Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ukla27

Abrazja czyli lyzeczkowanie macicy

Polecane posty

Gość ukla27

6 dni temu mialam wylyzeczkowana zmiane na scianie macicy. lekko krwawilam, szybko przeszlo. jednak 3 dnia zaczely sie brazowe plamienia, ktore zamiast znikac sa dosc obfite. nie wiem czy taki stan rzeczy jest normalny. przy wychodzeniu ze szpitala nie uslyszalam nic procz tego ze za 3 tyg wynik z ktorym isc do lekarza prowadzacego. ile powinno trwac plamienie? czy po takim zabiegu miesiaczka bedzie w terminie? czy wolno sie kapac? po jakim czasie seks itp? bede bardzo wdzeczna za odpowiedz. pozdrawiam.

Gość do 2 tyg. masz prawo krwawić
Zero seksu,aż po pierwszej miesiącce.Jeżeli plamienie nie ustąpi do lekarza,powodzenia:))

Miałam trzykrotnie abrazję i tylko raz krwawiłam , wtedy po konsultacji z lekarzem który mi ja robił wyladowałam w szpitalu , okazało sie że dostałam zapalenia przydatków . Krwawienia wg mojej wiedzy nie powinno być . Niewielkie plamienie miałam ale krótko .

Gość ukla27
krwawienie mialam jeszcze w szpitalu. ja mialam zmiane okolo 1,5cm prawdopodobnie wynik zle zagojonej blizny po cc. ta zmiane mi wylyzeczkowali, mysle wiec ze to mialo prawo krwawic. zostawili mnie na obserwacji na dobe i wypisali z antybiotykiem. tylko martwi mnie teraz to plamienie. :-(

Gość ania 1962
wszyscy tylko straszą, dwa dni temu miałam ten zabieg, panikowałam bo poczytałam wpisy na forum...podzielę sie tym jak to wyglądało. O 7 - izba przyjęć, potem chwila czekania na zabieg i po 9 tej przyszła pani pielęgniarka. Zabrano moje łóżko szpitalne, a mnie poproszono o przyjście do pokoju zabiegowego. Parę chw lna rozmowę z anestezjologiem i we własnej koszulce położyłam się na łóżeczku do zabiegu.... Narkoza nie wiem kiedy zadziałała, obudziłam się po niecałych 20 minutach już w pokoju, dzwoniłam nieco nieprzytomna do Męża. Krwawienia prawie zero, dziś mija trzecia doba i nic się nie dzieje... nie chcę czegoś nadwyrężyć i robię to co do tej pory ale bez przesady... Pozdrawiam, i naprawdę nie słuchajcie głupot

Gość ania 1962
wszyscy tylko straszą, dwa dni temu miałam ten zabieg, panikowałam bo poczytałam wpisy na forum...podzielę sie tym jak to wyglądało. O 7 - izba przyjęć, potem chwila czekania na zabieg i po 9 tej przyszła pani pielęgniarka. Zabrano moje łóżko szpitalne, a mnie poproszono o przyjście do pokoju zabiegowego. Parę chw lna rozmowę z anestezjologiem i we własnej koszulce położyłam się na łóżeczku do zabiegu.... Narkoza nie wiem kiedy zadziałała, obudziłam się po niecałych 20 minutach już w pokoju, dzwoniłam nieco nieprzytomna do Męża. Krwawienia prawie zero, dziś mija trzecia doba i nic się nie dzieje... nie chcę czegoś nadwyrężyć i robię to co do tej pory ale bez przesady... Pozdrawiam, i naprawdę nie słuchajcie głupot

Gość jestem przed
dzięki ania 1962 za twoje słowa:)

Gość jestem przed
bajka - nie ma sie czego bać!

Gość orszac
Kazdy organizm jest inny.Ja następnego dnia wymiotowałam i miałam temperaturę choć wykluczono stan zapalny Być może''złapałam"coś dodatkowego.Sam zabieg to bajka.

Gość gość
w czwartek miałam zabieg, po którym dość mocno krwawiłam, choć wg położnej to było normalne krwawienie jak po takim zabiegu. W piątek już tylko plamienie, ale w sobotę ponownie zaczęłam krwawic tak jakbym dostała okres. Nie wiem czy to normalne. Zabieg robiłam, ponieważ potrzebuję wynik biopsji do zakwalifikowania się w Lublinie na embolizację mięśniaka. Wynik mam mieć do 3 tygodni.

Gość gość
8bRkEIi8EbapLPZ7NgxnTHTZ