Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Gosiak1701

RAZEM A JEDNAK OSOBNO

Polecane posty

Gość Gosiak1701

Ciężko mi opisać naszą historię, gdyż ma tyle istotnych wątków ,że można coś źle zrozumieć jeśli jakiś pominę. Zacznę od początku, jesteśmy małżeństwem od stycznia, jestem w ciąży i za kilka tygodni będę rodzić.Mieszkamy osobno, ja u swoich rodziców, mąż u swoich. Mąż jest jedynakiem. Jestem zdesperowana i dlatego piszę na forum, bo nie wiem co mam zrobić. Teściowie mają dom na wsi 40 km od Krakowa właściwie 99% problemów, które mamy stąd się właśnie bierze. Nie stać ich na ten dom. Sprzedali wszystko co mieli mieszkanie w Krakowie, włożyli wszystkie oszczędności , zastawili nawet obrączki i nigdy ich nie odebrali po to żeby mieć ten dom na wsi. Efekt jest taki, że mają około 100 tys. długu, dom wygląda dalej jak rudera, teść jeździ tirem żeby spłacać długi a teściowa nie pracuje i jest w tym domu. Teściowa nie chce tam być sama i dlatego mąż prosił mnie żebyśmy tam zamieszkali. Mieli nam wyremontować piętro domu i w ogóle złote góry obiecywali... Oczywiście teściowa wtrącała się we wszystko, zwłaszcza w finanse. Mieszkałam tam z mężem do sierpnia, ale postanowiłam przenieść się do moich rodziców do Krakowa, gdyż mieszkanie z teściową to nic fajnego, a poza tym gdybym zaczęła rodzić to nie mam w pobliżu żadnego szpitala, nie mam prawa jazdy a mąż jest całymi daniami i nieraz nocami w pracy w Krakowie. Dojazd zajmuje mu 1h w jedną stronę. Rok temu, mąż kupił samochód żeby mieć swój własny (mieli wspólny z teściami) gdyż teściowa wyrzucała go z domu bo jeździł codziennie do mnie do Krakowa i nie miała syna w domu ani auta pod domem. Ona nie ma prawa jazdy.Samochód wziął na kredyt. Miesiąc później miał wypadek, wjechała w niego Pani, która pomyliła gaz z hamulcem, auto nie nadawało się już do niczego. Za odszkodowanie nie dało się nic sensownego kupić. Mąż jakiś czas jeździł autem teściów,ale były straszne konflikty i wzięliśmy kolejny kredyt na większą kwotę żeby spłacić poprzedni. Kupiliśmy fajne autko na gaz, mało paliło, niestety było odpicowane... zaczęło się psuć i to poważnie i musieliśmy go wymienić na gwałt, udało nam się go wymienić na 2.6 benzynę, innej opcji nie było. Po wymianie w tym starym silnik się zatarł po 3 dniach u nowego właściciela. Niestety przy zamieszkaniu dziennym przebiegu 200 km taki silnik spala paliwa za 100 zł. Mąż bardzo dużo jeździ w pracy.Efekt jest taki, że nie jest w stanie właściwie nic odłożyć bo wszystko idzie na paliwo. W lipcu okazało się że teściowa ma raka szyjki macicy, teść poszedł do pracy na 3 miesiące bo musi spłacać długi, teściowa ma serię różnych zabiegów, zabiegi oczywiście w Krakowie, teściowie kazali mieszkać mojemu mężowi z matką bo teść musi pracować i spłacać długi. Powiedzieli że jeśli zamieszka w Krakowie ze mną to oni sprzedadzą dom i kupią kawalerkę w Krakowie ( taki mały szantaż) bo mama nie może być tam sama gdy nie ma ojca. Mamy poważne długi, mąż wszystko co zarobi wydaje na paliwo, nie możemy spłacać kredytu bo nie mamy z czego. "Spotykamy się" codziennie, ale jak długo tak można? Jesteśmy małżeństwem i będziemy mieć dziecko a mieszkamy osobno... i wszystko to jest jakaś chora spirala, mąż wydaje na paliwo codziennie 100zł żeby dojechać do mnie i do pracy i w efekcie mamy coraz większe długi, teściowie nie pomagają nam nic bo rzekomo nie mają z czego,mąż nie może odłożyć ani na montaż gazu w samochodzie ani na wynajem mieszkania dla nas, i kółko się zamyka. Moi rodzice bardzo wiele pomagają, kupili całą wyprawkę dla dziecka, dali nam bardzo dużo pieniędzy,zorganizowali ślub i masę innych rzeczy. Teściowie nie przyszli na nasz ślub cywilny bo mieli inne ważniejsze sprawy, na kościelnym byli ale wielce obrażeni że go organizujemy gdyż musieli ponieść koszty zakupu ubrań na uroczystość oraz alkoholu. Mieli pretensje nawet do moich rodziców bo teść w tym czasie nie mógł jeździć tirem tylko musiał wziąć wolne żeby być na ślubie. Dla dziecka nie kupili nic, prosiliśmy o 100 zł na wózeczek, obiecali że dadzą... nie dali. Teściowa jest osobą wyjątkowo złośliwą, zawsze wtedy gdy szliśmy z mężem na imprezę, sylwestra czy chcieliśmy wyjechać i spędzić parę dni sam na sam ona źle się czuła i kazała zostawać mojemu mężowi w domu. Wiem, że jest chora i współczuję jej. Gdy napisałam do niej sms że jestem w 9 miesiącu ciąży i chciałabym żeby mój mąż był przy mnie napisała mi że jestem egoistką bo przecież wiem w jakiej jest sytuacji. Nie mam już powoli do tego siły. Nie wiem co robić. Chcę być z mężem on chce być ze mną ale przez to wszystko nie mamy pieniędzy a jemu żal zostawić matkę samą... Proszę o radę bo już nie starcza mi łez...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować