Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basulka33555

i komu tu wierzyć?

Polecane posty

Gość basulka33555

Od dłuższego czasu mam problem z moją cerą Byłam już u kosmetyczki która stwierdziła że mam bardzo suchą skóre (na taką wygląda,choć nie złuszcza mi się , mam uczucie maski na twarzy) zaleciła bym kupiła sobie krem z kwasem hialuronowym,nakładala maseczki (wcześniej już próbowałam różnych nawilżaczy tak czy tak żadnej poprawy Dodam że jakiś czas temu badałam sobie stopień nawilżenia skóry w jakimś hipermakecie,na promocji jakiś kosmetyków i wyszło mi że mam słabo nawilżoną skóre Wkurzyłam sie i poszłam do dermatologa a ona mi na to że mam cere tłustą!!!- no fakt mam "niedoskonałości "- że absolutnie żadnych kremów nawilżających, przeciw zmarszkowych(mam 31 lat) tylko do cery tłustej najlepiej z firmy avene dała mi mnóstwo ulotek o tej firmie(co druga kobieta wychodziła z gabinetu z tymi ulotkami) i zainkasowała 80 zł Wkurzyłam sie strasznie Bo teraz mam 2 różne diagnozy na temat stanu mojej skóry tak czy siak poszłam po kilku dniach do apteki z zamiarem kupna kremu za ponad 50zł (avene)a pani farmaceutka że lepszy jest krem z garniera czysta skóra A Bo dobrze reguluje i nawilża nie podrażnia i w końcu w ostateczności kupiłam krem z garniera Po miesiącu stosowania nie zauważyłam zbyt wielkiej poprawy ....Martwie sie tylko że wnet będe miała skóre 50 latki Bo nie wiem już kompletnie jak pielęgnować moją cere żeby wróciła do "normalności"- no stara a głupia Może mi pomożecie hm? Ale sie rozpisałam !!Pozdrawiam

Gość anulka3543456356
idź do następnego lekarza zobaczysz co powie

Gość poganiacz klawiszy
cukier niszczy kolagen a najpierw oczyść organizm warzywami i owcami

Gość basulka33555
Jem dużo owoców i jarzyn zażywam capivit i nic nie pomaga ....

Gość avene_jest_naprawde_swietne
Ja ci radze porzadnie nawilzac skore i zainwestowac w dobre kosmetyki( np avene ale nawilzajace)- zadne garniery o glownianym skladzie, ktore wywoluja zanieczyszczenia skory i powoduja jej wysuszenie. Zamiast kosmetykow do cery tlustej/tradzikowej zacznij uzywac tych do cery wrazliwej. Nie uzywaj wody do oczyszczania twarzy. Np plyn micelarny avene do skory wrazliwej ma dobry sklad- sama go uzywam do oczyszczania cery i jestem bardzo zadowolona. Kup sobie jeden dobry krem nawilzajacy badz serum( kosmetyki apteczne). Mozesz tez kupic ojej lniany i uzywac go jak kremu. Minimalizm kosmetyczny jest jak najbardziej wskazany. Po jakims czasie zobaczysz efekty takiej pielegnacji.