Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amisu90

zakladajac dzialalnosc!

Polecane posty

Gość amisu90

witam! chcialabym zapytac czy moze jest tu ktos kto otworzyl dzialalnosc? zastanawiam sie nad tym poniewaz nieopodal mojej miejscowosci znajduje sie budynek w ktorym kiedys byla dyskotejka! jestem mloda, i nie wiem jak sie do tego zabrac! nie wiem jak to zalatwiac, czy to wypali, ale swego czasu impreza pekala w szwach, pozniej wlasciciel przestal inwestowac w lokal i moim zdaniem to sie przyczynilo do jego upadku! czy jest tu ktos kto moglby mi doradzic??

Gość dobreee a jak duzo
masz kasy na inwestycje, bo sam dodatek z up ci nie wystarczy, a jak zamierzasz brac kredyt to radze najpierw zrobic ankiete czy to wogole bedzie oplacalne, pozniej dobry biznesplan i mozesz sie pytac co dalej

Ja mam dyskoteke w Pl. Kiedys byla tam tez dyskoteka,ale zamkneli. Musisz zadac sobie pytanie czy w okolicy nie ma lepszych dyskotek,rozeznac sie jakie sa ceny trunkow..itp.. No duzo tego,ale pomysl dobry ;) Ja tez zaczynalam z mężem od zera.

Gość AP AP AP AP AP AP
komdant- a ile kredytu musisz wziac by rozkrecic taki interes?

Działalność, nawet najmniejsza to milion rzeczy do przemyślenia!!! Musisz wiele przewidzieć i liczyć się z tym, że koszty zawsze Cię przerosną (zawsze są większe niż te które sobie wyobrażasz :/). Biznesplan najlepiej układać z jakimś profesjonalistą, któremu też trzeba zapłacić.

No i oczywiście jeśli dopiero zaczynasz o tym myśleć to polecam Ci dofinansowanie 40 tysięcy na początek - musisz napisać dobry biznesplan (też dobrze by było jakby pomógł Ci w tym ktoś profesjonalny i też za kase...)

No ja mialam na tyle ulatwiona sprawe,ze my kupilismy ten budynek ze wszytskim..Calym wyposazeniem. Wszystko kupilismy za 200tysiecy. Czesc w kredyt,troche dofinansowania i oszczednosci meza-ja bylam gowniara w sumie jak zaczynalismy

amisiu-skoro nie mialas zamiaru sie udzielac na tym topiku to po co go zaczynalas?😠

Gość AP AP AP AP AP AP
komdant- i teraz dorbze na tym wyszliscie? W sensie- finansowo. szybko wam sie "zwrocil" ten kredyt?

No wiesz,kredyt splacamy caly czas. Dochody rozne.zalezy jaki sezon..W tygodniu kreci sie pare osob.. W weekend przepelnienie.W wakacje nawał,ale jak to wakacje.. Ogolnie jest dobrze,ale bez szalu :p

Gość AP AP AP AP AP AP
Nie martw sie, studenci wracaja powoli na studia- interes znowu bedzie dochodowy:D

Gość amisu90
ja tam na poczatku pracowalam. i na poczatku to naprawde byl niezly lokal, potem jak mowie wlasciciel przestal inwesteowac- sam przychodzi tam i sie bawil pil itd. nie ma wlasnie dobrych imprez poniewaz wszystkie pozamykali, jedna upadla bo nie przedluzyli wlascicielowi wynajmu lokalu a byl naprawde w swietnym miejscu i sama lubilam tam chodzic i wlasnie w innym miejscu otworzyl ale to byl totalny nie wypal! nie mam doswiadczenia w takich rzeczach poniewaz ja dopiero mysle nad tym wszystkim, ale ja wiem co brakowalo mi w lokalu, czasem w towarza- ja mowilam szefowi ze o to pytaja o tamto ale nigdy nie bylo o te produkty powiekszone menu ze tak powiem, dalej bylo to co jest! i wiem ze ludzie byliby jakby odnowic lokal, urozmaicic bar w nowe trunki i troche ale z pomyslem urzadzic lokal, np zainwestowac w loze! przepraszam ze dopiero teraz ale nie mialam dostepu do internetu do teraz:)