Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BASIAsiewierz

rodziłam 13 godzin jaki bedzie drugi poród?

Polecane posty

Gość BASIAsiewierz

tak bardzo sie boje drugiego porodu,jakie są szanse ze drugi poród bedzie krótszy i mniej bolesny? ohhhhh to dopiero za 7 miesiecy a ja już spać nie moge!!!! różnica między dziećmy to bedzie 3 lata

Gość wróżka sratutu
przewiduję że drugo poród będzie trwał 11 godz, 42 min i 3 sekundy dziękuję

Gość mialas bole ..
skurcze 13 h czy to jest 13 h od odpłyniecia wod ? pytam sie bo sama rodzilam 1,5 od odpłyniecia wod - wiec Ci wspłóczuje bardzo .

Gość BASIAsiewierz
13 godzin w sumie,a tych prawdziwych bóli porodowych to 6 gdzin :(

Gość scvbnmzxcvbn
moja kolezanka rodzila 72godz.2 dziecko tylko 5 godz wiec ty tez na pewno bedziesz rodzic krocej chodz na to nie ma reguly ja tak sie boisz wez jakies znieczulenie

Gość zwykle drugi
porod jest łatwiejszy i szybszy - ale to nie regula pierwsza corcie rodzilam około 6 godz ( od odpłyniecia wod ) a druga urodzilam w ciagu 1 i 40 min od odpłyniecia wod

pierwsze dzieco rodzilam ponad 14h, drugie ponad 8... Ale slyszalam ze to nei reguła z tymi porodami, ze pierwsze ciezsze a drugie lzejsze. Znajoam pierwszy poród wspomina bardzo dobrze, szybo sprawnie i neimal bezbolesnie, w drugiej ciazy nawet sie nei stresowala bo wiedziala ze pewnie tez bedzie lekko, a tu zdziwienie bo rodzila ponad 10h

Gość lolka8473
hej pierwsze dziecko rodziłam 9 godzin, następne 3...

ja rodzilam jeszcze raz tyle co Ty autorko od odejscia wod minely prawie 24 godziny zanim urodzilam tez balam sie jaki bedzie drugi porod, zwlaszcza ze pierwszy mialam wywolywany chyba wszystkim czym sie dalo :-/ no i rozczarowalam sie pozytywnie przy 2 porodzie :) wody odeszly mi kolo 4tej nad ranem, o 6tej mialam jeszcze zerowe rozwarcie, a o 10tej urodzilam :) wszystko w mega expressie, poza tym bolalo zdecydowanie o wiele mniej niz przy 1

Gość A moja kolezanka rodzilam 7dni
:( Tak-cale siedem dni.42 tydzien ciąży a ona zadnych skurczy itp. Pojechala w niedziele ,bo zaczela krwawic i sie przestraszyla. Ale niby nic nie bylo..Caly czas bylam z nia. Podlaczyli jej kroplowke na wywolanie.Skurcze zaczely sie szybko,ale nie bylo rozwarcia.Przez caly tydzien miala kroplowke,nie jadla,nie pila..Chciala wyjsc na wlasnie zadanie,ale lekarze jej nie pozwalali w tej fazie porodu..a ona biedna ze skurczami..no ale tego rozwarcia nie bylo. W koncu dnia 7 urodzila zdrowa,ważacą 5.300 corke.Byla tak wykonczona,ze nia dala rady i zrobili jej cesarke.Mnie z nerwow wyprosili ze szpitala.A nawyzywalam ich od roznych.Ale nigdy nie uslyszalam zadnej dobrej opinii o tym szpitalu .. Druga corke urodzila(w lepszym szpitalu) w ciagu godziny :) łacznie ze skurczami :)

o rany to chyba jakas rzeznia a nie szpital zeby w 42 tyg trzymac jeszcze tydzien w szpitalu... ja tez mialam oksy, ale normalnie na chwile przed podlaczeniem dali mi zjesc normalny obiad, pozniej moglam juz tylko pic

Gość kropeczka biedroneczki
Urodziłam 10 godzin od odpłynięcia wód.W książeczce napisali,że poród trwał 3,5 godziny.jak oni właściwie to liczą?

Gość kropeczka biedroneczki
Urodziłam 10 godzin od odpłynięcia wód.W książeczce napisali,że poród trwał 3,5 godziny.jak oni właściwie to liczą?

Gość mi wody odeszly
dopiero w czasie porodu, bóle jakies 20 h, mocne z 10h. drugi poród łącznie 5h bóli, mocnieszych niecałe 2h, jedno parci i urodzilam :-) 2 poród to przy 1 pikus. pan pikus :-)

Gość pierwszyjka
u mnie pierwsze dziecko 45 min (wszystkiego) drugi juz nie taki kolorowy 23h w bolach :(

Gość pierwszy najgorszy...
potem faktycznie lepiej,ale bez przesady,bol cholerny za kazdym razem...no 5ty to byl pikus,ale w 32.tc...to moze dlatego bo 4-z martwym to byl koszmar cala noc