Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nostalgijaa

mam 29 lat i jestem dziewica

Polecane posty

Gość Nostalgijaa

czy myslicie, ze to dziwne?

Gość Nostalgijaa
jakbys na to zareagowal, gdyby kobieta w tym wieku (atrakcyjna) powiedziala ci, ze jeszcze nigdy nie miala chlopaka?. Uznalbys ja za dewotke, aspoleczna osobe czy moze mialbys inne skojarzenia?

Gość Nostalgijaa
naleze do osob, ktore sa bardzo krytycznie nastawione, zarowno w stosunku do siebie jak i potencjalnych partnerow. Zwykle na 2 lub 3 randce dochodzilam do wniosku, ze to nie ten..A moze jestem aseksualna...sama nie wiem

skoro miałaś facetów a tylko dochodziłaś po dwóch spotkaniach że to nie ten to nie jesteś aseksualna ale raczej nie rozbudzona seksualnie Czy sama potrafisz dojśc do orgazmu poprzez masturbacje?

Gość Nostalgijaa
Z jednej strony czasami mi sie wydaje, ze powinnam wreszcie zbierac jakies doswiadczenia :o. Ale z drugiej....no wlasnie w jaki sposob, jak wiekszosc facetow mnie nie interesuje. Naleze tez raczej do osob niesmialych w relacjach mesko-damskich.

nie odpowiedziałaś na moje pytanie ale jak się domyślam to jesteś nie rozbudzona seksualnie (oziębła) to jest powód tego że jesteś dziewcą

Gość Nostalgijaa
do "jakis tam facet" - trafne spostrzezenie

Gość Anq25
A moze tobie babki potrzeba? stad moze byc to nikle zainteresowanie facetami...

Gość do nostalgia
atrakcyjna to jesteś chyba dla siebie, a dla facetow raczej paszczur

Gość Nostalgijaa
nie, jestem hetero

Gość Nostalgijaa
do "do nostalgia" - oszczedz sobie prymitywne komentarze

Gość raczej pasztet
z bardzo wymiętoloną łechtaczką od masturbacji

Gość chwalisz się
czy żalisz ?

Gość Nostalgijaa
do "jakis tam facet" - poruszyles ciekawe aspekty. Uwazam, ze "dziewictwo" kobiet w "dojrzalym" wieku jest ciagle obiektem kontrowersji w naszym patriarchalnym spoleczenstwie. Czesto osoby, ktore nadal sa dziewicami sa powodem polaryzacji: z jednej strony zarzuca sie im konserwatyzm, z drugiej strony problemy psychologiczne, co jeszcze bardziej przyczynia sie w pewnym sensie do "ostracyzmu" i instrumentalizacji kobiety. Wlasciwie to nigdy nie przeszkadzalo mi to, ze jestem dziewica. Nie naleze do osob, ktore wbrew powszechnej opini- sa zakompleksione, albo jak to sie mowi "nikt ich nie chce". Wystarczy, ze poszlabym na dyskoteke i juz jakis by sie trafil. Nie tak rozmawialam na ten temat z kolezanka.Oczywiscie mozna domyslic sie jej reakcji:o. Zalozylam to forum by poznac opinie innych osob na ten temat.

to nie o to chodzi że ci dziewictwo przeszkadza Tylko jest okres życia kiedy dziewczyna dojrzewa zaczyna interesować się swoją seksualnością Nie żyje na bezludnej wyspie więc zaczyna z koleżankami rozmawiać o tych sprawach ... i rozbudzać wyobraźnię co z kolei powoduje zainteresowanie swoimi narządami płciowymi zaczyna dotykać i odczuwa przyjemność ...dochodzi do orgazmu Poznaje swoje ciało i chce zobaczyć jak jest z partnerem ... i tak zaczyna się jej rozwój seksualny Potem dochodzi instynkt macierzyński,posiadanie rodziny:) Jak to się stało że u ciebie ta prawidłowość została zaburzona?

