Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o pomoc bo sie zapłacze

Tradzik na całym ciele w wieku 23 lat..... Pomocy

Polecane posty

Otoz nie wiem co sie stało, miałam tradzik mlodzienczy jak wielu ludzi, juz dawno krosty mi nie wyskakiwaly, ani na plecach, rzadko na twarzy. A jakis czas temu tuż nad tyłkiem wyskoczyło kilka krostek, zbytnio sie nie przejełam ale teraz po 2 tygodniach ma je na tyłku, u dołu pleców, na dekolcie i co najgorsze wyskakuja mi tez małe pryszcze na twarzy. Czym to moze byc spowodowane, prosze pomozcie nie wiem co mam robic, ciagle placze, nie lubie dermatologów bo oni tylko zbywaja, nie wiem co robic:(

Gość lalalolalilalola
amoże to nie trądzik - trądzik chyba rzadko zaczyna się nad tyłkiem - może masz jakies uczulenie, jakaś bakteria, może zmieniłaś dietę, bierzesz jakieś leki, zmiana płynu do kąpieli, proszku - idz do dermatologa - zresztą białe pryszcze to nie sa typowo trądzikowe - w każdym razie nie tylko białe

moze sprobój : wykap sie dokladnie,,, ale takim zwyklym szarym mydlem anie jakims badziewiem i posnaruj mascia cynkowa_w aptece napewno latwo dostaniesz

Gość prosze o pomoc bo sie zaplacza
Dziekuje za odpowiedzi naprawde:) juz nie wiem co robic tylko rycze :( No wiec tak, jakies 3 lata temu przeszłam na wegetarianizm i nie mialam problemow, dopiero jakis miesiac temu przeszłam na owowegetarianizm - tzn ze wszystkiego co odzwierzece jadam tylko jajka, ale tez nie bylo problemow zadnych wiec to chyba nie dieta? Do mycia twarzy tez nie uzywam niczego innego, jedyne czego uzywałam ostatnio to henna do wlosow, i w zasadzie przy kazdej kapieli woda byla nie za czysta - moze to od tego? Tez wazne, ze przeziebilam sie, ale to dopiero 4 dni temu a krosty zaczeły sie wczesniej. Jestem przerażona bo jak juz mialam wrazenie ze moga zaczac znikac to wlasnie zauwazylam ze te nad tyłkiem sie nasiliły dziś :(

Gość prosze o pomoc bo sie zaplacza
najbardziej boje sie o twarz bo za chwile zaczyna sie rok akademicki

Gość prosze o pomoc bo sie zapłac
prosze, czy cos z tego co wymieniłam moze miec wplyw na to cos? :( nawet na udzie mam ogromna kroste :( w zyciu bym sie nikomu tak nie pokazała, nawet lekarzowi :(

Gość prosze o pomoc bo sie zaplacze
kurde, moze znajdzie sie ktos kto sie na tym zna, musze podnosic. Po tylu latach brzydkiej cery, pozostałosci po tradziku mlodzienczym, po wyciskaniu, myslalam ze mam to z glowy a tu nagle cos takiego :( boje sie rano spojrzec w lustro bo nie wiem co zobacze. Zastanawiam sie czy ta henna moze miec taki wplyw? W sumie to ma chyba naturalne składniki, nie wiem :(

Gość adhdhtadha56
A powiedz mi jak to jest ze stresem u Ciebie? Nie masz tak ze ostatnio wiecej go masz? Pryszcze tez sie od stresu pojawiaja :) np. mi, ja tez mam 23 lata i mialem pryszcze na czole od stesu wlasnie a w wakacje od nadmiaru piwa, pryszcze wlasnie tez moga byc spowodowane zla dieta.

Gość prosze o pomoc bo sie zapłacz
jakos nie wydaje mi sie zebym miala wiecej stresu, w sumie wakacje były, to zaczeło sie jakies 2 tygodnie temu, nie mialam wtedy powodów do stresu, piwa nie pijam, jem zdrowo. Jedyne co sie zmieniło to ze wlasnie nie jadam serów, nie poje mleka i tego typu rzeczy, ale to wczesniej juz, no i wczesniej tez nie za bardzo jadałam takie rzeczy, raz na jakis czas od swieta. Wiec to napewno nie od tego. Boze, boje sie jutra :( Przepraszam musze tutaj pisac, wstydze sie komukolwiek powiedziec, to taki wstydliwy temat :(

Gość zdhhea5
Kup cos na alkoholu i sie tym smaruj, ja zawsze na pryszcze stosowalem nawet czasem sam spirytus, potem na to duzo kremu nawilzajacego i jakos schodzily :)

