nie wspölczuje, moja mala cörunia tez mi dziala na nerwy, jak tylko moze... pierwszoklasistka jedna...

no, moze jeszcze troche odczekam i pözniej bedzie lepiej, jutro tak czy inaczej musze isc do tego dentysty. wiem, ze chcialas dobrze, bedzie ok, spoko.

bralam juz 3 ibuprofeny, jeden parkemed i teraz czekam co bedzie dalej,,,, noc tez sie boje.ale jakos to bedzie, musi byc. dziekuje ci jeszcze raz serdeczenie, za chec pomocy, jako jedyna zresztä. spokojnej nocy kochana.

ta, leczy sie po jednej wizycie, oj ludzie, jak to dobrze, ze macie takä cudownä teorie, jakos w praktyce tak slodko to nie wygläda. ja podejrzewam, ze zostal mi tam kawalek nerwa i dlatego tak boli jak cholera jasna...

W praktyce tak jest tylko nie każdy dentysta to stosuje bo to droższa jest metoda. Trucizna którą zkładają działa podrażniająco a do tego pewnie nie umartwila ci zęba i pewnie dlatego cię boli,trzeba to wydłubać ze środka.

no wlasnie moze zle Ci kanaly wyczyscil:O nie dolujcie jej dziwnymi poradami:O ja zawsze mam leczone tradycyjnie kanalowo jezeli zachodzi taka potrzeba:) na porcelane mnie nie stac:P

Dobry stomatolog leczy na jednej wizycie chyba że kanały są jakieś nie drożne to wtedy dłużej trwa.U mnie było na jednej wizycie wyleczenie zęba wypełnienie kanałów i zdjęcie,że kanały zostaly wypelnione do końca.

ten zäb zaczäl mnie bolec w srode wieczorem, przed laty byl pläbowany i pod tym starym wypelnienem pojawila sie pröchnica, ja niestety takie wlasnie mam zaeby, ze dluuugo nic mni enie boli, a jak zacznie bolec, to przewaznie jest juz dosyc gleboki karies. W czwartek poszlam wiec czym predzej do stoamatologa, ktöry zäbka rozwiercil i stwierdzil , ze juz za gleboko sä zmiany i trzeba leczyc kanalowo. Jak mi zrobil znieczulenie prosto w nerwa, przez dziure, ktörä przewiercil w zebie, to myslalam, ze zwariuje, jeszcze nidgy wczesniej mnie tak nie bolalo... Pptem dlugo czyscil, mierzyl jakimis elektonicznymi miernikami dlugosc kanalöw i czysicl i plukal,i tak chyba z pöl godziny. Pmietam, ze to plukanie cholenie bolalo, nie wiem co mi tam wciskal. Niby juz nic nie czulam, jedynie jak zbyt gleboko sie wkrecal tymi szczoteczkami, nie mialam tez znieczulonego policzka po tam zastrzyku prosto w kanal. I wogöle to ten lekarz, juz w czwartek, czyli na tym pierwszym posiedzeniu chcial mi tego zeba zamknäc juz na stale, na co ja sie nie zgodzilam, z obawy przed... no wlasnie przed takim bölem!!

wcisnäl jakäs masc i kazal przyjsc za kilka dni. Powiedzial jedynie, ze troszke moze pobolec i dal mi do reki srodek przeciwbölowy, hehhe, jeden??? a ja juz chyba calä paczke polknelam!!

a jeszcze dodam, ze mieszkam w austrii, dotychczas zeby leczylam tylko w polsce, bo mam tam swietnä lekarke, ktöra jest nie tylko dobra,ale i wyrozumiala na böl. Niestety, tym razem böl zlapal mnie tutaj i musialam isc do dentysty, cöz bylo robic... A tu to takie konowaly ,a nie lekarze, sorry,ale taka prawda!!!

Brzydula- mysle, ze jest juz lepiej. Wydlbalam to cale wypelnienie, naprawde nieco ulzylo, nie chce zapeszac, oby noc minela mi spokojnie i bezbolesnie... to mile, ze sie martwisz.

tylko jedno mnie matrwi, dlaczego boli mnie zuchwa w stawie, przy uszach? mysle, ze to wlasnie to znieczulenie, ktöry mi zapakowal, i nawet nie uprzedzil... oj, ci lekarze...