Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amaretka18

sauna - koniecznie nago?

Polecane posty

Pop4ełniasz błąd saunując w stroju. Lepiej owiń się ręcznikiem na nagie ciało - będzie dla ciebie zdrowiej i bezpieczniej. A jeśli wchodzisz w tym stroju po saunie do basenu lub jacuzzi to jest to obrzydliwe i nie szanujesz zdrowiai higieny innych użytkowników

Gość gość
a ja chodze do sauny nago czSem gdy zobacze zgrabna pania nago pod prysznicem to penis mi mimowolnie staje. Jestem z tego nawet zadowolony i nie wstydze sie ukradkowych spojrzen pan. To chyba nic zlego.

Gość gość
Jakoś nigdy nie zauważyłem aby komuś stanął na widok nagich kobiet w saunie.Ludzie chodzący do sauny są przyzwyczajeni do nagości,jest dla nich naturalna.Widocznie pierwszy lub drugi raz byłeś w saunie skoro Tobie staje.Nie powinno się wchodzić do sauny w kostiumie czy gaciach bo to nie jest dla nas zdrowe.Strój kąpielowy, spodenki kąpielowe, klapki – głównym składnikiem są substancje chemiczne (chemia organiczna) pochodne ropy naftowej. W wyniku oddziaływania wysokiej temperatury uwalniane są szkodliwe i szybko wchłanianie przez nasz organizm związki chemiczne oraz wydzielają się nieprzyjemne zapachy. Efektem wchodzenia do sauny w kostiumie kąpielowym jest jego zniszczenie oraz możliwość poparzenia przez kumulację ciepła.

Podobnie jak mój przedmówca nie widziałem w saunarium nikogo ze sterczącym penisem. Rada dla kolegi, który nie radzi sobie z podnieceniem - nie myśl w saunarium o seksie.

Gość gość
Ja chodzę do sauny w warszawie i też nie widziałem aby komuś stanął.Może dla tego że chodzę do sauny w której zarówno w szatni koedukacyjnej jak i w saunach wszyscy chodzą nago

Gość gość
to takie obsceniczne

Gość gość
Ady ić

Gość ogolony h
Oczywiscie ze nago.

Gość gość
W saunie fińskiej najlepiej być nago i niczym nie osłonięci. Ręcznik służy tylko do tego, żeby położyć go na ławie i na nim usiąść. Dlaczego tak ? A no dlatego, że te temperatury mogą już spowodować oparzenia. Ciało nagrzewa się w innym tempie niż materiał kostiumu czy ręcznika.Do tego często rozgrzany materiał strojów kąpielowych wydziela paskudne zapachy i może barwić deski ław saunowych. Weźmy dowolny kostium kąpielowy i zobaczmy na metce w jakiej temperaturze należy go prać. Natychmiast dojdziemy do wniosku, że nie jest on przeznaczony do wysokich temperatur. Ja, żeby nie być gołosłownym robię często taki trik. Przygotowuję „zupę” a olejek w szklanej butelce stawiam gdzieś z boku na środkowej ławce. Po seansie naparzania wszyscy wychodzą a ja proszę takiego niedowiarka, żeby mi pomógł i wziął ów olejek bo „nie mam trzeciej ręki” (człek przecież niesie cebrzyk i ręcznik). Ten wraca do sauny bierze do reki butelkę, po czym zawsze ją upuszcza. Dlaczego ? Butelka jest tak bardzo rozgrzana, że parzy. A przecież tak ów człowiek jak i butelka byli tyle samo czasu i w tej samej saunie. To samo dzieje się z kostiumami i ręcznikami. W programie Galileo był odcinek dotyczący sauny. Badano tam temperaturę ciała nagiego, owiniętego ręcznikiem, ręcznika oraz temperaturę ciała pod ręcznikiem. Robiono to kamerą termowizyjną. Różnice w nagrzewaniu są naprawdę duże.Aromaterapia ma też dużo lepsze dzialanie dlatego zależy nam, żeby cała powierzchnia skóry wciągała owo powietrze z olejkami eterycznymi.

Gość gość
Najlepiej z sauny korzystać nago.Szczególnie jeśli w saunie są robione ceremonie z aromaterapia.

Gość gość
a co jak mi stanie będąc w saunie albo jak dostanę nieoczekiwanej erekcji?

