Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyjaciółka po przejściach

Jak mam pomóc przyjaciółce?

Polecane posty

niedawno skończyła 16 lat i dowiedziała się że jest w ciąży... Niepodzianka po wakacjach. Przyszła do mnie wczoraj w testem zrobiła go przed szkołą, jak zobaczyła dwie kreseczki była załamana, płakała cały czas. Nie poszłyśmy do szkoły wczoraj. Dzisiaj ona została w domu powiedziała mamie że ma jelitówkę. Ja posz szkole od razu do niej poszłam zupełnie nie wiem jak ją pocieszac co mam jej mówić? W poniedziałej będzie musiała iść do szkoły a z czasem brzuch urośnie. Tylko nie piszcie że mogła się nie bzykac.

Gość frentii
womenonweb.org

powiedziec ? Doradz jej zeby powiedziała rodzicom . Bo teraz nie ona jest ważna ale dziecko . A po wizycie u ginekologa niech chodzi do psychologa jak jej trudno . Ja tez jestem nastolatka w ciąży i jakoś znosze konsekwencje .

Estera a ile masz lat? Mówiłam jej żeby poromawiała z rodzicami jednak ona troche się boi. Mają zreszta złą sytuację finansową ale już postanowiłam że jeżeli chodzi o ciuszki to mam pełno bo młodszej siostrze która ma 3 miesiące więc będzie miała ponad rok jak ona urodzi a moja mama nie będzie miała nic przeciwko jak jej te ubranka oddam. Chłopak już wie.

Mam 16 lat . Test ciążowy zrobiłam z mama ... teraz się ciesze mimo że wiem iż będzie bardzo cięzko i bez rodziców nie dała bym rady .

to gratuluje odwagi i życzę z całego serca zdrowego maleństwa i żeby wszytsko się ułożyło :) Ja sama nie wiem jakbym sobie poradziła, w końcu sama jestem jeszcze dziexkiem.

Gość *aniołek*
niech powie rodzicom.Na pewno się boi ale to nie konieć Swiata.Rodzicom przejdzie szok i pewnie pomogą no i ma Ciebie wsparcie:)

Może ktoś jeszcze się wypowie? Spółczuję jej, zawali naukę no i mammy tak "kochana" klasę że będzie miała przerąbane do końca.

I mam jeszcze jeden problem, jak tak wczoraj rozmawiałyśmy to usłyszałam coś czego bym nie chciała usłyszeć zapytała mnie czy będę z nią przy porodzie, byłam w szoku bo myślałam że będzie chciała mamę albo chłopaka a tu taki szok. Wiem że napewno nie będę mogla jak na widok krwi mdleje co dopiero krzyki i poród... Nie chce jej załamywać

Gość upupupupupupupupupupupupupupup

Gość uppppppppppppp