Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama_Karolinki

Przedszkole Montessorri

Polecane posty

Gość marcepanka patrycja
Ja widziałam :D obiektywnie musze powiedziec ze oba przedszkola bardzo fajne :) chociaz to na Jutrzenki jest duuużo większe i wydaje się lepiej wyposażone :) chce jeszcze pojezdzic i moze poszukac jeszcze jakiegos innego :)

Gość na prawniczej
Witam. Chodziłam z dzieckiem rok do przedszkola na prawniczej. I nie jest ono wcale takie fajne. Jedna wielka ściema. Proszę zobaczyć jak wygląda tam klubik malucha działający jako fundacja

Gość beatryczka
Po wizycie w jedny i drugim przedszkolu ,jednak wydaje mi sie ze Madre główki wypadaja w moim mniemaniu o niebo lepiej.

Gość zuzka4
Czy mozecie napisac mi jak jest z godzinami otwarcia Madrych Główek ?

Gość jamajjka
przedszkole na Jutrzenki robi wrażenie . Obserwowałam ten wątek i szukając przedszkola dla synka przejchałam się tam z ciekawości wczoraj. Przestronne duże sale. Naprawde nie widziałam tyle miejsca - nawet w dobrych prywatnych warszawskich przedszkolach. Widać że jest nowe i nowoczesne. Dyrektorka - przesympatyczna p. Ania , szybko nawiązuje kontakt, i co ważne widać że lubi swoją prace i wie o czym mówi. Jestem na 99 % zdecydowana na to przedszkole. Zachęcam do zobaczenia Mądrych Główek tych którzy poszukują sensownego miejsca z metodą montessori dla swoich dzieci.

Gość beatryczka
No wasnie , jak mozna poczytac na temat tego przedszkola pojawia sie bardzo duzo pozytywnych opnii. Wiec o czyms dobrym musi to jednak swiadczyc.

Gość maartha
Zgadza się pojawia się wiele pozytywnych sygnałów, dotyczących samej metody jak i przedszkola Mądre Główki. Zaczęłam temat z mężem - może i naszego syna tam poślę. A nie wiecie może czy mogą chodzić tam także dzieci nieco nadpobudliwe?

Gość milena70
Jak wyglada rekrutacja w takim przedskzolu ? czy tu o dowolnym czasie mozna zapisac dziecko do przedszkola ?

Gość __maly__geniusz__
http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-polskie-litery-i1272108722.html Pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym Mam do zaoferowania zestaw edukacyjny składający się z 32 liter o wysokości 10,5 cm., w pięciu żywych kolorach: czerwony wpływa stymulująco i energetycznie, niebieski działa kojąco i wyciszająco pomarańczowy pobudza, motywuje do działania, zielony działa uspakajająco, odstresowująco żółty ma działanie antydepresyjne, stymuluje na układ nerwowy, rozwesela. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. W zestawie znajdują się polskie litery!!!!!!! Do sprzedania posiadam również cyferki oraz zestawy o wysokości 19,5 pytania na maila maly.geniusz@wp.pl http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-i1272108956.html

Gość mamijanka
Mam pytanie do mam, które dzieci posłały do przedszkola montesoriańskiego. Jak z perspektywy czasu oceniacie taki model wychowania? Czy warto? Wiem, że w stolicy jest trochę przedszkoli opierających się na tych zasadach. Koleżanka ma dziecko w Mądrych Główkach. Zadowolona. Ale chciałam zapytać, które warto jeszcze sprawdzić.

Gość kaalina
moje dziecko chodzi właśnie do mądrych główek. długo się zastanawiałam nad wyborem. kilka przedszkoli odwiedziłam i zostało na mądrych główkach. Po pierwsze podoba mi się ta metoda Montessori i to indywidualne podejście do dziecka. Bardzo też odpowiadają mi tutaj godziny otwarcia i to ,że w razie czego opiekunki mogą dłużej zostać w sytuacji awaryjnej. Drugim atutem dla mnie jest to że jest dwujęzyczne.

Gość Drakonka
Tak, angielski w przedszkolu to na pewno plus, ale mnie interesowała głownie metoda Montessori i to z tego powodu posłałam tam córkę. Mamijanko, na jej przykładzie moge powiedzieć, że to był bardzo dobry pomysł. Mała była dawniej bardzo nieśmiała, bojaźliwa, nie lubiła kontaktów z dziećmi. Po jakimś czasie uspokoiła się, nabrała pewności siebie, teraz nie tylko lubi przebywać z dziećmi ale stała się też opiekuńcza w stosunku do innych. Dodatkowo zrobiła się wygadana, jak coś czasem powie to sama się dziwię skąd taka elokwencja u takiej małej istoty. Synek koleżanki w tym przedszkolu nabrał pewnej ogłady (to z kolei typ rozrabiaki którego wszędzie pełno), stał się bardziej posłuszny i mniej chaotyczny. Polecam wszystkim mamom Mądre Główki :)

Gość Mama Małgosi
Tyle tu dobrych opinii o tym przedszkolu, na stronie też dużo informacji...chyba umówię się na wizytę, mam nadzieję że mi się spodoba to przedszkole. Byłam już w kilku innych i w każdym coś było nie tak. Ech, można zawrotów głowy dostać a to dopiero etap wyboru przedszkola, co będzie dalej? ;)

Gość mój_skarb_Pimpuś
Mama Małgosi no właśnie co bedzie dalej???:) ja tez stoję przed wyborem przedszkola dla swojego synka i powiem szczerze ze mam totalny mętlik w głowie!! Dużo czytałam o tej metodzie Montessori i jakoś mi przypasowała, ale nie wiem jak będzie w praktyce. Córeczka mojej znajomej chodzi do tego przedszkola i bardzo sobie chwali postępy małej i ogólnie funkcjonowanie placówki. Musze się z nią wybrać i obczaić całą sytuację!!!

