Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsssd

Deska do krojenia

Polecane posty

Gość olablok
Deska do krojenia jedynie drewniana. Solidna gruba z twardego drzewa. Mam taka z Wood-Idea.pl uzywam jej ciagle praktycznie do wszystkiego. nie ma zadnych problemow z peknieciami czy zabrudzeniami. jest ona olejowana co pozwala mi na utrzymanie jej w czystosci. Polecam!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja kiedyś korzystałam tylko i wyłącznie z drewnianych desek do krojenia, ale później przerzuciłam się na te plastikowe. Jak dla mnie łatwiej utrzymać je w czystości. Poza tym nie pochłaniają tak zapachów i soków pochodzących z krojonych składników. Tutaj kilka zdań na ten temat - https://www.maxkuchnie.pl/artykuly/kuchnie/wady-i-zalety/plastikowe-deski-do-krojenia-1062.html Myślę, że te informacje mogą się przydać ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja mam drewniane, staram się je dokładnie myć i wymieniac co jakis czas. Są najwygodniejsze :) Ostatnie kupiłam na www.dukapolska.com/przybory-kuchenne/deski-do-krojenia i są bardzo wygodne i porzadne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zdecydowanie drewniane, ale.....najlepiej, aby była zaimpregnowana specjalnym olejem ! Co do mycias, odradzam wszelkie zmywarki - zasada jest jedna myjemy gąbka i wycieramy, nie pozostawiamy mokrej, a tym bardziej aby oeżała w wodzie w zlewie. I posłuży długo :) polecam te: www.deskostrefa.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W sklepie Dajar popatrz, bo sa różne do wyboru, ja ogólnie wolę drewniane deski od plastikowych,a szklane mi sie nie sprawdzają, bo juz 2 potłukłam :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dziewczyny, ja to dopiero mam deskę! Bambusowa, super w czyszczeniu. Aaaa, co jakiś czas impregnuje ją olejem, ale nie ma konieczności często to robić. Super się trzyma, mam ją od 2 lat i polecam każdemu. Jakiś czas temu zamówiłam właśnie kolejną - 35x25 cm . Akurat na www.kuchniapremium.pl była z rabatem -15%. Wszystko się na niej mieści, a jak mąż robi steka to nawet na niej go podaje. Wygląda obłędnie, mówię Wam. :):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Drewniana deska nie pęka jak jest dobrej jakości. Duże muszą być klejone, mniejsze z litego drewna. ja kupuje drewniane deski zawsze od górali. Teraz trafiłam na stronę www.woodenstuff.pl robią deski z dębu i zamierzam je przetestować. Dąb to najlepszy surowiec do kuchennego użytku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja polecam tylko i wyłącznie deskę z kamienia. Ma piękny wygląd, nie trzeba co chwile wymieniać a przede wszystkim jest higieniczna i sterylna. A to bardzo ważne w kuchni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×