Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Folklore

Jak skutecznie odchudzic BRZUCH?

Polecane posty

Ogolnie jestem szczupla, waze 50 kg przy wzroscie 160 cm ale od jakiegos roku przytyl mi brzuch i pojawila sie taka oponka i nie moge sie tego pozbyc . Co najgorsze ta oponka sie od jakiegos czasu troszke powiekszyla :-( Cwiczenia " brzuszki" niewiele pomagaja. Czy ktos moze cos doradzic ?

Gość suarella
Oprócz brzuszków, które jednak warto robić, polecam zabiegi aparatem Lipo Shock. Skończyłam właśnie serię i widzę wieksze wcięcie w talii. Brzuch również zrobił się wreszcie bardziej płaski. Na zabiegi chodziłam w Łodzi, ale są też w kilku miejscach w Warszawie.

Dzieki za rade ale ja nie mieszkam obecnie w Polsce i musialabym sie zorientowac o tego typu zabieg tu gdzie jestem ale pewno cos takiego jest drogie . A jakies inne sposoby ? Jaki typ cwiczen jeszcze wykonywac ? Kremy wyszczuplajace - sa w ogole jakies skuteczne ?

Gość drummmm
wykonywanie brzuszków wpłynie tylko na wzmocnienie mięśni brzucha, które tkankę tłuszczową nad nimi wypchną jeszcze do przodu bardzo skuteczną metodą na pozbycie się nadmiaru tkanki tłuszczowej jest skrupulatnie rozpisana dieta i ćwiczenia aerobowe (bieganie, rower, skakanka, itp. przynajmniej 30 minut dziennie)

Gość Katarynka_katarynka
Żeby mieć ładny brzuszek najlepiej ćwiczyć jakieś sztuki walki, taki trening harmonijnie rozwija wszystkie partie mięśni dzięki czemu zyskuje się naprawdę atrakcyjną sylwetkę ;) A jak się dodatkowo ćwiczy pod okiem przystojnego instruktora... ;) Ostatnio znalazłam ofertę treningu z Robertem Moskwą z M jak Miłość: http://www.surpriseme.pl/samoobrona-dla-kobiet-weekend-w-grupie-z-robertem-moskwa.html nie wiem czy chciała bym się przed nim bronić ;)

Gość suarella
Same kremy wyszczuplające, nawet te "specjalne" do brzucha, niewiele pomogą. Ważna jest odpowiednia dieta, sporo wody, jogurtów, mało ciężkostrawnych potraw, które dodatkowo powodują wzdęcia. Trzeba dbać o dobra postawę , pamiętać ( choć to trudne), żeby wciągać brzuch i prostować plecy. Można wziąć jakieś suplemety diety na poprawę przemiany materii. Ja zrobiłam sobie kurację oczyszczajaca ampułkami drenującymi Thalgo z algami.

Gość Brązowooka Panna
W necie pelno jest filmikow z cwiczeniami brzucha. Po sobie wiem,ze takie cwiczenia szybko przynosza efekty. W youtube wpisz sobie abdominal exercises albo abdominal workout

Gość sprawdzone
tylko ćwiczenia aerobowe

Gość gość
Ja tutaj własnie znalazłam kilka ciekawych porad, wiec mysle ze i Wy znajdziecie coś ciekawego dla siebie http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,84929,15701992,Najskuteczniejsze_metody_wyszczuplania_i_modelowania.html

Gość gość
Tkanka tłuszczowa spala się dopiero po ok. 45 min intensywnego wysiłku. Więc wystarczy 3 razy w tyg taki porządny trening. Wyrzucić z diety słodkości i tłuszcze nasycone (oczywiście nie całkowicie). Kolację jeść 2-3h przed snem, nie później i powinna być lekka. Myślę, że w Twoim wypadku w zupełności pomoże.

Gość gość
Uważaj też ma produkty, które mają działanie wydymające jak np. fasola, groch, słodycze również mogą prowadzić do uczucia ciężkości w żołądku, również żywność modyfikowana i przetworzona się do tego przyczynia.

Gość gość
Najszybciej i najskuteczniej można wyszczuplić liposukcją ultradźwiękową. Tylko za nim sie wybierzecie, sprawdźcie czy urządzenie nie jest chińskie!

Gość Hernes2
Nie ma czegoś takiego jak miejscowe spalanie tłuszczu, dlatego same brzuszki nie wiele pomogą. Jeśli bierzemy się za odchudzanie i zmieniamy nawyki żywieniowe, dodajemy do tego ruch to nasze ciało traci na wadzę na każdym kawałku naszego ciała. Oczywiście, różne ćwiczenia wspomagają poprawę sylwetki, budują tkankę mięśniową, dlatego w trakcie odchudzania skup się na tych częściach ciała, które chcesz żeby wyglądały idealnie. ;) O poprawie sylwetki pomyśl jako całokształt. Możesz wspomóc się różnymi preparatami przyspieszającymi spalanie tłuszczu: http://supershape.pl/fitness/

Gość gość
Próbowalam już chyba wszystkiego, ćwiczę 3 razy w tygodniu na siłowni, robiłam specjalne diety, wcierałam kremy wyszczuplające, a brzuch ciągle był wystający. Koleżanka namówiła mnie, żebym skorzystała z liposukcji ultradźwiękowej w salonie beauty premium w Poznaniu, bo jej bardzo pomogła na grube uda. W końcu załatwiła mi nawet rabat na pierwszy zabieg. Po pierwszym zabiegu byłam pod wielkim wrażeniem, miałam mniej w pasie o 2 cm, teraz mam już 5 cm mniej i robią mi się luźniejsze ubrania. Jak dotąd lepszej metody nie znalazłam.

Podczas ćwiczeń tkanka tłuszczowa spala się z całego ciała, również z brzucha. Jeśli zależy Ci na miejscowym "odchudzeniu", rozważ zabiegi liopolizy, endermologii lub technologię Maximus Trilipo. Pomagają one w redukcji miejscowo nagromadzonej tkanki tłuszczowej,w tym przypadku w okolicach brzucha.

Gość gość
Ktoś wcześniej pisał o kuracji ampułkami Thalgo, mam je od niedawna, nawet całkiem dobre w smaku, ale to chyba coś innego niż produkowali w 2009 roku. Teraz jest nowość która weszła na początku roku, coach anti-orange peel effect, rozpuszcza się w szklance wody. Można je kupić w salonach kosmetycznych.