Gość sweet harmony
E tam, chrzanicie głupoty. Jeszcze nie spotkała faceta, ktory by ją porządnie rozgrzał emocjonalnie i dlatego tak ma. Moja siostra też swojego pierwszego chłopaka poznała dopiero w wieku 27 lat. Wcześniej nie trafiała na właściwych. Znam też osobiście taką laske co zawsze innym mówiła że jest aseksualna, a tak naprawdę wstydziła się swoich małych piersi i nie wierzyła że komuś się spodoba. Aż do 28 roku życia. Oczywiście obie były cnotkami - jedna z powodów religijnych, a druga z powodu kompleksu. Później sie z tego wyleczyły :D .

Za to że w wieku 21 lat ona jest dziewicą to naprawdę z mojej strony wielku szacunek dla ciebie, ciężko teraz poszukać jakiejś dziewczyny/kobiety która byłaby dziewicą....

statystycznie im w późniejszym wieku dziewczyna "pozna swoje ciało" tym szansa na "gorącość w łóżku" spada Kobiety które nie miały orgazmu do około 30-stego roku życia są już oziębłe seksualnie

No tak, ale sam fakt że jednak nie sypała dupą na prawo i lewo.... A zobacz teraz, jak pierdolą się te wszystkie młode siksy...

bo sa takie wzorce na filmach Te siksy chcą naśladować aktorki i wcale nie czują potrzeby a tylko są ciekawe.jeżeli chłopak z 6-stej klasy pisze że on sobie nie wali konia ,bo jest koleżanka z klasy że za 2pln w kiblu go spuści i jeszcze pokaże pipke !!! W latach 70-siątych była moda na lizanko i one bardzo chętnie sie lizały ale bez walenia chłopakom i to lizanka były nie kończące się na randce aż chłopakom bolały jądra.

Gość Janek po 50
A byłaś kiedyś zakochana?

Myślę, że nie ma powodów do wstydu i nie jest w tym nic nienormalnego. . Szanujesz siebie, bo nie idziesz z pierwszym lepszym do łózka. Po prostu czekasz na odpowiedniego mężczyznę. Niektóre kobiety znajdują go wcześniej, a inne później. To nie jest wstyd, że jest się dziewicą. Dzisiejsze czasy są takie (niestety), że dziewictwo jest czymś dziwnym, często niezrozumiałym przez innych. Od razu nasuwa się myśl, że coś jest nie tak z taką dziewicą. Ale z drugiej strony niejeden mężczyzna chciał by właśnie taką dziewicę za żonę, która odda się tylko i wyłącznie jemu.. Naprawdę, dziwny jest ten świat. Się rozpisałam..:)

I nie zadręczaj się tak. Niech inni myślą sobie co chcą. Co im do tego. Niech pilnują własnego nosa. Nie szukaj na siłę miłości. Sama przyjdzie niespodziewanie. Nawet nie zauważysz kiedy;) otwórz się na ludzi, spotykaj się z ludźmi... a w końcu kogoś poznasz i być może się zakochasz? Trzymam kciuki i powodzenia!

Gość aniolek0428
Nie przejmuj się. Lepiej czekać na prawdziwa miłość niż przespać się z byle kim.

I co z tego że w wieku 29 lat jesteś dziewicą? Dla mnie to oznacza że się nie puściłaś z byle kim

Gość ladnaniedziewica
witam Cie, ja mam co prawda 22 lata, a dziewictwo stracilam rok temu, ale dla niektórych jest to dziwne, ze tak pozno. Mam wiele kolezanek, które wciąż są dziewicami. I to nie dlatego, że sa oziębłe, tylko po prostu nie spotkały odpowiedniego faeta. Ja nie mówie, ze czekałam na tego jednego jedynego, z którym zostane do konca życia. Po prostu owy faceta musiał być wyjątkowy, po prostu z tym "czymś". I nie mówie, że jestem nieatrakcyjna. W liceum wygrałam wybory miss licealistki, wiec tym bardziej kręciło się wokół mnie wielu nieodpowiednich mężczyzn.

Gość stary_chińczyk
Może po prostu jesteś AS? Poczytaj posty na forum - http://www.asexuality.org/pl/ - czy ludzie którzy się tam wypowiadają są podobni do Ciebie...