Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monalisa74

bl po kanalowym leczeniu zeba!

Polecane posty

dobrze zrobiłaś, że to wydłubałaś. ja miałam tylko raz leczone kanałowo (całość nie zamknęła się, jak ktoś sugerował, na jednej wizycie, tylko na dwóch czy trzech) i na szczęście nic nie bolało. Ale moją mamę po zatruciu (nie mam pojęcia jak to się fachowo nazywa) zaczęło strasznie boleć - zadzwoniła do stomatologa - kazał jej wydłubać lekarstwo i przyjechać następnego dnia. mam nadzieję, że przestanie Cię boleć

Kołobrzeg:) Widze,ze juz kilka osob pisalo o wydlubaniu wiec moze i dobrze Ci poradzilam-sama nie wiem:) Pisz ja musze troche poprasowac:)

dziekuje slicznie za wspölczucie, czuje, ze juz jest lepiej. Jak to dobrze, ze zanlazla sie dobra dusza i mi poradzila wygrzebanie tego wypelnienia, sama bym na to nie wpadla, nigdy wczesniej nie mialam takiej koniecznosci.

Kolobrzeg, to daleko, a szkoda. Idz poprasuj, dziekuje Ci raz jeszcze za dobrä rade, czuje,ze dobrze zrobilam, bo mi naprawde ulzylo i jest znacznie lepiej. dla Ciebie wszystkiego naj! pozdrawiam z wiednia

hej Brzydula noc mialam nieprzespanä, böl zeba nie ustepowal mimo wielu leköw przeciwbölowych i przeciwzapalnych. Rano, zamiast do pracy, udalam sie do tego samego dentysty, u ktörego bylam w czwartek, czyli na poczätku leczenia. Pomierzyl mi znowu kanaly swoim cudownym urzädzeniem, zalozyl nowä masc i stwierdzil, ze on nie ma pojecia jaki jest powöd tego ciäglego bölu... wyslal mnie do domu z antybiotykiem w rece. Po powrocie, oczywiscie nic sie nie zmienilo, jak bolalo tak bolalo. I wtedy kolezanka poradzila mi,zebym poszla do innego dentysty, moze on cos na to zaradzi. I tak tez zrobilam, wlasnie wröcilam od bardzo milej lekarki, ktöra otworzyla mi zeba ponownie i czyscila go tym razem reczenie, a nie jakimis urzädzeniami do pomiaröw.. Wedlug niej, jeden za kanalöw nie byl do konca wyczyszczony i zostala tam resztka nerwa.... Sama juz nie wiem co mam na ten temat myslec... Oczywiscie böl sie nie zmniejszyl, ale daj sobie po tym ostatnim czyszczeniu troche czasu, skoro usunela resztke nerwa, to powinno byc juz ok. Zobaczymy co dalej bedzie. Jedno wiem na pewno: lekarz, ktöry przed nawierceniem zeba möwi ci ile bedzie kosztowalo biale wypelnienie, jeszcze nie wiedzäc nawet co sie w zebie dzieje, to dla mnie zwykla zdzierca. Nawet porzädnie nie wyczyscil a juz chcial ladowac mi biala plombe, ktöra u niego kosztuje 120 euro, a u ten dentystki, od ktörej wlasnie wröcilam, jedynie 40 euro!! Tutaj standardowym wypelnieniem jest czarna plomba amalgamatowa, biala swiatloutwardzalna jest nierefundowana przez kase chorych i jak chcesz miec w buzi jasno, to musisz za to zaplacic. A u tego lekarza jest 3razy drozej niz u tej doktorki. Niezle , co?

jedno wiem na pweno: do niego juz nie pöjde!! teraz jedynie pozostalo mi oczekac ii miec nadzieje, ze skonczy sie wreszcie ta meka... pozdrawiam cieplo m.

Dopiero wrocilam z pracy i przeczytalam:) Szalejacego zeba jeszcze Ci lekarka musiala doczyszczac:O Oj nacierpialas sie:( Tez mialam antybiotyk:)I po nim bylo juz oki:) Zycze Ci wszystkiego dobrego i zeby ta noc byla dla Ciebie spokojna i przespana:) Az mi ciarki przeszly na sama mysl doczyszczania bolacego zeba:O