Gość gość
wtedy wychodzisz i sobie robisz dobrze, po wszystkim wracasz i już erekcji nie dostaniesz

Gość gość
Ręcznik ok, ale nie ma to jak bycie nago w saunie. Jest to dla mnie inne odczucie, dużo bardziej komfortowe. Niestety czasami trafiają się osoby źle zachowujące się w saunach i cieszę się, że od roku korzystam z własnej sauny fińskiej u siebie w domu. Zainstalowaliśmy ją z mężem bo jesteśmy zwolennikami saun od ładnych paru lat. Czujemy się dzięki temu zdrowiej, młodziej i po prostu lepiej. Jak ktoś by chciał mieć swoją saunę w domu to jest to inwestycja nie aż tak droga jak by sie wydawało, nam saunę robili w AMS sauna. Bardzo w porządku firma;)

Gość gość
Cześć, Mam 25 lat i lubię chodzić nago do sauny. ostatnio byłem sam nagi w saunie parowej- po chwili do sauny wchodzi dziewczyna owinięta w ręcznik. Siedzieliśmy sobie sami- jak wychodziłem to patrzyła na mojego wacka. Myślicie że można było zagadać o zaletach nagiego saunowania czy było by to niestosowne i źle zrozumiane przez tą kobietę?

Gość gość
Masz wtedy na czym recznik powiesic.Tak na powaznie to w takich temperaturach nikomu nie staje, chyba ze jakas wyjatkowo sliczna i zgrabna naga kobieta pojawi sie w saunie.

Gość gość
Świnie

Gość gość
no nie wiem ja jak bym zobaczył naga dziewczyne w saunie to od razu by mi stanał i co wtedy? siedzieć ze sterczacym penisem? dlatego do saun nie chodze

Gość gość
Wczoraj byłam w saunie i prawie wszyscy mężczyźni mieli ponaciągane napletki na siusiakach, po prostu szok

Gość saunamaniak
Moja odpowiedź na powyższe pytanie brzmi: zdecydowanie: TAK! Cóż, saunowanie to rytuał, który określony jest pewnymi zasadami. Jeśli ktoś nie chce tych norm przestrzegać ( z dowolnych powodów) nie powinien do sauny publicznej zaglądać. Każdy ma prawo żyć, postępować zgodnie z przyjętymi prze siebie zasadami, lecz jak życie uczy, nie warto walczyć z zasadami wyznawanymi przez innych. Każde saunarium ma regulamin i należy zapoznać się z nim, zanim przekroczy się próg obiektu. Sam znam kilka tego typu miejsc w Polsce, których regulaminy są na bakier z europejskimi standardami, więc tam nie bywam. W jednym z nich, na Kaszubach, próbowałem wcielić w życie zapisy tutejszego Regulaminu (choć w niektórych punktach wewnętrznie są sprzeczne) poprzez dyskusję z Zarządem i gośćmi wchodzącymi do saun. Niestety, miejscowe tradycje są tak silne, że po 1,5 roku, bez rezultatu, zdecydowałem zaniechać "nauczania poprawnego saunowania", bo po prostu, szkoda mojej energii.

Gość gość
Znowu ten palant od poprawnego saunowania. Gdybyś nie chodził tam po to żeby zobaczyć kawałek pisdy to pisałbyś w dziale "zdrowie i uroda" a ty przychodzisz na "życie erotyczne" i to demaskuje twoje prawdziwe intencje, koniotrzepie :O

Gość gość
dziś Znowu ten palant od poprawnego saunowania. Gdybyś nie chodził tam po to żeby zobaczyć kawałek pisdy to pisałbyś w dziale "zdrowie i uroda" a ty przychodzisz na "życie erotyczne" i to demaskuje twoje prawdziwe intencje, koniotrzepie pechowiec.gif A Ty pewnie w swoim moherowym berecie śpisz, jesz i bierzesz kąpiel...ehhhh

Gość Saunamaniak
Przykro mi czytać taka wypowiedź, jak powyższa. Jej autor chyba nie rozumie, że temat nie jest wart aż takiej eskalacji negatywnych emocji, jakie skrywa w sobie. Saunowanie, wydaje się, że interesuje garstkę społeczeństwa więc żadna opinia nie uzasadnia erupcji nienawiści. Chyba każdy z nas, komentatorów obojga płci poświęca czas na pisanie po to, aby ostatecznie jego komfort saunowania był jak najwyższy i dlatego winien używać języka znanego (chyba) z kulturalnej rozmowy, wymiany poglądów.

