Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Helpppp

KTO Z WAS MIAL ROZMOWE KWALIFIK. W SZKOLE JEZYKOWEJ, NA LEKTORA???

Polecane posty

Gość Helpppp

jak wyglada taka rozmowa?? moze mi ktos powiedziec???

Gość Helpppp
tjaaa,,, a cos wiecej?? w czwartek mam rozmowe,..

Gość ja miałam
rozmowa byla bardzo przyjemna, zazwyczaj pytaja czy wiaze sie swoja przyszlosc z nauczaniem i dlaczego i takie pierdoly

w zasadzie wygląda tak jak każda inna rozmowa, z tym że jak przychodzi temat zarobków to podaje się zazwyczaj stawki godzinowe, tak przynajmniej w naszej szkole jest.

Gość Helpppp
no dobra, ale mowi sie caly czas w obcym jezyku..?? jezyk obcy znam chyba doskonale, ale pytaja, nie daj boze, o jakies regulki, zasady gramatyczne, itd...???

Gość Helpppp
lulu...a jak przedstawia sie sprawa z tymi stawkami zarobkowymi?? nie mam o tym wszystkim pojecia, bo w PL jestem dopiero od 3 miesiecy, po 10 latach pobytu za granica...

W naszej szkole po polsku rozmowa się odbywa, zazwyczaj przychodzą ludzie po filologiach więc wiadomo że język znać musi. Co do stawek to różnie, u nas nie ma licznych grup i prowadzimy dosyć tanie lekcje indywidualne, ceny mamy bardzo konkurencyjne. Kiedy powiedzmy są zajęcia 1,5 godzinne dla dwóch osób (kosztują 60 zł) to lektor dostaje 35zł. W zasadzie ceny są ustalane z każdym lektorem osobno.

Jak pracowałam kiedyś w innej szkole jeszcze na studiach to dostawałam 50 procent lekcji czyli jak była grupa 3 osobowa placaca za godzine 60zł to ja dostawałam 30zł.

Gość Helpppp
u mnie jest tak, ze jestem polonistka z wyksztalcenia, a jezyk obcy znam doskonale, bo zylam 10 lat za granica, nie robilam wiec studiow w tym kierunku. tak wiec pewnie mi zrobia cos w rodzaju sprawdzianu jezykowego.. tak mysle przynajmniej... czyz nie...?? 2-3 osoby w grupie..?? sa tez takie male grupy..??

Uczymy mniej chodliwych języków i ciężko czasem dopasować większe grupy, zresztą przy otwieraniu naszej szkoły założenie było takie że maks 4-5 osób, bo w większych grupach i tak szanse na postępy są mniejsze. Skoro nie masz filologicznego wykształcenia to pewnie Cię sprawdzą - zazwyczaj to rozmowa, z tym że u nas to by nie przeszło chociaż certyfikat trzeba mieć. Wyjątkiem byłby native speaker tu papierków nie wymaga się.

Gość ja mialam
test sie pisze napewno. musza Cie sprawdzic, ja pisalam. i chyba ucze dla tej samej szkoly co _lulu_ :)

Gość to zalezyyy
wiesz, lulu...dyrektorka w szkole w ktorej ucza sie jezyka moi znajomi mowila komus w zaufaniu, ze bardziej jest zadowolona z nauczycieli tych co nauczyli sie jezyka za granica niz z tych co sa po studiach,bo podobno ci pierwsi bardziej sa obeznani w praktyce.

Gość Helpppp
ja mialam - prosze, powiedz mi, przypomnij sobie, co bylo w tym tescie... tak ogolnie...

Gość Helpppp
i kto to jest ten native speaker..? :-0

Gość zolzaaaaaaaaaaaaaaaaa
a dla jakich szkol pracujecie??

U nas preferuje się tych po filologii nauczycielskiej, z tych są uczniowie zadowoleni. Często znający język lepiej nie potrafią się tą wiedzą podzielić i tu pojawiają się problemy. Przygotowanie pedagogiczne to jest ogromny plus.

Gość Helpppp
do mnie odezwali sie z normalnej, prywatnej szkoly jezykowej, ktora jest na rynku 13 lat. podobno jedna z lepszych w miescie..

Gość Helpppp
lulu...no wlasnie ja jestem po filologii polskiej i uczylam tez w szkole 4 lata..tak wiec przygotowanie metodyczne mam..

no rozumiem, chodzilo mi o nazwe:D moze kolorowy swiat?

hah, czyli tak:D:D spoko, nie jestem zadnym szefem:D:D

no tak, ale mozna by bylo powymieniac sie wrazeniami;) ja od roku pracuje dla KSD, jestem bardzo zadowolona, w tym roku przeszlam na um o prace:)

Gość Helpppp
lulu, co to jest ten native speaker..?

Gość allora chi mi risponde
????