Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyjaciółka po przejściach

Jak mam pomóc przyjaciółce?

Polecane posty

Gość przyjaciółka po przejściach

niedawno skończyła 16 lat i dowiedziała się że jest w ciąży... Niepodzianka po wakacjach. Przyszła do mnie wczoraj w testem zrobiła go przed szkołą, jak zobaczyła dwie kreseczki była załamana, płakała cały czas. Nie poszłyśmy do szkoły wczoraj. Dzisiaj ona została w domu powiedziała mamie że ma jelitówkę. Ja posz szkole od razu do niej poszłam zupełnie nie wiem jak ją pocieszac co mam jej mówić? W poniedziałej będzie musiała iść do szkoły a z czasem brzuch urośnie. Tylko nie piszcie że mogła się nie bzykac. Mówiłam jej żeby poromawiała z rodzicami jednak ona troche się boi. Mają zreszta złą sytuację finansową ale już postanowiłam że jeżeli chodzi o ciuszki to mam pełno bo młodszej siostrze która ma 3 miesiące więc będzie miała ponad rok jak ona urodzi a moja mama nie będzie miała nic przeciwko jak jej te ubranka oddam. Chłopak już wie.

Gość allaaaaaaa
Przekonaj ją, żeby jednak porozmawiała z rodzicami - i tak w końcu się dowiedzą, a lepiej, żeby sama powiedziała, niż żeby czekała, aż zauważą.

Gość gjhgjgjhgj
ma 16 lat i to rodzice powinni jej pomóc decydować a nie ty. zajmij się swoim życiem.

Gość idź z nią do lekarza
a później namów na rozmowę z rodzicami - a przynajmniej z mamą na początek.