Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niejadek....

jak zachecic czteromiesieczna dziewczynke do jedzenia

Polecane posty

Gość niejadek....

a wiec tak do tej pory ładnie jadła no moze nie jakos rewelacyjnie alejadla co okolo 4-5 godzin wiemze za powinna czesciej ale inaczej nie dało sie jej nic dac od dwóch dni to koszmar zje tylko jak śpi twardo i nie daj boze aby sie przebudziła daje jej najpierw troszke herbatki a potem mleko bo jak od razu pociagnie mleko to pluje i placze.dodam ze herbatki i wode pije z butli bez problemu probowalam juz dodac kaszki czy kleiku troszke jeden dzien zjadala a potem juz nie .... co robic przeciez na samej herbatce i wodzie zyc nie bedzie :(

Gość niejadek
tak samo mowia lekarze ze samo przejdzie ale ona naprawde nic by nie jadła tylko piła jak jej dam 90 ml. co 4-5 godz. tak na spaniu to jest sukces a na noc je po kapieli i dopiero rano i to niechetnie tylko tak na pol spiaco jak nie kontaktuje .... a u ciebie tz tak bylo ? moze to jakis taki etap u dzieciaczkow? bo wczesniej niezbyt chetnie ale zajadala cos tam jak ja np. nosilam czy zabawilam?

Moj syn do 8 miesiaca jadl mleko,co 5,6 godzin.Takze nie martw sie. Nie dal sie zmusic do zadnego jedzenia.

Gość bloczek-turkoczek
A kiedy ja ostatnio szczepiłas? Moze niedawno?

a moja córa to całkiem niedawno miała taki etap, nie chciała pić mleka prawie w ogóle, tak max 80. Tylko kaszkę łyżeczką zjadała. Ale przeszło :) co ja się na początku nadanerwowałam, a w szpitalu jakie były cyrki z jedzeniem i przez pierwsze 2 miesiące... najważniejsze, że dobrze przybiera

Gość niejadek...
właśnie szczepiona dawno była, wiec nie od tego myślałam ze od ząbkow bo ma opuchniete ale pediatra mowi ze nie ,no na poczatku tez były cyrki z nia bo nie chciała jesc to az jej sonde podłączyli poźniej nie wiem z zczego ale przybierała na wadze bo wazy 8 kg. ale ubranka to na 72 kupuje czasem 80 jak mniejsze wszyscy musla ze ma pół roku bo siadac juz tez probuje wiec jest spora ładnie sie rozwija tylko to jej jedzenie ...

Gość mati166
Sprubuj kaszki smakowe z bobovity są juz chyba dla takich maluszków.A martwić się nie masz co napewno jej bedą szły ząbki i bolą ją dziąsełka.Kup jakiś żel do ząbków powinno jej ulżyć.No i jeszcze jedna mi możliwość przyszła do głowy ale to pewnie bys zauważyła PLEŚNIAWKI.Pozdrawiam

jejku, daj jej spokój, ma 4 miesiące, waży 8 kg!!!! widocznie ma taką przemianę materii, nie wciskaj w nią jedzenia na siłe i wyluzuj

8 kg to jest powyżej siatki centylowej, widocznie sama sobie reguluje ilość pokarmu takie maluszki same często wiedzą czego potrzebują, trzeba ich słuchać

Gość mati166
Moja mała miała pierwszego ząbka w wieku 5 miesięcy i 5 dni .Mosze twój niejadek :) też szybko będzie miał ząbki.

Gość nie wolno karmić przez sen
przestań karmić ją na siłę przez sen, to nabierze apetytu nie dajesz jej szansy na uaktywnienie ośrodka głodu, to go nie czuje :( karmienie przez sen jest jedną z form przemocy wobec dziecka, pomyśl o tym a także o tym, że mała nie ma niedowagi dziecko ma mały żolądek, jak ja najpierw napoisz herbatą ( po co ???) to nic dziwnego, że potem nie może zjeść, bo ma pełny żołądek poczytaj trochę o prawidłowym żywieniu, bo krzywdę robisz dziecku !

Gość niejadek...
nie poje najpierw herbatw tylko co jakis czas jej dam jak nie chce jesc to sie napije... wczesniej jadla jak chciala i nie przez sen zaczelam dawac teraz jak przestala jesc moze to faktycznie takie bledne kolo nie zawola bo nie zglodnieje az tak bardzo i jak usnie to dam jej troche przez sen i nie ma jak zglodniec troszke ja przetrzymam wczesniej nie jadla wiele i tylko mleczko ale sama wolala jak byla glodna( jest na moim mleku ale pije je z butli) nie dawalam jej nic na spiaco fakt wage ma dobra az za dobra w sumie to dziwimy sie troszke ale jest tez bardzo długa i nie widac po niej by tylke wazyła , bo kuzynka ma dziecko starsze od niej o kilka dni i wazy mniej a jest dwa razy pulchniejszy tylko ze krutszy

Gość niejadek ...
teraz poczekam kilka godz. i zobaczejak bedzie moze faktycznie sobie cos reguluje z tym jedzonkiem.... mam nadzieje..

Gość studentka wsz
jak bedzie glodna to da znac! 8 kg to duzoooo moze nie wciskaj w nia jedzenia

Gość tiaaa niejadek..
Normalnie rozwalają mnie niektóre baby...niejadek a utuczona jak wieprz :O

Gość jestem tu i tammmm
mój syn jak miał pół roku to ważył 8kg a jest naprawde wysokim chłopcem i napewno nie wyglądał na szczupłego chłopca , więc nie mów ze twoja córa nic nie je jak wazy już 8 kg , może powinna ważyc 12 :-( to bys była zadowolona , mam taką samą koleżanke jej syn to spaslak a co ją widze to nażeka ze mały nic nie chce jesc ..LUDZIE LITOŚCI

Gość niejadek
no faktycznie zjadła dziś o okolo6 rano 120 mleka i do tej pory nic to faktycznie... po co mialabym sie pytac na forum jak bylo by inaczej? wczwsniej jadla w miare normalnie nie za wiele ale miala swoje godziny a teraz nic nie chce. od kilku dni coraz mniej a dzis i wczoraj w ogole... dziewczyny mi napisaly zeby poczkac bo moze taki etap i sama zawola ..... tak jestem pewna ze zadna z was by sie nie zmartwila jakby dziecko drugi dzien nie chcialo mleka do ust ziasc

Gość niejadek
amyscie co chcecie ale lekarka tez sie zdziwila jak obaczyla ze ma8kg. w ksiazeczce i powiedziala ze waga pewnie zawyza i jeszcze raz ja wazyła