Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość huhuhuhu

CV- pytanie..

Polecane posty

Gość huhuhuhu

Kochani, prosze o pomoc. Chodzilam na kilka wolontariatow- czy warto ta informacje umiescic w CV? I w jakiej rubryce- doswiadczenie zawodowe? Czy ktos w ogole patrzy na takie informacje, czy sa calkowicie nieprzydatne? Wolontariat jest zwiazny z moimi studiami, mam podpisane umowy wolontariackie itd. Co zrobic? Moze ma kos takie przykladowe CV?

Gość to znaczy ze robisz wiecej niz
trzeba (bo za darmo) lubusz sie udzilac a poza tym masz roznorakie doswiadczenia zadowowe. ja bym wspisala

Gość huhuhuhu
Wpisalabys do rubryki- przebieg pracy zawodowej czy jakos tak?

Gość huhuhuhu
I jak to wpisac? Okreslicz czas trwania wolontariatu np. 1.01.2009-10.06.2009- wolontariat w np. szpitalu...? Macie takie przykladowe CV?

Gość huhuhuhu
Dziekuję Ci bardzo:) A wy co wpisujecie ciekawego do cv, co by przyciagnelo wzrok pracodawcy? Wpisujcie wolontariaty?

niestety ja tym nie moge sie pochwalic, ale gdybym mogla na pewno bym wpisala:)

Gość huhuhuhu
A wysylajac cv do pracodawcy co zawsze dolaczasz? Czy ja mam dolaczyc te umowy wolontariackie? Czy to jest zbedne?

hmm zalezy czego wymagaja, jesli swiadectw pracy, to mozna wyslac, ale jesli nie to daruj sobie.

Gość xzbcdslkbvsb kjsf
jak praca - to przy tych powiazanych z ta do ktorej starujemy warto opisac zakres obowiazkow badz umiejetnosci jakie wynieslismy z niej (jak ktos ma x prac to nie ma co pisac przy kazdej bo CV bedzie mialo 10 stron) kursy - mozna nimi "zapchac" CV, jak duzo to wpisujemy tylko te bezposrednio zwiazane z praca o jaka sie ubiegamy. wolontariaty, dzialalnosc dodatkowa jak np. samorzad uczelniany, organizacja jakiegos wydarzenia (nie wiem - chocby zbiorka krwi na uczelni).

Gość xzbcdslkbvsb kjsf
zainteresowania wpsiujemy rpawdziwe, bo a noz widelec rekruter sie na tym zna i mozecie sie upokorzyc :P a jak wpiszecie rpawdziwe to mozna trafic na drugiegi pasjonata - a rekruter to tylko czlowiek: spojrzy przychylniejszym okiem :) jak ktos jezdzi konno np. to mozna wpisac jaki klub, podac adres strony www jaka sie opiekuje -cokolwiek co pokaze ze twoje zainteresowania sa "prawdziwe" - ktos kto posiada jakas pasje jest potencjalnie duzo lepszym pracownikiem :)

Gość można takie info
podawać w liście motywacyjnym jeśli to informacja adekwatna do stanowiska o jakie się ubiegamy natomiast w cv nie bardzo. Chyba, że nie masz co umieścić w cv. Trzeba pamiętać, że cv musi się zawierać w jednej stronie.

Gość xzbcdslkbvsb kjsf
masz zna mysli zainteresowania? toz to nie elaborat, np, - jazda konna (w klubie ejzdzickim "Konik" od 3 lat) Cała reszta - owszem - zapychacz, ale czasami niektore z rzeczy warto umiescic. Nie wszedzie chca list motywacyjny albo go nie czytaja. jesli nawet - to CV jest glownym "atutem" - mozna pewne informacje ujac w zwiezly, rpzejrzysty sposob w CV. A CV wcale nie musi miec jednej strony - to stara zasada. Fakt, "idealne" to 1, ale akceptowalna powszechnie norma sa obecnie 2 strony. Rynek pracy sie zmienia, jest bardziej dynamiczny...

Gość huhuhuhu
No wlasnie- jestem po studiach,wiec doswiadczenie zawodowe=0. Oczywiscie pracowalam, ale np. w sklepie, magazynie itd, wiec sa to rzeczy calkowicie niezwiazane ze studiami. Odbywalam praktyki studenckie- ale te praktyki kazdy musi odbyc. Robilam dodatkowo wolontariat.

Gość huhuhuhu
I z tego co sie orientuje nalezy dodac do CV zdjecie- dodajecie zawsze?

Gość xzbcdslkbvsb kjsf
nie rozsylam hehe ale tak - powinnas dodac, to standard.

Gość huhuhuhu
Najgorzej wyglada u mnie rubryka: Przebieg pracy zawodowej. Mam zostawic ta rubryke pusta, czy w ogole ominac ja w cv?

Gość huhuhuhu
podnoszę