Gość sleepka
wszystko fajnie:) macie racje ze Montessorrianskie przedszkole jest bardzo dobre, ale zrobicie swoim dzieciom krzywdę, bo w szkole podstawowej będą miały problemy z dostosowaniem sie do panujących tam zasad. Juz nie wspomnę o kolejnych stopniach edukacji. To wszystko jest piękne ale w Polsce nie realne.

Gość kaalina
Dlaczego myślisz , że dzieci po takim przedszkolu nie dadzą sobie rady. Ja uważam inaczej . moje dziecko chodzi jak już pisałam wcześniej do Mądrych główek gdzie jest ta metoda Montessori. Chodzi tam od 8 miesięcy i naprawdę widzę poprawę. Było bardzo wstydliwe nie potrafiło się odnaleźć w grupie np. jak szliśmy na plac zabaw. Zawsze samo gdzieś w koncie. A teraz mogę stwierdzić , że jest jakby przewodnikiem stada. Myślę , że w przyszłości da sobie doskonalę radę. Sprawdzałam też z ciekawości jak się zachowuję z innymi dziećmi (z obcymi w sensie nie z tymi z przedszkola) i powiem , że jest wyraźna poprawa. Naprawdę daję radę. Dziś już wiem , że pójdzie również do takiej zerówki a w przyszłości do szkoły podstawowej stosującą tą właśnie metodę.

Gość ano właśnie
Ja tez uważam że dziecko bardzo dobrze poradzi sobie w szkole. Takie przedszkole uczy samodzielności z jednej strony ale też współpracy z innymi, więc takie dziecko będzie miało nawet przewagę nad innymi w zwykłej szkole. Poza tym nikt tu nikogo nie zmusza aby posyłał dziecko do takiego przedszkola. Każdy wie co jest dla niego najważniejsze w wychowaniu dziecka, jak ktoś stawia na wszechstronny rozwój, wybierze przedszkole montessoriańskie.

Gość krasnalkan21
No dobrze. Moje dziecko będzie uczęszczać do takiego przedszkola. I co potem? Mam go posłać do tradycyjnej szkoły, która rządzi się innymi zasadami?

Gość szkoła
Krasnalko, możesz przecież posłac dziecko do szkoły montessoriańskiej. Teraz nawet na stronie Mądrych Główek jest info o zapisach do szkoły montessori na przyszły rok http://www.madreglowki.pl/

Gość fabryka Pasji
Witam, Serdecznie zapraszam do Przed-szkola Fabryka Pasji. Oferujemy między innymi: - całodzienny kontakt z językiem angielskim (asystent pedagoga komunikujący się z otoczeniem wyłącznie w języku angielskim) - program edukacyjny wzbogacony między innymi o metodę Marii Montessori oraz realizację programów autorskich http://www.fabrykapasji.pl/

Przecież jest już coraz więcej szkół montessoriańskich. Nauczanie początkowe wprowadziło do swojej oferty przedszkole na Jutrzenki. Myślę, że placówki gdzie w jednym miejscu jest i przedszkole i szkoła to dobre rozwiązanie dla montessoriańskich maluchów.

Gość mikizameryki
A może ktoś wie coś na temat tej szkoły? Ile jest klas i ile w nich dzieci? Ilu jest nauczycieli?

Gość alicjawschod
Też byłam zwolenniczką metody Marii Montessorri, dopóki nie posłałam swojego dziecka do przedszkola z tą metodą. Dziecko chodziło przez pół roku do tego przedszkola - 5 latek. Niestety musiałam go zabrać, bo bardzo zamknął się w sobie, wycofał i zaczął zachowywać się co najmniej dziwnie. Od ponad roku chodzę z małym do psychologa.

Gość mikizameryki
Ale sądzisz, że to wina metody/przedszkola? Wcześniej dziecko chodziło do przedszkola? Może po prostu w tym czasie dopiero zauważyłaś problemy dziecka?

Gość U mnie 2 z 3 ma bardzo mało
Ja jestem zainteresowana szkołą Montessorri. Czy ktoś z was może się po nich wypowiedzieć?

Moja córeczka chodzi drugi rok do montessoriańskiego przedszkola Mądre Główki w Warszawie i jest super szczęśliwym dzieckiem. Ja, jako rodzic też jestem w pełni zadowolona ze swojego wyboru. Ania jest bardzo pomysłowa, potrafi zająć się sobą, zawsze po sobie posprząta, a przy tym uwielbia się przytulać i śmiać. Wydaje mi się, że główny problem jaki wiąże się z ta metodą, to taki, że rodzice zapisują dziecko do przedszkola montessori, a sami dziecka nie wychowują wg zasad tej metody. To może prowadzić do zaburzeń u dziecka, bo nie wie, co jest poprawne, kogo ma się słuchać, jak bawić itd. Ten sposób wymaga nieco poświęcenia czasu i uwagi, a już przede wszystkim - konsekwencji w stosowaniu.

Gość milutka17
To prawda. Jeśli w domu panują zupełnie inne zasady to dla kilkulatka może to być spory problem. Ale też nie popadajmy w skrajności - dziecko przede wszystkim powinno mieć radosne dzieciństwo.