Gość prosze o pomoc bo sie poplacze
ale tak mozna sie leczyc jak cos wyskoczy raz na jakis czas, tutaj nie da rady, to sie pojawiło tak nagle, nie wiadomo z jakiej przyczyny, nie wiadomo czy to tradzik czy krosty czyms innym spowodowane, napisalam chyba wszystko co mogloby ewentualnie rzucic swiatlo na moja sytuacje, ja juz nie wiem co robic :(

Gość to ta dieta ale powinnas
sie cieszyc - to najzwyklejszy detoks po rpduktach mlecznych, odstawisz jeszcze jajka i bedzie dopiero jazda, no nie mowie o tym co bedzie jak ograniczycsz gotowane na rzecz surowych produktow :P ale jak juz organizm sie oczysci to bedziesz miec skore jak dupa niemowlaka za rpzeproszeniem :D

Gość gaggaag
a moze to zachciewajki ? :)

naprawde myślisz ze to chodzi o ten owowegetarianizm? Nie wiem juz co brac na powaznie a co nie, ale ja odstawiłam mleko dokładnie 1,5 miesiąca temu, a te pryszcze pojawiły się dwa tygodnie temu, czy to mozliwe, taki odstep czasu?? No i najważniejsze, jak długo to potrwa? (jesli to faktycznie o to chodzi)

czym są te zachciewajki?? nie mm pojęcia o czym mowa. Kurde jestem załamana :(

Gość upka upka
:(

Gość jeszcze jeden raz sprobuje

Gość kdflksdkfkfasks
wiesz nie wiem w sumie co to i od czego bo najlepsze co możesz zrobić to iść do DOBREGO dermatologa - wiem że jak się miało kiedyś problem z cera to po tylu latach leczenia na rzyganie zbiera człowieka jak ma się jeszcze po coś do niego udać - miałam ten problem też - proponuję tak - wapno 3 razy dziennie i czekaj, może jakić alermed alerzina(są bez recepty i wygaszają uczuleniowe sprawy) jak nie przejdzie to do dermatologa i potem pewnie do alergologa - tylko wiesz dermatolog pewnie zaraz zaaplikuje tobie do smarowania sterydy - broń Panie Boże żebyś sterydem twarz dłużej niż 3 dni smarowała i to tym najsłabszym a resztę ciał możesz ale też nie za długo bo steryd uzależnia i po odstawieniu jest gorzej i człowiek znowu się nim smaruje i takie błędne koło a jak zaczniesz twarz smarowac sterydem to nabawisz się troziku posterydowego a go będziesz 2 lata leczyć jak nie więcej - zboczyłam z tematu ale wiem jak się można sterydem na twarzy załatwić na cacy dlatego ostrzegam - napisz jeszcze jak udało ci się pozbyć tradziku na dłużej - hormony jakieś brałaś, antybiotyki czy sam przeszedł?? Ciekawa jestem bo czasami jeszcze z niespodziankami się męczę chociaz i tak już est ok - co do henny wiesz na wszystko można być uczulonym - łykaj wapno, alermed i obserwuj aha na twarz taką co się męczy z alergiami trzeba jakiś neutralny kremik co ją nawilża i nie ma alergenów - polecam atoderm po zinc z biodermy - ja go używam chociuaż alergii już nie miewam a nawet mnie nie zapycha bo amm przy okazji cerę tłustą a jest dość bogaty i taki ciężki a mimo to najlepiej odzywia i ie zapycha mnie - może poproś w aptece o próbkę

nie pomoże Ci ani dieta ani wapno czy inne pierdółki na uczulenie. Masz zapalenie przymieszkowe. to choroba genetyczna pewnie któryś z rodziców to ma albo dziadków. do końca życia bedziesz musiała chodzić do dermatologa i stosowac specjalne maści lub lekarstwa;)

Gość prosze o pomoc bo sie zapłac
kdflksdkfkfasks - dziękuję za odpowiedz :) pojde do apteki kupic wapno jutro - ile moze kosztować? mam nadzieje ze przejdzie, kurde gdybym tylko wiedziala od czego to jest. Wiesz ja tradzik miałam tak naprawde w gimnazjum,liceum - uzywalam roznych rzeczy, tych co to kazdy tradzikowiec zna, jedne pomagały inne mniej, no a potem jakos przeszło powoli, no i mialam juz tylko ślady po wyciskaniu i wiadomo czasem coś. Kurcze, ja nigdy nie bylam na nic uczulona - tak mi sie wydawało :/

Gość do krytyczne oko
jak mozesz po kilku postach stwierdzic ze mam chorobe genetyczna? w dodatku cos takiego mi sie pojawia pierwszy raz. rodzice nigdy nie mieli klopotow z tradzikiem.

trądzik na nogach to zapalenie przymieszkowe. co innego uczulenie a co innego zwykły pryszcz. rodzice nie musieli mieć mógł mieć jakiś inny przodek. przejdź sie do lekarza dermatologa. a tego co Ci sie zrobiło nawet nie drap bo rozsiejesz

ale ja mam te krosty na posladkach, jedna faktycznie jest na udzie, ale to chyba nie przesadza sprawy? poza tym boje sie lekarza, tyle sie mowi o marnych dermatologach ktorzy tylko potrafia pogorszyc...

