Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PRANIE

JAK PRAC PLUSZAKI

Polecane posty

Gość PRANIE
CHCE WYPRAC PLUSZAKI ALE NIE WIEM W CZYM,TAK ZEBY SIE NIE ZNISZCZYLY

Gość zalezy co maja w srodku

ja tam piore w pralce i jeszcze żyją, jedynie pieska grającego przepieram w rękach bo jakoś nie mam odwagi go przypadkowo zamordować :D

Gość ja tak samo jak wyzej
w pralce w 30 stopniach

Gość ja piorę tak
większe zabrudzenia zapieram wodą z wanishem, a potem wrzucam do pralki, dodaję płynu do płukania i nastawiam na szybkie pranie w zimnej wodzie albo na same płukanie nie farbują i po takim pranku ładnie pachną i nie są zmechacone a żeby się pozbyć roztoczy to od czasu do czasu pakuję w foliowe torebki i przed praniem wkładam na kilka dni do zamrażalnika

Gość ja piorę tak
w 30 st roztocza nie giną, dlatego zamrażam roztocza giną dopiero powyżej 60 st w pralce

Gość PRANIE
NO WLASNIE Z TYM BYWA ROZNIE.JEDNE CHYBA WATA INNE CZYMS W DOTYKU PRZYPOMINAJA KULECZKI DROBNE,INNE JESZCZE CO INNEGO.SLYSZALAM,ZE MOZNA SODA ALE NIE JESTEM PEWNA

Gość PRANIE
TYLKO CZY DLA OSMIOMIESIECZNEGO NIEMOWLAKA TO TEZ DOBRE SPOSOBY?

Gość ja piorę tak
a co za różnica, ważne, żeby czyste były i bez roztoczy ja dostałam sporo używanych welurowych grzechotek i zabawek, wymroziłam i wyprałam przed użyciem i mam taką zabawkę z bijącym sercem do usypiania, też wyprałam w zimnej wodzie z płynem do płukania ( płyn dziecięcy, taki jak do ubranek), używałam jej od pierwszej doby, a potem synek lubił ssać jej nosek te z watą w środku trzeba po praniu trochę uformować tym co maja kulki styropianowe nic nie jest po praniu najlepiej suszyć w przewiewnym miejscu na rozlożonych ręcznikach

Gość duży miś
Mam problem z wypraniem takiego dużego pluszaka (ponad metr wysokości) z wata w środku chyba, który kompletnie nie mieści się w pralce. Pluszak jest używany na co dzień wiec jest dość porządnie zabrudzony, a gdyby coś mu się stało(zamókł w środku i nie wysechł, spleśniał itd) to najmłodsza cześć mojej rodziny by tego nie przeżyła(zresztą sama do misia przywykłam).co zrobić? wyszczotować go może tylko z zewnątrz jakaś woda z proszkiem żeby nie przemókł doszczętnie? bo to suszenia się właśnie boje najbardziej. bardzo prosze o jakies rady:)