Gość gość
Kulturalny człowiek chodzi do sauny dla własnej przyjemności a nie po to żeby gapić się, kto zdjął majtki a kto nie zdjął i potem komentować w internetach. Skup się na własnym poprawnym saunowaniu a od innych, zwłaszcza od cudzych kobiet, weź się odp/ier/dol :O

Gość gość
Do sauny w str8ju nie polecam, pierwsze to nie zdrowe a o to nam przeciesz chodzi... a drugie to w 90% saun jest regulamin! I mozna sie spotkac z reakcja personelu (zwykle po upszejmym donosie) Ja sie spotkalem z dosc zywiolowa interwencja ;p zostalem wyproszony z sauny parowej przez Pania z obslugi ktora dala mi wyklad na temat obiektu, zdrowia i oczywiscie w/w regulaminu saunowania w ktorym jest napisane ze mam natychmiast sciagnac kapielowki... Heh mysle wstyd jak h ;) wiec odmowilem. na to pani zawolala kolezanke ktora mi z usmechem powiedziala ze albo oddaje im spodenki albo mam opuscic lokal (w domysle w********ac;))

Gość gość
I co sciagneles? Jak znam zycie ;) twoj maly jest za maly zeby oddawac komus gacie? ;) co?! Osobiscie krew mnie zalewa jak spotykam pseudo cwaniakow, saunowych podgladaczy! Nie dosc ze pakuja sie w ociekajacych chlorem gaciach to zawsze rozloza sie jak zaba na lisciu i obserwuja jak by w knoe byli, od siebie nic, a u innych piepszyki na d***e licza!!! ;| wrrr Co mnie bardzo cieszy w wiekszosci fajnych miejsc sa juz jasno napisane regulaminy, a co za tym idzie jest podstawa do wlki z ta plaga zboczencow. ha ;) czasem nawet dochodzi do zabawnych zwrotow akcji ;) Np. Bylam z kolezanka swiadkiem podobnej akcji, cwaniaczek w aquapark w sopocie, wchodzi wielki pan do sauny w mokrych z basenu bokserkach rozklada sie praktycznie miedzy moimi nogami i nawet nie kryje tego ze przyszedl sie lampic, jak grzecznie zwrucilysmy uwage ze do sauny nie wchodzi sie w stroju, stwierdzil ze niestety jest z "tych wstydliwych" i czul by sie niesfojo!?! po chwili zaczelo tak walic chlorem, ze az musialysmy wyjsc! Ten akurat ananasek doigral sie z******tego finalu ;)

Gość gość
2017.07.06 szok, że mieli ponaciągane czy pościągane? naturalnie to napletek jest raczej naciągnięty więc co Cię właściwie szokuje :) ??

Gość jestem gość
Niekoniecznie. Za to koniecznie bez kostiumu kąpielowego. Możesz zakryć się ręcznikiem, owinąć specjalnym prześcieradłem, nie musisz wystawiać swojej nagości na ogólny widok. Generalnie chodzi o to by Twoje ciało było wyeksponowane na temperaturę a pot mógł wchłaniać się w ręcznik. Im więcej odkrytego ciała tym efektywniej, bo mniej izolacji. Dlaczego bez kostiumu, kąpielówek? Wchodzisz do pomieszczenia gdzie jest 100st C. Twój kostium nagrzewa się, słabo przepuszcza wilgoć, pod spodem na ciele otwierają się pory, pot nie spływa z Ciebie, w zasadzie kisisz się w sosie własnym infekując swoją skórę wydzielonymi z siebie toksynami. Obrazowo, wiem, obrzydliwe, ale to sobie robią osoby wchodzące do sauny w gaciach. I to w najbardziej delikatnych częściach ciała. Trzeba uczyć się od tych, którzy saunę czy różne banie wymyślili. A tam nikt nie wchodzi w stroju. Oczywiście innym problemem jest pruderia, wstyd, stosunek do nagości, własnego ciała, wszystko to wynikające z religii, wychowania, tradycji, czy czego tam. Ale to zupełnie osobny temat. Tak jak i podglądactwo w saunach. Ale na szczęście jest coraz więcej saun gdzie regulamin tego zabrania a przychodzący goście wiedzą na czym polega kultura zachowania.

Gość gość
Pier,olisz, musi być nago i ogolona bo sprawdzają cip,sko przed wejściem :D