Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość depilacja

ostrzezenie dla kobiet majacych problemy z depilacja!!!Bolesne konsekwencje depi

Polecane posty

Gość depilacja

Chcialam wam opowiedziec moje ostatnie niestety bardzo nieprzyjemne konsekwencje depilowania nog depilatorem jestem ciekawa czy ktos tak mial ewentualnie chcialam ustrzec inne kobiety gdyz ...Musze zaczac od tego ze od zawsze mialam problemy z owlosieniem ciala od kilku ladnych lat depiluje sie depilatorem tudziez woskiem i od zawsze mialam problemy z wrastajacymi wlosami i z niewielkimi stanami zapalnymi i malutkimi bliznami pomimo stosowania wszelkich czynnosci zapobiegajacymi .jednakze chec pozbycia sie owlosienia byla zawsze silniejsza... dokladnie 8 dni temu depilowalam nogi ostatni raz wieczorem tego dnia poczulam ze znowu pewnie wrasta mi sie wlos na lydce, lekki bol ale jeszcze zadnego sladu.Nastepnego dnia pojawil sie juz niewielki slad i bolalo coraz bardziej.Po 3 dniach pol lydki mialam czerwona zaczelo bardzo bolec skora zgrubiala i napuchla..i z kazdym dniem coraz bardziej.Nawet nie podejrzewalam ze to sa konsekwencje po depilacji myslalam ze cos mnie ugryzlo gdyz naprawde nie wygladalo to dobrze i nigdy wczesniej czegos takiego nie mialam..Bylam niemalze pewna ze to ukaszenie po kleszczu(mieszkam w Skandynawii a tu jest duzo lasow) i z obawy przed borelioza udalam sie do lekarza poniewaz bol byl coraz wiekszy skora coraz bardziej czerwona i napieta ze zgrubieniem wielkosci jakis 8cm..i co sie okazalo ze to przez depilacje...Bylam w szoku!!Trzeba bylo ciac skore i pozbyc sie tego co sie nagromadzilo pod skora..Nie widzialam tego ale moj facet ktory przy tym byl powiedzial ze nigdy w zyciu nie widzial czegos takiego!!To nie byla zwykla ropa,to bylo cos bardziej gestego grudkowatego i tyle tego bylo ze starczylo by na szklanke..Oczyswiscie bol niesamowity..To bylo dwa dni temu,Wczoraj operacje wyciskania ropy trzeba bylo powtorzyc bo nadal bolalo i bylo twarde tyle ze juz w domu.Bolalo jeszcze bardziej i znowu wydzielina byla grudkowata i gesta..Zobaczymy co bedzie dzisiaj choc juz boli znacznie mniej..Chcialam wam to napisac bo nie moglam znalezc zadnych informacji na ten temat w necie i moze komus pomoze..:))Jesli ktoras z was tez tak miala to piszcie

Gość depilacja
zadna z was nie miala czegos podobnego??

Gość ja mialam ale nie w takim
rozmiarze. Sama sobie nacinalam i wydlubywalam ;]

Gość nikk27
no cóż po prostu przytrafiło ci się zapalenie mieszków włosowych, czyli musisz zrezygnować z depilacji depilatorem i przejść na golenie bo sytuacja możne się powtórzyć.

Gość depilacja
niestety chyba bede musiala zrezygnowac z depilatora bo nie chcialabym zeby to sie powtorzylo...dzis 3 dzien po nacieciu i niestety dalej cos tam jest.Zapalenie mieszkow to mialam zawsze w roznym stopnjiu ale czegos takiego jeszcze nigdy na oczy nie widzialam:{

Gość nie chce Cie straszyc ale
mojej kolezance przytrafilo sie cos podobnego, ale skonczylo sie gorzej - trafila do szpitala na usuwanie ropy, bo wrzod byl bardzo duzy. do dzis w tym miejscu kolezanka ma spore wglebienie w skorze :(

Gość depilacja
ja narazie tylko na pogotowie ;)ale wglebienie na pewno bedzie i blizna a ropa ciagle jest wiec najprawdopodobniej nie bedzie sie bez antybiotyku

Gość gość
Jwbr6GmC5QjqcWgVEwVmw77Q