Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mężatka 29

Od którego tygodnia chodzić na AquaAerobik w ciąży???

Polecane posty

Gość Mężatka 29

Własnie sie dowiedziałam ze jestem w ciąży. Dwa razy w tygodniu chodze na wodny aerobik i nie wiem w ktorym tygodniu ciąży powinnam sie przepisac do grupy dla kobiet w ciąży? Nigdzie nie moge znaleźć informacji na ten temat. Bo wiadomo ze dla ciężarnych ćwiczenia beda mnie wyczerpujące, wiec w ktorym tygodniu zacząć? Wiecie cos na ten temat?

Gość fafdsaf
Od początku ciąży nie jest wskazane wykonywać pewnych ćwiczeń np polegających na napinaniu mięśni brzucha. Tak mi mówił i lekarz (chociaż on akurat odradzał wszystko ;D, i instruktor na siłowni). Uważam więc że już powinnaś zmienić grupę.

Gość Mężatka 29
Ale ja jestem dopiero w 4 tygodniu.....

Gość Mężatka 29
Czy jest tu moze dzis ktos kto moze fachowej porady udzielic na ten temat??????????????

ja chodzilam do 39 :D na normalny aqua aerobic bo dla ciezarnych nie pasowala mi godzina. Powiedzialam instruktorce ze jestem w ciazy i pokazywala mi alternatywne wersje cwiczen jesli byla taka potrzeba.

ja też chodziłam na "normalny" aquaaerobic od początku ciąży do 30 tygodnia, tylko tak jak Szanta powiedziałam o ciąży instruktorce i nie wykonywałam niektórych ćwiczeń

Gość Mężatka 29
Dziekuje :)

Gość a ja wogole nie radze
chodzic na basen kiedy jestesci w ciazy bo ja chodzilam i nabawilam sie grzybicy. Podobnpo w ciazy

Gość dupa jas przedmowczyni
w szkole rodzena (od 7eg miesiaca sie chodzi) sa obowiazkwe zajecia z basenu, dziewczyny chodzily na aqua fitnes bedac i w 9 miesiacu.

Gość fafdsaf
W życiu nie miałam grzybicy i na basenie, pływając w ciąży też się nie nabawiłam! A ty co, hipochondrią chcesz zakażać, "a ja wogole nie radze"?

Gość ja do 37tc
chodzilam na basen

Gość malaga28
Witam, ja zaczęłam chodzić na aqua ok. 20 tygodnia. Też chodziłam na normalny stopień zaawansowania a nie dla początkujących. Jak było mi zbyt trudno to sobie odpoczywałam albo instruktorka dawała mi inne, łatwiejsze ćwiczenia.

Gość a ja chodzilam na aquaaerobic
dla ciezarnych od ok 22 tygodnia. To nie chodzi o to ze na normalnym nie bedizesz robic jakis cwiczen tylko ze na tym dla ciezarnych cwiczenia sa specjalne dobrane - nie wiem jak u was ale moje zajecia prowadzila polozna wiec ona najlepiej wiedziala jakie cwiczenia mozna wykonywac a jakich nie. A taki zwykly instruktor nie musi wiedziec jakie konktretne cwiczenia nie sa wskazane w ciazy. takie jest moje zdanie. A poza tym fajnie sie czulam w towarzystwie 15 innych dziewczyn w ciazy bo zawsze mozna bylo podzielic sie swoimi uwagami na temat ciazy hehe

Gość 23 :*
witam , jestem w 5 tyg. ciąży czy mogę już chodzić na basen czy jeszcze się wstrzymać ??? pomóżcie

Gość 23 :*
witam , jestem w 5 tyg. ciąży czy mogę już chodzić na basen czy jeszcze się wstrzymać ??? pomóżcie