Gość jksjfks
nie słuchaj- krytyczne gówno wie - podejrzewam że to jakaś reakca skóy -nawet najgorsze uczulenie można zaleczyć - atopowcy nawet potrafią w późniejszym wieku sobie radzić i dobrze wyglądacchociazatopię ma się do końca życia ale wiesz ja dostałam ostatnio mega uczulenia na plecach i ramionach, nie swędziało mnie ale były to czerwone krostki cała masa i tez trochę takich tyci z białym czubkiem - to było na słońce uczulenie bo brałam jakies leki i w połączeniu ze słońcem dało taki efekt i też się nasilał i złaził ze trzy tygodnie bo jak to uczulenie to każdy alergen jak już nie masz z nim kontaktu wydala się ok 5 dni więc unikaj tego co podejrzewasz o tę wysypkę i obserwuj a wapno nie jest drogie kup takie zwykłe co w pół szkalnki wody rozpuszczasz a alermed też nie kosztuje dużo chyba koło 10 zł a wapno taniej i to nie prawde że to gówno daje bo wapno zalecza a jak nie będziesz miała kontaktu z alergenami to nie powinno byćproblemów - jak sie będzie roznosiło na buzię to wtedy radzę iść do dermatologa i sorki za literówki ale nie chce mi się korygowac a się troche spiesze

kobieto idź do dermatologa bo Ci sie tak rozsieje że zajmie Ci to całe plecy, dupę, uda, ramiona i dekolt oraz cycki. będziesz miała tez w głowie. uczulenie zazwyczaj wychodzi na słońcu jak pisała ta co mówi ze wiem gówno :P zapalenie przymieszkowe leczy sie na słońcu i wychodzi jesienią. poczytaj o tym więcej. i nie lecz sie jakimś głupim wapnem. jak chcesz sprawdzić czy to alergia to kup zyrtec, albo alertec.i w ciagu 15-30 minut świństwo powinno zejść

Gość jksjfks
taaak strasz ją zaraz cała umrze od krost bo ty przez internet wiesz że to zapalenie przymieszkowe- jeszcze recepty jej wypisz - zazwyczaj takie epizody z wysypkami tak szybko sie kończą jak zaczęły a ty ją zaraz do szpitala na obserwację wyślij - a alertec to to samo co alermed o którym ja pisałam- dichlorowodorek cetyrezyny

Gość jksjfksa
jak nie będzie widac poprawy do tygodnia nawet najmniejszej to idź wtedy do dermatologa

jksjfks- kobieto uspokój sie. kazda z nas podała możliwą chorobe. twoją da sie wyleczyc zwykłym lekiem na alergie i to w pare minut. niech więc spróbuje jeśli jednak nie pomoże to znaczy ze to nie alergia tylko coś większego. zapalenie przymiszkowe ma mnóstwo osób,i to takie dziadostwo zę jak wyskoczy jeden pryszcz to potem sieje sie na całym ciele. lepiej więc zadziałaś szybko profilaktycznie niż leczyć latami przebarwienia na całych plecach i dupie ;)

hej, dzieki wam ze probujecie pomoc, naprawde to mi pomaga chocby tylko psychicznie. Jesli chodzi o moj stan to: wysyp krostek na czole który miałam wysuszył się i zostały juz praktycznie strupki, policzki - wczoraj sie przeraziłam bo wyskoczyło kilka krostek ale dzisiaj jest w normie. Natomiast jelsi chodzi o ciało to mam wrażenie ze się krostki zasuszają, moze to tylko wrażenie bo wczoraj u dołu pleców się nasiliło w jednym miejscu, ale dzis mam wrażenie jakby sie normowało. Nie kupiłam tego leku na alergie, stwierdziłam ze moze poczekam do jutra i zobacze co sie bedzie działo, ale kupiłam wapno jak radziłyście. Mam pytanie bo wydajecie sie byc zorienowane w tych sprawach, czy to mozliwe ze to przez zmianę diety? tak jak pisałam wyżej ze przestałam jesc sery masła pic mleko i tym podobne (1 mies temu), czy to mozliwe ze organizm sie oczyszcza a teraz sie zasusza wszystko? Kurde dzis jest dobrze ze az nie chce zapeszac, oby sie jutro nie pogorszyło.

Gość upka upka upka