Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heeeeee

ZDARZENIE DROGOWE

Polecane posty

Gość heeeeee

Dzis laska na rondzie walnela w bok mojego auta, jechala po nieodpowiednim pasie ktory wymuszal skret i zjazd z ronda, a nie dalsza jazde po rondzie, ja jechalam po pasie ktory umozliwial zarowno skret jak i jazde po rondzie, no i skrecalam... Walnela mnie, nie przyznala sie, nie bylo swiadkow, wezwalysmy policje, ktora niby sklaniala sie ze wina lezy po stronie jej stronie, ale do konca nie sa w stanie stwierdzic. I teraz sprawa w sadzie, wczesniej zeznania na komisariacie. Co grozi w przypadku gdy sad nie orzeknie ktora strona jest winna ? Taka opcje zasugerowali policjanci, bo skoro oni nie sa w stanie stwierdzic tego na miejscu to sad bedzie mial tymbardziej problemy :o

Gość AP AP AP AP AP
A ta laska co opowiedziala policji? Jaka wersje? Bo Twoja pasuje w 100%. U mnie tez jest takie jedno rondo i kierowcy tez zapominaja przepuscic z pasa obok, tylko od razu skrecaja i sa liczne wypadki. Ja na szczescie zawsze jade tak jak TY:)

Gość heeeeee
No , a jak sie nie przyzna to co ?

Choć mam też wątpliwosci czy to aby tylko jej wina. Niby zajechalas jej droge choc nie powinno jej tam byc. Nie moglas tez widziec jej w lusterku bo byla blisko i na luku.

Gość heeeeee
Nie no wedlug jej wersji to ja jechalam po pasie ktory TYLKO umozliwia jazda po rondzie i z niego mialam zamiar skrecac w ulice i tym samym zajechalam jej droge i ona we mnie walnela. Inna sprawa, ze pasy na rondzie sa bardzo wyraznie oznaczone, liniami i strzalkami, po tym rondzie jezdze po kilka razy dziennie bo zaraz obok niego mieszkam wiec moge sie po nim poruszac z zamknietymi oczami i wszelkie zjazdy z niego mam opanowane wiec nie ma mowy o pomylce.

Gość heeeeee
Michal ja ja widzialam z boku bo ja jechalam lewym pasem ( umozliwia jazde po rondzie i zjazd ) , ona jechala prawym pasem ktory umozliwia tylko skret , a nie chciala skrecac wiec chciala to ominac, tylko pech chcial ze ja wtedy zaczelam skrecac ze swojego pasa .

Wiem rozumiem całą sytuacje. Może przeanalizuje w domu cale zdarzenie i stwierdzi ze to jej wina. Poprostu mogla też być swierzakiem i nie zdawac sobie sprawy ze zrobila blad, dlatego nie chciala wyjsc na frajerke. W każdym bądź razie masz duże szanse na wygranie sprawy. Bo jezeli wina bedzie nie ustalona to nikt odszkodowania z oc nie dostanie.

Gość heeeeee
Nie, nie sadze aby zmienila decyzje, byla bardzo pewna siebie. Odszkodowanie odszkodowaniem bardziej martwi mnie to czy moga mi walnac jakis mandat i pkt karne ...?! Z naciskiem na to pierwsze, nie usmiecha mi sie placenie za cos co wydarzylo sie nie z mojej winy.

A skoro ja widzialas to jak z premedytacja w nia przydzwonilas? Chyba że przed samym manewrem jej nie widzialas zę nie zjechala z ronda.

Mandat i punkty to groszowe sprawy w porownaniu z naprawą samochodu, tutaj dopiero będą wydatki.

Gość heeeeee
Nie no az tak auto nie zostalo uszkodzone, zeby koszta byly jakies mega wysokie, jej samochod to w ogole doznal niewielkiego otarcia na nadkolu, mnie wgniotla drzwi od strony pasazera i otarla je na polowie dlugosci. Nie wjechalam w nia z premedytacja, ja ja zobaczylam w ostatniej chwili ze ona z pasa do skretu chce jechac prosto, a ja juz zdazylam wlaczyc kierunek i skrecac ... To sa ulamki sekund wszystko sie dzieje bardzo szybko...

Jak ona nie zmięknie, to może chociaż w sądzie uznają jej wine. Masz duże szanse bo sprawa jest oczywista o ile czegoś tamta babka nie nazmyśla. W każdym badź razie powodzenia, i dobrze że niewielkie straty.

Gość huhuehde
A mozesz wkleic zdjecie tego ronda, bo dzis nie dziala mi wyobraznia;) Dziwi mnie jedno- ona jechala na prawym pasie- z ktorego przeciez mozna skrecac na prawo i jechac prosto, czy stoja znaki niepozwalajace jechac w prosto?

Gość miachał3
Włąśnie chodzi o to że nie moznabylo jechac prosto.

Gość heeeeee
Wkleilabym, ale to duzo rysowania bo jest z niego wiele zjazdow i pasow na nim :P Tak jak Michal pisze , z tego pasa na ktorym ona byla nie mozna bylo jechac prosto, to byl pas do tylko i wylaczenie zjazdu z ronda.

Gość heeeeee
I sprawa nie jest taka oczywista bo jednak policja sama podjelaby jakas decyzje ... Ona twierdzi, ze jechala po odpowiednim pasie, ja takze. W pewnym momencie wyszla z tego calkiem smieszna sprawa bo wyszlo na to, ze obie jechalysmy po odpowiednim pasie, a nawet tym samym, a i tak dostalam uderzenie w bok :P . Poza tym przyjechali na miejsce jej rodzice , ktorzy nakrecili cala sprawa i twierdza ze to nie jest jej wina.