Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kude mol kurde mol

Czy ktoś korzysta z usługi BLUECONNECT - proszę o opinie

Polecane posty

Gość kude mol kurde mol

Hej! Zmieniam miejsce zamieszkania i nie będę miała możliwości korzystania z internetu przewodowego. Chciałabym jednak mieć możliwość podłączenia laptopa do sieci bezprzewodowo. Co myślicie o Blueconnect? Jak to działa? Może znacie coś lepszego?

Gość jjaaaa
ja mam własnie z ery! jestem zadowolona

Gość kude mol kurde mol
I jak to działa? Co muszę zrobić, żeby go założyć?

Gość kude mol kurde mol
Piggy - dlaczego nie jesteś zadowolona z iPlusa?

Gość jjaaaa
ja chciałam najtanszy ! wiec w kazdym salonie bylo to w granicy 49 zl w orange powiedzieli ze na nasza klase i alegro w ogole sie nie dostanee- 1 giga w plusie- nie bylo zasiegu tam gdzie mieszkam w erze - powiedzieli ze spokojnie na wszystko starczy, pol dnia siedze w necie, fakt youtube tylko od czasu do czasu bo bardzo duzo zuzywa! na samo przegladanie stron, fotek itd jest ok

Gość jjaaaa
aha plikow tez nie sciagam ....

Gość jjaaaa
a cena 49 zl za miesiac nie jest wygorowana ! polecam, mi spokojnie starcza na caluttttttttttki miesiac, a uwierz mi dlugggo potrafie siedziec

Gość smaugoll
Ja mam blueconnecta i żałuję jak cholera dwuletniego cyrografu co podpisałem z erą. Limit się szybko wyczerpuje a potem to już trzeba stalowych nerwów do takiego transferu. Nawet plik z 300kb z poczty potrafi sciągać się w 5min. Nie polecam tego badziewia. I tak mam w kompie wyłączone wszelkie aktualizacje, nie mam javy w przeglądarce (dzięki czemu nie które reklamy mi się nie wyświetlają zabierając cenny transfer) i jak chce poczytać wiadomości to wyłączam ładowanie się obrazków. Jednym słowem t r a g e d i a

Gość TroC
Nie kupujcie tego ! Zostaniecie z bezużytecznym modemem i koniecznością płacenia abonamentu przez 2 lata, bez możliwości rezygnacji ! Będziecie srogo żałować jeśli złapiecie się na haczyk ery i kupicie blueconnect ! Czemu ? Nie ma możliwości pobierać większych plików (za każdym razem przerywa transfer pliku po pobraniu od 6 do 14 MB danych) Reklamowane prędkości transferu to mit - przeciętnie nie przekracza 1Mb/s (jak ma się szczęście i mieszka się blisko nadajnika) Nie działa na XP 64 Promocja "blueconnect za darmo przez 30 dni" to WIELKIE OSZUSTWO! Gdy chcesz zwrócić ten niedziałający złom, to okazuje się, że promocja nie obowiązuje na abonament zakupiony u dealerów ery, i nie ma możliwości zwrotu terminala i rezygnacji z umowy (ani słowa o tym nie piszą w materiałach reklamowych) . Weźmiecie abonament 50 zł na 24 miesiące i będziecie musieli w sumie zapłacić 1200 PLN za bezuzyteczny złom.... Trzymajcie się z dala od oszustów z ery ! Jak nie posłuchacie, to i tak będziecie musiały sprawić sobie inny internet i zostaniecie z niedziałającym badziewiem od ery na 2 lata i będziecie musiały płacić co miesiąc za coś co zupełnie nie nadaje się do użytku. Erą powinien zająć się prokurator za tak bezczelne okłamywanie klientów !

Gość robi12222
Wiadomo, że internet mobilny zawsze będzie mniej stabilny od stałego łączą choćby z tego powodu, że ten sam serwer obsługuje połączenia telefoniczne, które zawsze mają pierwszeństwo przed połączeniami internetowymi. Poza tym ważne jest gdzie się korzysta z blueconnecta. Taki mieszkaniec Cegłowa, Koziej Wólki czy innej Parchatki skuszony reklamą kupi neta, a potem płacze, że UMTS czy HSDPA nie działa, a ledwie chodzi GPRS. Trzeba myśleć i sprawdzić, gdzie jest jaki zasięg i pytać, pytać, pytać........dopiero potem kupować. Osobiście używam BC w centrum dużego miasta, prędkość łącza waha się od 1,45do 3,5 Mb/s w zależności od obciążenia sieci więc powodów do narzekań nie mam. Oczywiście reklamowaną prędkość do 7,2 Mb/s można włożyć między bajki ,choćby z powodu oferowanych przez Erę modemów, umożliwiających transfer do 3,6 Mb/s.......o tym jednak jest napisane drobny druczkiem:-) Generalnie BC z limitem 2 Gb wystarcza na przeglądanie stron, poczty, czasem ściągnięcia jakiś niedużych plików, a do ściągania z youtube, chomika.pl itp już nie.

Gość rafik1
nie bierzcie tego zlomu z ery!ja musze sie meczyc z tym dziadostwem jeszcze rok i rezygnuje.predkosc tego zlomu u mnie to 236.8kb/s.kpina