Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagoda369

PRZESYPIANIE NOCY przez trzymiesieczniaka

Polecane posty

Moj synek budzi sie srednio 2x w nocy jesscze niedawno potrafil przespac nawet cala noc teraz klade go okolo 19 budzi sie o 23 potem o 2 i o 4 moim zdaniem to bardzo czesto jak na dziecko w jego wieku. Slyszalam ze 3miesieczniak powinien juz przesypiac cale noce tylko jak go tego nauczyc???Poradzcie.❤️

Gdzie słyszałaś że powinien? Chyba żartujesz! To ze niektóre dzieci to potrafią nie znaczy że tak powinno już być. Moje koleżanki z października 2008 jeszcze do tej pory nie przespały często gęsto jednej choć nocy w całości. Zasadnicze pytanie dotyczące Twojego dziecka to czy jest na piersi czy na butli i od kiedy znowu się budzi? I jeszcze jedno 2 razy to wg ciebie dużo? A znajdą się tu matki które ci bedą zazdrościć

dokladnie Artigiana, będą zazdrościć!!! mój synek NIGDY nie przespał całej nocki. dziś w nocy nudził się 5 razy!!! nasz rekord 17 przebudzeń w ciągu 6 godzin snu!!!!!!! trzymiesięczniak nie musi przesypiać całej nocki. niektóre mogą ale nie wszyskie. jak go karmisz?

Otóż to 3 miesięczniak najprawdopodobniej jest w skoku w którym więcej je i dlatego się budzi częsćiej. Po paru dniach powinno się to znowu uspokoić trochę.

Karmie go mlekim modtf Emfamil budzi sie tak od jakigos tygodnia wczesniej potrafil przespac od polnocy do 7 rano czsem nawet od 22 do 7 teraz jest tak jak pisalam :( Zauwazylam tez ze w dzien wiecej spi moze to dlatego budzi sie w nocy czesciej

Gość hehe a to mnei rozbawiłaś
:O moje dziecko budziło się w nocy co 2 godziny!!! do 9-go miesiąca nei wiem kto ci bzdur takich naopowiadał:O

Powodów dla któych budzi sie w nocy moze być dziesiątki. No dobra no ale to że budzi sie w nocy to mi jeszcze nic nie mów. I co wtedy? Zasypia ponownie? Płacze? Karmisz go? Co robicie?

a może coś mu przeszkadza? hmm... tak akurat się składa, że moja córcia miała 3 miesiące jak zaczeła przesypiać całe noce. wczesniej budziła się 1-2 razy. a połączyło się to z przeniesieniem jej do własnego pokoiku. od tej pory śpi jak suseł. widocznie coś jej przeszkadzało, albo nasze oddechy, albo za duszno było w trójkę w jednym pokoju ;) też jest karmiona sztucznie.

zmieniam pieluche, karmie i wkladam do lozeczka -on potrasfi sam zasnac. ktos mi poradzil zebym mu dawala wode zamiast mleka w nocy ale tak sie rozzloscil ze nie moglam go uspokoic potem nawet w dzien byl maerudny i plakal. a moze powinnam mu pozwolic plakac... jak myslicie

Przede wszystkim nie karm za każdym razem jak się budzi, bo moze być tak że go przyzwyczaisz że jak otwiera oczy to jedzonko i bedziesz wstawać nie 2 a 4-5 razy. Tak sobie narobiła moja koleżanka i syn ma rok a ona wstaje do karmienia co 2 godziny

Gość hehe a to mnie rozbawiłaś
ale to jeszcze za małe dziecko by nie karmić go w nocy do 6-go miesiaca dziecko powinno jeszcze jeść w nocy choć jeden posiłek, po tym czasie już nie ma takiej potrzeby

"do 6-go miesiaca dziecko powinno jeszcze jeść w nocy choć jeden posiłek, po tym czasie już nie ma takiej potrzeby" bzdura! jak dziecko dobrze przybiera na wadze a prawidłowo się rozwija to nie ma potrzeby jedzenia w nocy. na początku byłam przerażona tym, że moja maleńka przesypia całe noce i spytałam pediatry czy mam ją budzić? a ona spytała "po co??" :) jak dziecko będzie głodne to sie obudzi. pięknie sie rozwija i jest git a jak miała 4,5 miesiąca to poszłam z nią prywatnie do pediatry i ten się mnie pyta czy karmię w nocy. mówię, że nie, a on na to, że bardzo dobrze, bo układ pokarmowy tez musi odpocząć, dzieki temu szybciej i latwiej się dostosowuje do stałych pokarmów i nowości

Gość hehe a to mnie robawiłaś
z tego co tutaj wyczytałam dziecko autorki jednak budzi się i jest głodne...

Hmm to bzdura ze musi jeść do 6 miesiąca, jeśli dobrze się rozwija to nie ma takiej potrzeby. Nie pisałam by ie karmić go wcale tylko by nie za każdym razem spróbować.

Gość zalosne matki
polki ziejace jadem, to chyba wasze dzieci sa jakies nienormaljne ze budza sie co 2 h, nie czuja sie bezpiecznie w swoim lozku, nie karmicie ich tak ze sa najedzone, sznatazuja was a wy m,yslicie ze to normalne, 3 meisieczniak powinien jesc co 3-4 h wiec powinien sie budzic jak juz to maz 2-3 razy a nie co 2 h

Gość bo kazdy ocenia podług siebie
jedne nie moga sobie poradzic z dzieciakami bo non stop albo płaczą, albo sie budzą albo domagają jedzneia to sądzą że to normalne i inne matki też powinny to przechodzić. Jak u innych dziecko jest spokojne to te matki doszukują sie u nich ajkichś problemów no bo jakze to! dziecko nie może nie sprawaić porblemów.:D

każde dzieco śpi jak mu pasuje. moj bąbelek ma prawie dwa latka i jak się mu cos odwidzi to budzi się o trzeciej nad ranem i i bawi się bum bumkami do siódmej rano i idzie spać :)

Moja córka ma rok i 4 m-ce i jak do tej pory ani jednej nocy nie przespała w całości :D

Każde dziecko jest inne. Moja starsza córa zaczęła przesypiać całe nocki jak skończyła 1,5 roku. Wcześniej budziła się 3-4 razy czasem 5 :-( Młodsza, 3 miesięczna budzi się od urodzenia 1 raz , czasem 2 razy w nocy. Także nie ma reguły. Każde dziecko ma swój rytm i myślę, ze nie ma co porównywać :-D

Wczoraj przetrzymalam go do 8 wykapalam go i zasnal obudzil sie o polnocy dalam mu butelke i spadl do rana :) Wiec to chyba chodzilo o pore zasypiania.