Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cozadużo

Jakie leki przyjmujecie regularnie w ciąży???

Polecane posty

Gość cozadużo

Hej!!! Od początku brałam FOLIK (do 4 miesiąca) teraz biorę FEMINATAL N i rano ŻELAZO do tego 4 tabletki dziennie CYCLO 3 FORT (mam ogromne problemy z żylakami) czy to aby nie za dużo? Jakie Wy bierzecie leki kobietki?

Gość studentka wsz
dopytaj lekarza ja bralam tylko feminatal

Gość ja brałam tylko
magnez i aspargin + od czasu do czasu witaminy dla kobiet w ciąży (raz na 3 dni) do 12 tygodnia luteinę i folik takie miałam zalecenia od lekarza na żelazo możesz pić barszcz czerwony, surówkę z jabłka i marchewki, herbatę z pokrzywy magnez-gorzka czekolada (70-90%), orzechy wyniki cała ciążę miałam super

ja w ciazy pierwszej bralalam tylko feminatal noi potem nospe,magnez ze wzgledu na skorcze obenie jestem w 6 tyg i biore tylko falvit mama,sklad taki sam jak feminatalu tyle ze cena nizsza

Gość aloha_ja
Ja przyjmuję tylko kwas foliowy - jestem 4 miesiącu i nic poza tym. Jednym słowem im mniej tym lepiej. Żelazo i magnez = właściwa dieta -nie potrzeba tutaj żadna farmakologia. Oczywiście stosuje się w ciąży innego typu leki jeżeli jest taka konieczność: np tak jak wyżej napisano jest problem z żylakami albo np problemy z tarczycą. Jeżeli jednak nic takiego się nie dzieje, wyniki krwi i moczu w miarę przyzwoite to nie ma co przesadzać!

Gość cozadużo
Ja też uważam,że im mniej tym lepiej,ale mam anemię i żelazo muszę brać o żylakach już nie wspomnę:(

Gość a ja niestety biore
folik,zelazo,eutirox,magnez,malox,i jeszcze na obnizenie cisnienia :(

ja bralam kawas foliowy , magnez , duphaston , zelazo ufff.... duzo tego , ale urodzilam zdrowego , dorodnego synka. :)

Gość ja też łykam
rano: prenatal DHA i magnez obiad: żelazo (tardyferon) + folik + wit. C popołudnie : magnez kolacja: feminatal N od czasu do czasu muszę wziąć no-spę do 12 tc brałam jeszcze luteinę i więcej kwasu foliowego

Gość cozadużo
widzę,że nie tylko ja muszę się "doładować" lekami:) a już myślałam,że jakaś inna jestem....oj to będą długie 9 miesięcy.Na szczęście już coraz bliżej...29 tydzień.Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie:)

Ja brałam Feminatal, Duphaston (w I trym.), potem Cordafen. Przy skurczach dodatkowo magnez ale rzadko.

ja na początku Folik od 12 tygodnia Feminatal N od 22 tygodnia Feminatal N + diprophylina od 32 tygodnia Feminatal N + diprophylina + magnez od 36 tygodnia Feminatal N