Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sakramentalne tak

Co zrobić, aby nadać życiu barw i jak nim pokierować, aby zrobic najwiecej,

Polecane posty

Gość sakramentalne tak

najspontaniczniej i najmniej standarowo? Nie zalezy mi na domku, dzieciach, spełnianiu społecznych ról. Chce przezyc to zycie, a nie przewegetować. Chce na starosc byc wartosciowym człowiekiem, z doswiadczeniem, z bilansem zyciowym innym niz wszystkie pozostale. Czy czytajac wspomnienia, biografie podróznikow, elit, ludzi czynu, ludzi historii etc. nie macie ochoty dostarczyc plucom odrobiny egzotycznego powietrza? Zrobic wiecej i inaczej niz rodzina i znajomi? Czas na wybranie swojej drogi wybrałam odpowiedni: klasa maturalna. Tylko jakie mam mozliwosci? Jak wcielic w czyn wszystko to, co opisałam wyzej?

Możliwości ? Wszelkie :) Nikt nie jest w stanie dać Ci gotowej recepty na Twoje życie, z tej racji, że ono i tak pozostanie TYLKO i WYŁĄCZNIE Twoje. Ucz się, to najważniejsze, co teraz i w przyszłości masz zrobić, i nigdy nie miej wątpliwości, że nie osiągniesz swoich marzeń. 🖐️

Gość a dlaczego zaraz
No i przede wszystkim uważaj, komu powiesz to sakramentalne tak. :P :D

Gość sakramentalne tak
Zakłopotko, tylko nie mam żadnych pomysłów, co dalej robić. Mogę pójść na studia, potem do pracy, mogę trochę poimprezować i w kazde wakacje spedzac dwa tygodnie w przyhotelowym basenie... ale to nie bedzie zgodne z moimi pragnieniami i idea 'czegosc innego' Jakas alternatywa?

Gość gdsgrehgre
proste - wyjedz bez kasy, sama, na druga polkule swiata...gwarantuje ze egzotyczniejszych przezyc nie doswiadczysz:classic_cool:

Gość sakramentalne tak
Bez przesady, nie chce skonczyc jako tirowka:O

Warto skończyć studia, wybierz kierunek zgodny z Twoimi zainteresowaniami; koniecznie niechaj to będą studia dzienne i broń panie :) jakieś licencjackie [bardzo teraz modne].Możesz wybrać archeologię ;dostarczy Ci wielu niezapomnianych przeżyć[ grzebanie w piasku i odkrywanie "staroci" też może stać się pasją i okazją do zwiedzania świata. Możesz wybrać dziennikarstwo, to kolejny zawód związany z silna psychiką, a także poznawaniem rozlicznych miejsc i ludzi. Nikt za Ciebie jednak nie pójdzie na te studia, nikt nie ułoży za Ciebie życia. To Ty jesteś tu po to, żeby je przeżyć tak, jak tego pragniesz. Miej więc odwagę zastanowić się nad sobą i tym, co będziesz dalej robiła w nim i z nim. Powodzenia, świat dla odważnych stoi otworem !🖐️